EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord euro.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord EURO

Geplaatst op: zaterdag 15 juni 2019

Goud op hoogste peil in meer dan twee jaar: “Het kan ook snel weer keren”

Een oude beurswijsheid leek gisteren even terug van jaren weggeweest: Is er onrust in de wereld, koop goud. Gisteren bereikte de goudprijs in EURO zijn hoogste peil in meer dan twee jaar. Een kilo goud kostte (omgerekend) 38.716 EURO. Maar moeten we nu met z’n allen, zoals vroeger, in het goudbad? “Het kan ook snel weer keren”, relativeert Tom Simonts, financieel econoom bij KBC.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: vrijdag 14 juni 2019

ECB wil meer prominente en globale rol voor de EURO

De EUROpese Centrale Bank en de EUROpese Commissie pleiten voor een meer prominente en globale rol voor de EURO. De eenheidsmunt is de op de Amerikaanse dollar na meest verhandelde munt ter wereld. Toch blijft zijn impact beperkt, net door de schijnbaar onaantastbare dominantie van de ‘greenback’.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: vrijdag 14 juni 2019

Kans op Amerikaanse recessie stijgt naar hoogste niveau sinds 2007

De afgelopen tijd zijn er wat scheurtjes ontstaan in het Amerikaanse economische beeld. Onder andere het Amerikaanse banenrapport van afgelopen vrijdag viel zwaar tegen. Mede daardoor wist de EURO een opmars neer te zetten. En volgens een betrouwbaar model moeten we ons serieus zorgen gaan maken over de Amerikaanse economie. En daarmee indirect ook over de wereldeconomie.

Tijdens de afgelopen weken is duidelijk geworden dat de Amerikaanse economie steeds meer hinder begint te ondervinden van de handelsoorlog. Zo heeft met name de Amerikaanse huizenmarkt het op dit moment lastig en volgens economen kan het consumentenvertrouwen de komende tijd gaan afnemen. En dat zou pas echt een groot probleem zijn, want de groei van het Amerikaanse BBP is voor het grootste deel gebaseerd op de consumentenuitgaven.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 14 juni 2019

EU en Rusland dichter bij handel in EURO’s

EUROpa en Rusland hebben opnieuw een stap gezet richting het gebruik van de EURO voor internationale handel. De Russische minister van Financiën Anton Siluanov en de vice-president van de energie-unie van de EUROpese Commissie Maroš Šefčovič hebben namelijk afgesproken om een werkgroep op te zetten die zich over dit vraagstuk zal buigen.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: vrijdag 14 juni 2019

Paniek aan pensioenfront

Hoe verder de klok doortikt hoe meer ellende er af stevent op onze pensioenpotten die met 1,4 biljoen EUROotjes goed gevuld zijn. Althans zo werd altijd geroepen. In ons kleine polderlandje hadden we zelfs één van de beste pensioenstelsels ter wereld. Dat voelde goed, want het is toch een prettig vooruitzicht om na een lang arbeidzaam leven een goed belegde boterham te hebben met een beetje goede zorg om je heen. Echter lijken er de laatste tijd flinke scheuren te ontstaan in de pensioenpotten die kennelijk niet goed bestand zijn tegen de invloeden van slecht weer.

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs