Nieuws / Artikelen met het woord

werkloosheid

1371 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 18 mei 2017

Nu ook het VK: meer mensen aan het werk, maar ze verdienen steeds minder

In het VK is de WERKLOOSHEID in het eerste kwartaal gedaald tot 4,6%, een niveau dat voor het laatst in 1975 werd geregistreerd. Maar in de eerste drie maanden van 2017 gingen de lonen -aangepast aan de inflatie – 0,2% lager. Britten verdienen nu gemiddeld even veel als in 2015.

[In bovenstaande grafiek de procentuele toename in werkgelegenheid (blauwe lijn) en de procentuele afname in verloning (rode lijn)]

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 18 mei 2017

WERKLOOSHEID Frankrijk voor het eerst sinds 2012 onder 10 procent

De WERKLOOSHEID in Frankrijk is in het eerste kwartaal onder de 10 procent gedoken, waarmee het laagste niveau werd bereikt sinds 2012.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 17 mei 2017

Britse WERKLOOSHEIDsgraad op laagste niveau sinds 1975

De Britse WERKLOOSHEIDsgraad is eind maart gedaald naar 4,6 procent, het laagste niveau in meer dan veertig jaar. Dat heeft de Britse statistiekdienst woensdag meegedeeld.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 16 mei 2017

IMF gaat er met gestrekte benen in

Dat het IMF eens in de zoveel tijd een land onder het vergrootglas legt en in een rapport aanbevelingen doet is bekend, zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort, maar nu gaat het IMF er met twee benen gestrekt in.

'Jullie hebben een reusachtig handelsoverschot, een keurig begrotingsoverschot, de WERKLOOSHEID is laag: kortom, dat stelt jullie in staat om veel meer te doen', zegt De Kort over het rapport.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 14 mei 2017

Bijna ‘full-employment’ in de VS, toch stijgen de lonen niet. Waarom?

“Wanneer de WERKLOOSHEIDsgraad op 4,4% staat, er sinds 2001 nooit meer jobaanbiedingen waren dan vandaag en werknemers sinds 2007 hun oude job nooit sneller inruilden voor een nieuwe dan nu, zijn alle voorwaarden voldaan voor een ‘normale’ loonstijging van 3,5 à 4% per jaar”, schrijft econoom Michelle Meyer van Bank of America in een nota aan haar klanten. Maar toch is dat niet het geval, want de lonen stijgen slechts à rato van 2,5% per jaar. Economen buigen zich al een tijd over de achterliggende oorzaak van het buitengewone fenomeen van stagnerende lonene. Ze komen met 2 verklaringen:Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$