EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 46 tot 50 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 12 juli 2018

Is een hoge staatsschuld een probleem?

Een groot aantal landen van de wereld torst een bijzonder hoge staatsschuld. Die financiële last weegt op de economie en de bewegingsruimte van de overheden, die door de problemen vaak in hun mogelijkheden worden beperkt. Toch is een belangrijk aantal economen, zoals Stephanie Keaton in de Verenigde Staten of Thomas Porcher in Frankrijk - van mening dat hoge staatsschulden in wezen geen fundamenteel probleem vormen.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: donderdag 12 juli 2018

India heeft nu een grotere economie dan Frankrijk

India heeft zich het voorbije jaar tot de zesde grootste economie van de wereld opgewerkt. Dat blijkt uit een rapport van de World Bank, waarin de landen volgens de omvang van hun bruto binnenlands product zijn gerangschikt. Daarbij kon worden vastgesteld dat de economie in India het voorbije jaar een grotere omvang heeft gekregen dan in Frankrijk, dat hierdoor naar de zevende plaats is teruggezakt.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: donderdag 12 juli 2018

Betalen we binnenkort meer dan €2/liter aan de pomp voor benzine?

Wie regelmatig zijn auto moet tanken, zal al gemerkt hebben dat de prijs voor benzine de laatste maanden fors gestegen is. Dat komt grotendeels door de sterke stijging van de olieprijs. Volgens analisten van Bernstein & Co kan de olieprijs nog eens verdubbelen. Hierdoor is het goed mogelijk dat we binnenkort meer dan €2/liter betalen aan de pomp.

Analisten van Bernstein & Co zien een volgende supercyclus door ‘chronische onderinvesteringen’ in de oliesector de laatste jaren. Die supercyclus kan de olieprijs katapulteren naar $150/vat. Dat is dubbel zoveel als vandaag.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 12 juli 2018

De Chinezen moeten toegeven

Zolang de Chinezen niet toegeven, gaat de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China gewoon door. 'De Chinezen moeten toegeven, linksom of rechtsom. Zolang ze dat niet doen, wordt de druk opgevoerd. Het idee is dan dat op enig moment de druk zo hoog is, dat ze het ook gaan doen. Dat is de fase die bereikt moet worden. De discussie is wie als de eerste zijn pijngrens bereikt. De partij die als eerste de pijngrens nadert, gaat concessies doen. De pijngrens is de variabele waar het hier om gaat.'

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: donderdag 12 juli 2018

Nederlands beurshuis gaat actief handelen in crypto

De Nederlandse market maker en beursgenoteerde Flow Traders is de eerste beursintermediar die heeft laten weten actief te gaan handelen in crypto. Concreet gaat Flow Traders zogenaamde ETN’s aanbieden met de prijs van o.a. bitcoin en ether als onderliggende waarden. Exchange Traded Notes worden uitgegeven ‘om beleggers blootstelling te bieden aan grondstoffen, waartoe ook de cryptovaluta worden gerekend’. Schuldvorderingen die worden uitgegeven door een financiële instelling, met de belofte het rendement van een bepaalde index te leveren. Een market maker verschaft liquiditeit op de beurs door bied- en laatprijzen af te geven. Het handelshuis is ook zelf beursgenoteerd Het bedrijf werd in 2004 opgericht en is sinds 2015 genoteerd aan Euronext Amsterdam. De Autoriteit Financiële Markten is als toezichthouder nou niet bepaald happy.

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs