Nieuws / Artikelen met het woord

Amerika

8793 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 24 mei 2017

Arizona legaliseert goud en zilver als betaalmiddel

In de AMERIKAanse staat Arizona is het nu mogelijk goud en zilver als geld te gebruiken. Gouverneur Doug Ducey zette deze week namelijk zijn handtekening onder wetsvoorstel 'HB 2014', waarin staat dat edelmetalen een wettig betaalmiddel zijn en als zodanig vrijgesteld moeten worden van belasting.

Bron: XanderNieuws
Geplaatst: dinsdag 23 mei 2017

Trump over aanslag Manchester: Tijd om deze ideologie totaal te vernietigen

De 18 jarige Georgina Callander (links), hier met Ariana Grande op de foto (genomen in 2015), was een van de eerste bevestigde dodelijke slachtoffers van de terreuraanslag in Manchester.

Het aantal doden van de aanslag in Manchester is gestegen naar 22, het aantal gewonden naar 69. Britse terreurexperts spreken hun zorgen uit dat de aanslag maandenlang gepland moet zijn, de zelfmoordterrorist daarbij hulp moet hebben gehad, en er daarom meer van dit soort gruwelijke wandaden met grote aantallen doden kunnen komen (1). De AMERIKAanse president Donald Trump reageerde vanuit Jeruzalem geschokt en woedend dat ‘het tijd wordt om deze ideologie compleet te vernietigen’. Omdat hij net voor honderden miljarden dollars wapens aan Saudi Arabië had verkocht, zei hij er niet ‘islamitische’ bij, maar dat was overduidelijk wel wat hij bedoelde.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 23 mei 2017

Donald Trump wil 3,6 biljoen dollar bezuinigen

De AMERIKAanse president Donald Trump wil de komende tien jaar in totaal 3,6 biljoen dollar, omgerekend circa 3200 miljard euro, gaan bezuinigen op de overheidsuitgaven. Het gaat onder meer om bezuinigingen op steun en ziektekostenvergoedingen voor lage inkomens, landbouwsubsidies en overheidsinstellingen.

Het budget van Trump voor het fiscale jaar 2018 dat in oktober begint, wordt dinsdag voorgelegd aan het AMERIKAanse Congres.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 20 mei 2017

Mattis over oorlog met Noord-Korea: “Een tragedie op een nooit geziene schaal”

De vele ‘affaires Trump’ van de voorbije weken hebben de focus van de internationale pers op ‘het probleem Noord-Korea’ enigszins verlegd en die situatie zal nog een week duren, nu de president de volgende negen dagen zijn eerste buitenlandse trip maakt. Toch is de dreiging op het Koreaanse schiereiland alles behalve verdwenen en kan een volgende testraket van Kim Jong-un opnieuw voor escalatie zorgen.

Oorlog in Noord-Korea: een tragedie op een nooit geziene schaal De AMERIKAanse minister van Defensie Jim Mattis herinnerde het AMERIKAanse publiek vrijdagmiddag nog eens aan wat er op het spel staat. Tijdens een persconferentie zei Mattis dat zijn land naar een oplossing blijft streven, maar voegde daar het volgende aan toe:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 mei 2017

Ontmijnt Rusland geopolitieke spanningen rond Noord-Korea via de achterdeur?

Er is veel te doen rond Noord-Korea. Het communistische land experimenteert al enkele jaren met ballistische raketten en zou dicht bij de oplevering van een kernwapen staan.

Dat is niet naar de zin van de Russen, de Japanners en natuurlijk de AMERIKAnen. Voorlopig kijkt iedereen naar de Chinezen om het regime in Pyongyang tot de orde te roepen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$