Nieuws / Artikelen met het woord

Amerika

9106 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Geotrendlines
Geplaatst: dinsdag 23 januari 2018

China wil handelsbetrekkingen met Zuid-AMERIKA verbeteren

China heeft verschillende Zuid-AMERIKAanse landen en de landen rond de Caraïbische Zee uitgenodigd om deel te nemen aan ‘One Belt One Road’, de verzamelnaam voor allerlei infrastructurele projecten die een impuls kunnen geven aan de handel tussen China en alle deelnemende landen. Het meest bekende project is de Zijderoute op het Euraziatische continent, maar daarnaast investeert het land ook veel in economische samenwerking met onder meer Afrika en Zuid-AMERIKA.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 23 januari 2018

AMERIKAanse bank JPMorgan trekt miljarden uit voor hogere salarissen en extra banen

De grote AMERIKAanse bank JPMorgan Chase trekt de komende vijf jaar 20 miljard dollar (16,3 miljard euro) uit om onder meer salarissen te verhogen en duizenden extra arbeidsplaatsen te creëren.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 23 januari 2018

Hoe China op en kwarteeuw een wetenschappelijke supermacht werd

China heeft zich op een kwarteeuw tot een wetenschappelijke en technische supermacht omgevormd. Dat zegt een column van Robert Samuelson, redacteur economie bij de AMERIKAanse krant Washington Post.

Samuelson wijst erop dat China amper vijfentwintig jaar geleden slechts een bescheiden economie kende. Zeker van een Chinese hightechsector was nauwelijks sprake. Sindsdien is er echter heel wat veranderd.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 22 januari 2018

VS: “Dreiging van Rusland en China nu belangrijker dan ‘war on terror'”

De ‘war on terror’ is niet langer de focus van het AMERIKAanse defensiebeleid. De VS zeggen zich in plaats daarvan te gaan richten op andere grootmachten, zoals China en Rusland. Dat heeft de AMERIKAanse defensieminister Jim Mattis (foto) presenteerde vrijdag gezegd bij de presentatie van de National Defense Strategy. Dat is een beleidsdocument waarin de prioriteiten voor het Pentagon in de komende jaren worden uiteengezet.

Volgens Mattis zijn China en Rusland “revisionistische machten”, die een “wereld willen scheppen die strookt met hun autoritaire politieke modellen”. Ze vormen daarom “een toenemende dreiging” voor de VS. De minister waarschuwde de twee landen. “Als jullie ons uitdagen, zal dat jullie duur te staan komen.”

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 20 januari 2018

Verenigde Staten gaan in ‘shutdown’

In AMERIKA zijn de Republikeinen en de Democraten er niet in geslaagd een government shutdown te vermijden. Daarvoor hadden begrotingsafspraken moeten worden gemaakt, maar dat is hen niet gelukt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$