Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 21 tot 25
Bron: Geotrendlines
Geplaatst: dinsdag 17 oktober 2017

Video: Poetin ontmoet zakenmensen in Duitsland

Vorige week was de Russische president Poetin in Duitsland voor een bijeenkomst met de kopstukken van het Duitse bedrijfsleven. Tijdens deze ontmoeting benadrukte Poetin het belang van een goede handelsrelatie tussen beide landen, omdat Duitsland na China de belangrijkste handelspartner is van Rusland.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: dinsdag 17 oktober 2017

Wat is die Chinese olie voor yuan voor goud deal?

De laatste weken wordt er door goudbeleggers veel gesproken over een zogenaamde “olie voor yuan voor goud deal”. Het is een verhaal dat onlangs in de wereld werd gebracht en dat vervolgens een eigen leven begon te leiden op het internet. Waar komt dit verhaal opeens vandaan? En hoeveel waarde moeten we eraan hechten?

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 17 oktober 2017

The Economist: “Xi Jinping heeft meer invloed dan Donald Trump”

Xi Jinping heeft meer invloed dan Donald Trump. Dat schrijft The Economist in zijn jongste nummer en het benadrukt dat met zijn cover. Het magazine heeft aandacht voor China en zijn leider Xi Jinping en dat naar aanleiding van het vijfjaarlijkse congres van de Communistische Partij in dat land, dat op 18 oktober van start gaat. “Wel is voorzichtigheid geboden,” aldus het tijdschrift. “Want Xi heeft geen plannen om China of de wereld te verbeteren.”

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 16 oktober 2017

China wil aandeel in Saoedische oliegigant Aramco?

China zou bereid zijn een belang van 5% te nemen in de Saudi Aramco, de grootste olieproducent van Saoedi-Arabië. Volgens Reuters overweegt een consortium bestaande uit de Chinese oliebedrijven PetroChina en Sinopec en een groot Chinees staatsfonds een aandeel in het Saoedische oliebedrijf te nemen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 16 oktober 2017

Trump stelt nieuwe eisen voor NAFTA; Mexico en Canada bibberen

De Amerikaanse president Donald Trump heeft nieuwe druk gezet op het North American Free Trade Agreement (Nafta), het vrijhandelsakkoord dat de Verenigde Staten bijna een kwarteeuw geleden met buurlanden Canada en Mexico heeft gesloten.