EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord euro.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord EURO

Geplaatst op: maandag 18 februari 2019

Ergste daling EUROzone industriële productie sinds 2009

De groei in de EUROzone lijkt op dit moment haast stil te vallen. Recent werd bekend dat de Italiaanse economie tijdens het laatste kwartaal van 2018 officieel in een recessie is beland. Afgelopen week werd bekend dat de Duitse economie daar net aan wist te ontsnappen. Het is in ieder geval duidelijk geworden dat de situatie binnen de EUROgrenzen er steeds beroerder begint uit te zien.

Tijdens de afgelopen maanden zijn meermaals de verwachtingen voor de groei in de EUROzone naar beneden toe bijgesteld. De meeste economen maken zich met name zorgen om de ontwikkelingen in Duitsland. De motor van de EUROpese economie begint namelijk te pruttelen. Zo wist de Duitse economie in 2018 met ‘slechts’ 1,4% te groeien. Een jaar eerder liet de grootste economie van EUROpa nog een vooruitgang met 2,2% zien.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 18 februari 2019

Porsche: Britse klanten moeten rekenen op forse prijsstijging na harde Brexit

De Britse klanten van Porsche moeten er rekening mee houden dat ze na een harde Brexit mogelijk tot 10 procent meer moeten gaan betalen voor hun auto als die geleverd wordt na 29 maart, waarschuwt het autobedrijf in een verklaring aan persbureau Bloomberg.

Als het Verenigd Koninkrijk via een harde Brexit de EUROpese Unie verlaat, gaan er namelijk importtarieven gelden. Dan valt het land terug op de regels die de Wereldhandelsorganisatie hanteert.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 18 februari 2019

Nieuwe stimulus op komst van de EUROpese Centrale Bank ?

De situatie op de financiële markten en op het ‘wereldtoneel’ baart de EUROpese Centrale Bank zorgen, vooral nu ze hun opkoopprogramma hebben stopgezet. Directeur Benoît Coeuré vindt dat het misschien geen slecht idee is om een nieuw rondje van stimuleringsmaatregelen in te lassen, bijvoorbeeld in de vorm van langlopende leningen voor banken.

Enkele maanden geleden werd het opkoopprogramma van de EUROpese Centrale Bank stopgezet omdat de bank er van overtuigd was dat de situatie op de financiële markten stabiel en sterk genoeg was om zonder verder te kunnen. Maar directeur Coeuré lijkt nu toch een andere koers te gaan varen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 18 februari 2019

40 dagen tot Brexit: Groundhog Day en weer verlies voor May

Het Verenigd Koninkrijk trekt binnenkort de deur naar de EUROpese Unie achter zich dicht. Of toch niet?

Er staan nog veertig dagen op de teller en we weten nog steeds niet hoe Brexit eruit gaat zien. In deze rubriek proberen we één simpele vraag te beantwoorden: "Wat gebeurde er deze week in Brexit-land?"

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 15 februari 2019

De implosie van de EUROpese groei

De EUROpese groei implodeert: nog maar 0,2 procent groei ten opzichte van het kwartaal ervoor. Italië zit in de min, Duitsland - de grootste economie van de EU - staat op de nullijn. En voor de industriële productie in de EUROzone kan het laagste cijfer sinds een paar jaar worden bijgeschreven. Kortom: de bewegingsrichting is nadrukkelijk omlaag, ziet BNR-macro-econoom Kees de Kort.

Lees verder op BNR.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs