EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord werkloosheid.
Artikel 6 tot 10 met de

betekenis van het woord WERKLOOSHEID

Geplaatst op: maandag 19 augustus 2019

Een recessie lijkt nog ver van ons verwijderd te zijn

De Leiding Economic Index (LEI) is maar bij weinig beleggers bekend. Toch is deze indicator tijdens de afgelopen decennia behoorlijk betrouwbaar geweest als het gaat om het voorspellen van een toekomstige recessie. En volgens deze economische indicator hoeven we nu nog niet te vrezen voor een snelle recessie.

De Leading Economic Index (LEI) van de Conference Board heeft een voorspellend karakter in zich zitten. Het is ontworpen om toekomstige bewegingen in de economie te voorspellen op basis van een samenstelling van 10 economische indicatoren (zoals nieuwe fabrieksorders, aandelenkoersen en wekelijkse WERKLOOSHEIDsclaims). En voorlopig ziet deze economische index er nog uitstekend uit.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 16 augustus 2019

Deze angstaanjagende grafiek laat zien dat de WERKLOOSHEID zal toenemen

Het Amerikaanse WERKLOOSHEIDscijfer zit al jaren in een dalende trend. Als gevolg van de groeiende Amerikaanse economie is er simpelweg meer behoefte aan personeel en daarom worden steeds meer vacatures opgevuld. De glorietijden kunnen echter helaas al achter de rug liggen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 5 augustus 2019

Negatieve rente is een extra belasting van 160 miljard euro op spaargeld

Negatieve rente is een extra belasting van 160 miljard euro op spaargeld, die door geen enkel parlement is goedgekeurd

Negatieve rente is een extra belasting van 160 miljard euro op spaargeld, die door geen enkel parlement is goedgekeurd

Duitsland betaalt sinds vrijdag een negatieve rente op alle staatsobligaties, ongeacht de looptijd. Dat was al een tijd het geval voor obligaties met een termijn van 10 jaar (- 0,5%), maar sinds vrijdag dus ook voor staatspapier dat binnen 20 jaar (- 0,2%) en zelfs 30 jaar (0,05%) vervalt. Dat terwijl de WERKLOOSHEID in het land zich op haar laagste niveau bevindt sinds de hereniging.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: woensdag 17 juli 2019

Leidt een renteverlaging tot een nieuwe Bear Market?

Tijdens de afgelopen weken wisten de aandelenmarkten goede zaken te doen. Dit was mede te danken aan de woorden van Jerome Powell. De voorzitter van de Amerikaanse centrale bank liet tijdens zijn laatste interview nog weten dat de Fed klaar staat om in te grijpen. En daarmee doelde Powell volgens analisten op een renteverlaging later deze maand. Moeten beleggers eigenlijk wel blij zijn met zo’n renteverlaging?

Als we de economen mogen geloven dan bewegen we op dit moment in de zogenoemde late fase van de economische cyclus. Een dergelijke late fase kenmerkt zich door lage WERKLOOSHEID, hoge bedrijfswinsten en een relatief laag groeipercentage. Het probleem van deze fase is dat het vanaf dit punt alleen maar slechter kan gaan. Met uiteindelijk een ‘gezonde’ recessie tot gevolg. Dit hoeft niet per se een diepe recessie te zijn zoals we in de jaren 2001 en 2008 gezien hebben.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 10 juli 2019

“Kijk ‘s wat verder dan de krantenkoppen”: Amerikaanse economie minder gezond dan ze lijkt

[...]

Maar volgens de Engelse professor David Blanchflower, een voormalig lid van de raad van bestuur van de Engelse centrale bank, is er wel degelijk een probleem met de methode waarmee de WERKLOOSHEIDscijfers worden geteld. Hij heeft vragen bij de manier waarop mensen die minder uren werken dan ze zouden wensen, mensen die 2 of 3 jobs hebben bij verschillende werkgevers en mensen die actief zijn in de deeleconomie, in de cijfers verrekend worden. Volgens Blanchflower komen de VS niet eens in de buurt van ‘full employment’. Hij schat dat het WERKLOOSHEIDspercentage verder kan dalen van 3,7% vandaag tot zo’n 2,5%.

Lees verder op Express.live
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs