EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord werkloosheid.
Artikel 11 tot 15 met de

betekenis van het woord WERKLOOSHEID

Geplaatst op: woensdag 17 juli 2019

Leidt een renteverlaging tot een nieuwe Bear Market?

Tijdens de afgelopen weken wisten de aandelenmarkten goede zaken te doen. Dit was mede te danken aan de woorden van Jerome Powell. De voorzitter van de Amerikaanse centrale bank liet tijdens zijn laatste interview nog weten dat de Fed klaar staat om in te grijpen. En daarmee doelde Powell volgens analisten op een renteverlaging later deze maand. Moeten beleggers eigenlijk wel blij zijn met zo’n renteverlaging?

Als we de economen mogen geloven dan bewegen we op dit moment in de zogenoemde late fase van de economische cyclus. Een dergelijke late fase kenmerkt zich door lage WERKLOOSHEID, hoge bedrijfswinsten en een relatief laag groeipercentage. Het probleem van deze fase is dat het vanaf dit punt alleen maar slechter kan gaan. Met uiteindelijk een ‘gezonde’ recessie tot gevolg. Dit hoeft niet per se een diepe recessie te zijn zoals we in de jaren 2001 en 2008 gezien hebben.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 10 juli 2019

“Kijk ‘s wat verder dan de krantenkoppen”: Amerikaanse economie minder gezond dan ze lijkt

[...]

Maar volgens de Engelse professor David Blanchflower, een voormalig lid van de raad van bestuur van de Engelse centrale bank, is er wel degelijk een probleem met de methode waarmee de WERKLOOSHEIDscijfers worden geteld. Hij heeft vragen bij de manier waarop mensen die minder uren werken dan ze zouden wensen, mensen die 2 of 3 jobs hebben bij verschillende werkgevers en mensen die actief zijn in de deeleconomie, in de cijfers verrekend worden. Volgens Blanchflower komen de VS niet eens in de buurt van ‘full employment’. Hij schat dat het WERKLOOSHEIDspercentage verder kan dalen van 3,7% vandaag tot zo’n 2,5%.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: maandag 1 juli 2019

WERKLOOSHEID in eurozone gedaald naar laagste niveau sinds 11 jaar

[...]

Volgens het Europees statistiekbureau Eurostat waren in het eurogebied 12,3 miljoen mensen werkloos. Voor de gehele Europese Unie werd een WERKLOOSHEID gemeten van 6,3 procent, een lichte daling ten opzichte van april en het laagste niveau ooit gemeten. Dat komt neer op 15,7 miljoen werklozen. De WERKLOOSHEID is nog altijd het hoogst in Griekenland. De laagste WERKLOOSHEID in de EU werd gemeten in Tsjechië.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: donderdag 20 juni 2019

Het slaat helemaal nergens meer op

De Fed, de renteverlaging. Onzekerheden nemen toe, dan verlaagt de Fed de rente als handreiking aan de financiële markten. Gek genoeg zijn de vooruitzichten van de Fed de afgelopen 4 maanden niet veranderd - lage groei, lage WERKLOOSHEID, lage inflatie. Maar ze gaan er vanuit dat de economie met 2 procent blijft groeien, en dan toch de rente verlagen? Het slaat helemaal nergens op.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: dinsdag 18 juni 2019

Planbureau ziet WERKLOOSHEID dalen naar historische laagten

De WERKLOOSHEIDsgraad in ons land daalt tegen 2024 tot een niveau dat niet meer bereikt is is sinds de tweede helft van de jaren zeventig. Dat blijkt uit de economische vooruitzichten voor de periode 2019-2024 die het Planbureau heeft gepubliceerd. De verschillende parameters in het rapport liggen in de lijn van eerdere publicaties.

Lees verder op HLN.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs