Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 46 tot 50
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 6 december 2017

Weer Nobelprijswinnaar kritisch op bitcoin

Wederom heeft een voorname econoom zich kritisch uitgelaten over de bitcoin. Yale-econoom en Nobelprijswinnaar Robert Shiller spreekt van een beweging die op termijn lijkt op de beurskrach van 1929.

De ineenstorting van de financiële markten volgde destijds op een stevige opleving van de beurzen, maar leidde uiteindelijk tot de grote depressie van de jaren dertig.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: woensdag 6 december 2017

Bitcoin – Bubbel (?)

Naarmate Bitcoin’s parabolische opmars onstuitbaar lijkt, is deze hype intussen wereldwijd nonstop in de spotlight komen te staan. Mij is verweten nooit de crypto’s te hebben aanbevolen, maar niet zonder redenen. Hoe dan ook blijken deze vooralsnog in variërend sterke mate het voordeel van de twijfel te hebben.

Het zijn vooral de jongere generaties die deze nieuwe geldsoort zonder voldoende kennis van de rol van het geld omarmen. Het enthousiasme voor Bitcoin wordt toegeschreven aan het relatief geringe aantal dat wordt uitgegeven. Hoe lang blijft die limiet onaantastbaar? Bitcoin is geen uitvinding van “onze lieve heer” maar van mensenhanden maar er kleven meerdere vraagtekens aan. Producten en diensten worden thans nog nauwelijks in Bitcoin aangeboden.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 5 december 2017

Inmiddels 15 cryptocurrencies met market cap van boven de $1 miljard

Totale gekte op de cryptobeurzen wereldwijd afgelopen dagen. Bitcoin steeg tot maarliefst 11.000 dollar, om daarna zomaar ruim duizend dollar terug te vallen. De exchanges konden de drukte niet aan en menig crypto handelhuis was even niet bereikbaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 december 2017

MIFID II en verdachte transacties

De nieuwe regels rond de MIFID-wetgeving geeft toezichthouders in landen van de EU meer mogelijkheden om zogenaamd ‘verdachte transacties’ op te sporen. Toezichthouders melden dat ze veel sneller zullen kunnen ingrijpen dan voordien.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 5 december 2017

'Mogelijk wel duizend renteverhogingen aanstaande'

De financiële markten moeten de komende jaren rekening houden met de ene na de andere renteverhoging door centrale banken.

Volgens analisten van JPMorgan zijn er wereldwijd tot wel duizend rentestappen nodig om de boel weer op normaal niveau te krijgen, schrijft zakenkrant Financial Times donderdag.