EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord werkloosheid.
Artikel 6 tot 10 met de

betekenis van het woord WERKLOOSHEID

Geplaatst op: maandag 3 december 2018

Recessierisico stijgt door stijging WERKLOOSHEIDsuitkeringen

Afgelopen week werd duidelijk dat de Amerikaanse WERKLOOSHEIDsuitkeringen voor de derde week op rij wisten te stijgen. Het aantal uitkeringen steeg naar 234.000; de hoogste stand in zes maanden tijd. En beleggers kunnen hier maar beter aandacht aan besteden, want dit is een betrouwbare indicator voor toekomstige recessies.

Bank of America Merrill Lynch econoom Michelle Meyer liet eerder deze maand weten dat WERKLOOSHEIDsclaims verreweg de meest betrouwbare indicator is voor het voorspellen van recessies. Zij liet in een brief aan haar klanten weten dat tijdens de laatste zeven recessies het 6-maandelijkse groeipercentage van WERKLOOSHEIDsclaims, gemiddeld gezien, verdubbelde op weg naar een recessie. Deze constatering is op de bovenstaande illustratie, afkomstig van Yahoo Finance, in beeld gebracht.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 29 november 2018

Het gaat erom hangen

Beïnvloeding van het parlement, daar rieken de rapporten van de Britse overheid en de Bank of England naar. Het Britse parlement moet 11 december een besluit nemen, 'en dat is nog geen gedane zaak', zegt macro-econoom Kees de Kort. 'Het gaat erom hangen en de regering probeert invloed uit te oefenen op die parlementariërs'. Maar ook het rapport van de Bank of England liegt er niet om. In geval van no deal voorspelt de bank dalende huizenprijzen en stijgende WERKLOOSHEID. 'Alles beter dan no deal, dat is de boodschap', zegt De Kort.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: vrijdag 23 november 2018

JPMorgan: “Kans op een recessie binnen 12 maanden is 33%”

De Amerikaanse economie bevindt zich in de laatste fase van haar groeicyclus. Tenminste, dat is de conclusie die de economen van JPMorgan Chase & Co. trekken. Zij schatten zelfs de kans op een recessie binnen 12 maanden in op 33%. Een jaar geleden lag die kans nog tussen de 8% en 27%.

JPMorgan econoom Jesse Edgerton laat tegenover The Wall Street Journal weten dat de laatste fase van de conjunctuur is aangebroken. Deze laatste fase kenmerkt zich vaak door lage WERKLOOSHEID, toenemende loon- en inflatiedruk, stijgende beurskoersen en stijgende rentestanden. De Amerikaanse centrale bank is inmiddels al een tijdje bezig met het optrekken van de rentestanden en Edgerton laat weten dat een dergelijke trend normaliter niet meer dan een paar jaar duurt.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 12 november 2018

Moeten we vrezen voor een recessie?

De groei van de wereldeconomie lijkt wat te temperen. Dat is hoofdzakelijk te danken aan de handelsoorlog. Het handelsbeleid van Trump heeft onder andere grote gevolgen voor de groei van de groeilanden. Binnen de Amerikaanse landsgrenzen ziet alles er nog rooskleurig uit. Maar, voor hoelang nog?

De Amerikaanse economie draait nog steeds op volle toeren. De groei van het bruto binnenlands product mag dan wel iets zijn teruggevallen, maar het groeicijfer is nog steeds indrukwekkend te noemen. Tevens ziet de Amerikaanse arbeidssector er bijzonder gezond uit met een historisch laag WERKLOOSHEIDspercentage van 3,7%.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 6 november 2018

500.000 jonge Amerikaanse mannen zijn niet aan het werk en men weet niet echt waarom

In de Verenigde Staten is de WERKLOOSHEID tot een historisch dieptepunt teruggevallen. Daarbij moet echter wel een uitzondering gemaakt worden voor mannen tussen vijfentwintig en vierendertig jaar. Dat zegt Jeanna Smialek, redacteur economie bij het persbureau Bloomberg. Niemand blijkt echter goed te weten waarom de mannelijke millennials op de arbeidsmarkt zoveel problemen ervaren.

[...]

Lees verder op Express.live
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs