Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 481 tot 485
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 11 januari 2013

'Banken moeten hypotheken mogelijk afboeken'

De dalende huizenprijzen en de slechte economie kunnen banken dwingen om hypotheekschulden af te schrijven.

Dat stelt de hoofdeconoom van de Amerikaanse bank Citigroup, Willem Buiter, in een interview dat zaterdag in Het Financieele Dagblad wordt gepubliceerd.

De vermaarde Nederlandse econoom verwacht dat afschrijvingen zich voordoen als de prijzen nog eens met 20 procent dalen ''of als de RECESSIE zoals verwacht nog een jaar doorzet''. Hij wijst erop dat al 800.000 huishoudens kampen met een schuld die hoger is dan de waarde van hun woning. ''Als de prijzen nog eens 20 procent dalen, zijn dat er een miljoen.''

Bron: mondi.nl
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

Buitenlands vastgoed lonkt

Geld houdt de gemoederen continu bezig en dit zal niet snel veranderen. Maar hoe komen we op een zo rationeel mogelijke manier tot de juiste beslissing hoe we geld het beste kunnen beleggen? Misschien is dit wel een vraag waar nooit een perfect antwoord op gegeven kan worden. Gezamenlijk bepalen we vraag en aanbod dat voortdurend verandert. En dan dient u intussen nog tal van verleidingen te weerstaan.

De ongekende waardestijging van Nederlands onroerend goed eindigde in 2008. Sinds die ‘all time high’ is de gemiddelde koopsom tot op heden met bijna zestien procent gedaald, zo blijkt uit gegevens van het kadaster. De Rabobank stelt dat in 2015 een gemiddelde koopwoning twintig tot dertig procent goedkoper is dan in 2008. In België is het niet anders, alleen daar moet een groot deel van de consument nog beseffen dat de markt over de top is. De prijzen van woningen zijn bijna drie decennia lang aanhoudend gestegen. Dit is ongekend binnen Europa. De waardeontwikkeling van de woningmarkt in België zal in de komende jaren tien tot twintig procent kunnen terugvallen als onze zuiderburen in België toch geconfronteerd worden met een langdurige of diepere RECESSIE of als onverwacht de rente toch zou gaan stijgen.

Bron: blogspot.be
Geplaatst: dinsdag 8 januari 2013

Economie Nederland minder rooskleurig dan gedacht

De status van de Nederlandse economie is de afgelopen tijd minder rooskleurig en veerkrachtig als verwacht. Na het ontstaan van de crisis in 2009 was het altijd de verwachting dat deze crisis binnen twee jaar zou zijn afgelopen. In 2010 is er sprake van een tamelijk forse groei en was er zelfs sprake van herstel.

Nadat in 2011 opnieuw sprake was van een RECESSIE was het wachten op de economische ontwikkelingen in 2012. In 2012 zijn de cijfers van de Nederlandse economie opnieuw gezakt. Er blijkt een afname van ongeveer 0,5%. Voor 2013 is het de hoop en verwachting van vooral de politiek dat de economie weer enigzins zal herstellen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Eén op zes Spaanse elektriciteitsaansluitingen is frauduleus

Elektriciteitsfraude neemt een vlucht tengevolge de RECESSIE in Spanje. Bijna een zesde van alle aansluitingen op het elektriciteitsnet is frauduleus.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Al miljoen Portugezen land ontvlucht voor crisis

De laatste veertien jaar zochten een miljoen Portugezen betere oorden op. Sinds de zware RECESSIE in 2011 inzette, trekken vooral hoogopgeleiden massaal weg.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$