Nieuws / Artikelen met het woord

werkloosheid

1363 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 18 april 2017

Beton gieten met geleend geld

In het Verenigd Koninkrijk vertaalt de lage WERKLOOSHEID zich nog niet in een vollere portemonnee voor de mensen. De inflatie begint op te lopen, waardoor de koopkracht van de Britse werknemers onder druk komt te staan.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 13 april 2017

Must-see video: Robots nemen fabriek over

Hoewel het niet ontbreekt aan doemscenario’s over nakende massaWERKLOOSHEID veroorzaakt door robots, die niet enkel jobs dreigen in te palmen die door laaggeschoolden worden verricht, maar die ook meer complexe taken aankunnen, kunnen weinigen onder ons zich iets voorstellen bij de robotmania. Bovenstaande video – gefilmd in een magazijn ergens in het oosten van China – geeft een goed beeld van hoe ook wij in de toekomst zullen werken: omringd door een leger van kleine oranje robots die sneller, efficiënter en goedkoper werken dan mensen.

De robots hebben het formaat van een groot kussen en bewegen zich in snelvaart over de vloer van een warenhuis in Hangzhou. Op de film is te zien hoe een paar arbeiders elke robot tekens opnieuw voeden met een pakje, dat dan naar een andere plek in het sorteercentrum wordt gebracht. Wanneer hij ter plaatste aankomt kiepert de robot het pakje in een speciaal daarvoor aangemaakte opening.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 april 2017

Duits WERKLOOSHEIDspercentage neemt verder af

Duitsland wordt vaak gezien als de motor van Europa. Sommige economen zijn zelfs van mening dat Duitsland eigenlijk te groot is voor Europa. Dat is ook de reden dat Duitsland vaak een prominente plek inneemt binnen de beleidskeuzes die in Brussel worden gemaakt.

De meest recente macrocijfers maken duidelijk dat de Duitse economie op volle toeren draait. Vooralsnog lijkt Duitsland weinig last te hebben van de grote aantallen aan vluchtelingen die in Duitsland terecht zijn gekomen. Zo wist in het bijzonder de Duitse arbeidssector de afgelopen maand goede zaken te doen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 19 maart 2017

Wat gebeurt er met uw 100 euro belastinggeld?

Naar aanleiding van de begrotingscontrole die dit weekend start, onderzocht De Tijd wat er nu eigenlijk gebeurt met ons belastinggeld. De krant kwam tot de conclusie dat zowat de helft naar sociale bescherming gaat. Van elke 100 euro belastingen die door de overheiden worden geïnd, vloeit meer dan de helft naar pensioenen, gezondheidszorg, kinderbijslag, WERKLOOSHEIDs- en ziekte-uitkeringen en andere vormen van sociale bescherming.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 4 maart 2017

Nieuwe werklozen in VS op laagste peil in 44 jaar

Het aantal Amerikanen dat voor het eerst een aanvraag indiende voor een WERKLOOSHEIDsuitkering, is vorige week met 19.000 gedaald tot 223.000. Het gaat om het laagste niveau in bijna 44 jaar, zo meldt het Amerikaanse ministerie van Werk donderdag.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$