EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord recessie.
Artikel 481 tot 485
Geplaatst op: maandag 21 januari 2013

Britse pond zakt naar laagste koers tegenover euro in tien maanden

Er is een valutaoorlog gaande en ook Groot-Brittannië speelt dat spel mee. De centrale bank kocht al 375 miljard aan Britse staatsobligaties op, terwijl de economie weer in een RECESSIE dreigt weg te zakken. Het tanende vertrouwen in de valuta is af te lezen aan de zwakke koers van de munt ten opzichte van de euro.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: vrijdag 18 januari 2013

Fed zag pas laat bedreiging in huizencrisis

De toestand op de financiële markten was wel het hoofdthema van een bestuursvergadering van de Fed op 7 augustus 2007. De bestuurders besloten evenwel dat er onvoldoende aanwijzingen waren dat een ernstige crisis aanstaande was. Nog geen 3 dagen later moest de Fed voor het eerst ingrijpen door extra liquiditeit in de financiële markten te pompen.

De escalatie van de problemen op de woningmarkt vormde een jaar later de aanzet tot een wereldwijde financiële crisis. De effecten van die crisis en de RECESSIE die er het gevolg van was, werken nog altijd door.

Lees verder op telegraaf.nl
Geplaatst op: vrijdag 18 januari 2013

RECESSIE Italië in 2013 nog dieper

De RECESSIE in Italië zal dit jaar dieper zijn dan eerder werd gevreesd. De Italiaanse economie krimpt naar verwachting met 1 procent in 2013, terwijl eerder werd gerekend op een teruggang van 0,2 procent. Dat maakte de Italiaanse centrale bank vrijdag bekend.

[...]

Lees verder op rt[z]
Geplaatst op: vrijdag 18 januari 2013

De eeuw van de 'werkende armen': steeds meer Amerikaanse kostwinnaars verdienen gewoon te weinig

Deema AltaqBijna een derde van de Amerikaanse families met werkende ouders heeft een dusdanig laag inkomen dat ze met moeite kan voorzien in haar  bestaan. Dat klijkt uit een rapport van de Working Poor Families Project,

Deema AltaqBijna een derde van de Amerikaanse families met werkende ouders heeft een dusdanig laag inkomen dat ze met moeite kan voorzien in haar  bestaan. Dat klijkt uit een rapport van de Working Poor Families Project,

De zogenaamde ‘werkende armen’ worden steeds talrijker nu Amerika voor de 27ste opeenvolgende maand jobs heeft gecreëerd en het ergste van de RECESSIE voorbij lijkt.

Vele mensen lijken eindelijk opnieuw werk te vinden, maar moeten wel genoegen nemen met slecht betaalde, minder beschermde jobs dan de middenklassejobs die ze voor de RECESSIE hadden, staat in het rapport te lezen.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 14 januari 2013

'Krimp overheid enige recept langdurig herstel economie'

De enige weg naar langdurig herstel van de economie is een forse krimp van de collectieve sector, betogen Roel Beetsma en Raymond Gradus.

De enige weg naar langdurig herstel van de economie is een forse krimp van de collectieve sector, betogen Roel Beetsma en Raymond Gradus.

Sinds de laatste zeer diepe RECESSIE, begin jaren tachtig, is de wereld aanzienlijk veranderd. De economische en financiële integratie in Europa is flink toegenomen en heeft ons veel welvaart gebracht.

Buiten Europa zijn de ontwikkelingen nog groter. China is een grootmacht geworden, terwijl ook veel andere ontwikkelingslanden de weg omhoog hebben gevonden. Deze landen hebben vaak een relatief jonge bevolking, die steeds beter wordt opgeleid en tegen lonen werkt die mijlenver onder de westerse lonen liggen.

Lees verder op refdag.nl

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs