EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
34
kliks
Bron: BNR.nl
29
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord werkloosheid.
Artikel 16 tot 20
Geplaatst op: dinsdag 11 juli 2017

Het Grote Raadsel

Op veel plekken in de wereld is dit Het Grote Raadsel Waar Economen Zich Over Buigen: waarom stijgen de lonen niet terwijl er minimale WERKLOOSHEID is? BNR-macro-econoom Kees de Kort weet het ook (nog) niet.

Op veel plekken in de wereld is dit Het Grote Raadsel Waar Economen Zich Over Buigen: waarom stijgen de lonen niet terwijl er minimale WERKLOOSHEID is? BNR-macro-econoom Kees de Kort weet het ook (nog) niet.

Japan en Duitsland hebben bijvoorbeeld minimale WERKLOOSHEID, maar ook daar stijgen de lonen niet. Met de Amerikaanse economie lijkt het beter te gaan nu de Amerikaanse werkgevers het werven van nieuwe werknemers flink hebben opgevoerd. Maar met de loonontwikkeling schiet het ook daar niet op. Zo steeg het aantal banen, maar de banen zelf stelden niet zoveel voor: hospitality en burgers flippen. ‘Maar goed, een baan is beter dan geen baan.’ Daar komt bij dat veel ouderen ingezet worden, dus opgeteld maakt De Kort weer aantekeningen.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: vrijdag 2 juni 2017

WERKLOOSHEID in Duitsland neemt af naar recordlaagte

De WERKLOOSHEID in Duitsland is in mei gezakt naar 5,7 procent van de beroepsbevolking, het laagste niveau ooit. 

De WERKLOOSHEID in Duitsland is in mei gezakt naar 5,7 procent van de beroepsbevolking, het laagste niveau ooit. 

In april zat nog 5,8 procent van de Duitse beroepsbevolking ongewenst zonder werk. Het totaal aantal werklozen daalde in mei, gecorrigeerd voor seizoensinvloeden, met negenduizend naar 2,54 miljoen, maakt het Duitse statistiekbureau woensdag bekend..

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 2 juni 2017

Duitse WERKLOOSHEID op recordlaagte

De WERKLOOSHEIDsgraad in Duitsland is in mei gezakt tot 5,7 procent van de beroepsbevolking, het laagste niveau sinds de Duitse hereniging. Dat maakte het Duitse ministerie van Arbeid bekend.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: donderdag 18 mei 2017

Nu ook het VK: meer mensen aan het werk, maar ze verdienen steeds minder

In het VK is de WERKLOOSHEID in het eerste kwartaal gedaald tot 4,6%, een niveau dat voor het laatst in 1975 werd geregistreerd. Maar in de eerste drie maanden van 2017 gingen de lonen -aangepast aan de inflatie – 0,2% lager. Britten verdienen nu gemiddeld even veel als in 2015.

[In bovenstaande grafiek de procentuele toename in werkgelegenheid (blauwe lijn) en de procentuele afname in verloning (rode lijn)]

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 18 mei 2017

WERKLOOSHEID Frankrijk voor het eerst sinds 2012 onder 10 procent

De WERKLOOSHEID in Frankrijk is in het eerste kwartaal onder de 10 procent gedoken, waarmee het laagste niveau werd bereikt sinds 2012.

Lees verder op nu.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs