Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 16 tot 20
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 18 oktober 2017

Bitcoin opnieuw op recordhoogte na hoopgevend bericht uit China

Wat een rollercoaster op de cryptomarkt… van hero naar ‘zero’ en opnieuw naar hero. Beleggers in bitcoin, en andere digitale munten, moeten over stalen zenuwen beschikken want de koers zakt en daalt ontzettend hard. Onlangs nog kreeg de bitcoin met een crash te maken maar nu noteert de munt weer aan een recordkoers van 5.700 dollar per stuk.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 18 oktober 2017

De woningmarkt: geschiedenis, heden en toekomst

De woningmarkt bereikte onlangs het niveau van de grote piek in 2008. Het einde lijkt nog niet zicht. Welke lessen trekken we uit het verleden en wat is de prognose voor de nabije toekomst?

De generatie na de Tweede Wereldoorlog is er eentje van opbouwen en werken. In de jaren '50 is dat dan ook de tendens. Pas rond de jaren '60 en '70 van de vorige eeuw, wordt de sfeer iets vrijer. De economie bloeit langzaam op als resultaat van de opbouw in de jaren '50.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 18 oktober 2017

IMF: “Belast de superrijken, ze kunnen er tegen”

Een hogere belasting van de superrijken heeft geen negatieve invloed op de economie. Dat schrijft het Internationaal Muntfonds (IMF) in haar woensdag gepubliceerde zesmaandelijkse studie Global Financial stability Report.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 18 oktober 2017

Koop als er water door de straten vloeit…

Koop als er bloed door de straten vloeit is het bekende beursgezegde. Maar in dit geval is het ook van toepassing op water. Orkaan Harvey richtte enorme schade aan in duizenden huizen in Texas. Vele mensen hebben geen financiële marge om hun huis te repareren en verkopen liever… aan absurd lage prijzen!

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 18 oktober 2017

Deze 3 grafieken bewijzen dat China de wedloop om duurzame energie gewonnen heeft

Jarenlang hebben Amerikaanse politici gewaarschuwd voor een scenario dat zich ondertussen heeft voltrokken. China mocht de wedloop om durzame energie niet winnen. Want dat zou jobs kosten en de afhankelijkheid van olie enkel doen toenemen. Maar dat is exact wat is gebeurd.