EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
40
kliks
Bron: AmsterdamGold
33
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
22
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord Amerika.
Artikel 11 tot 15 met de

betekenis van het woord AMERIKA

Geplaatst op: maandag 3 december 2018

Recessierisico stijgt door stijging werkloosheidsuitkeringen

Afgelopen week werd duidelijk dat de AMERIKAanse werkloosheidsuitkeringen voor de derde week op rij wisten te stijgen. Het aantal uitkeringen steeg naar 234.000; de hoogste stand in zes maanden tijd. En beleggers kunnen hier maar beter aandacht aan besteden, want dit is een betrouwbare indicator voor toekomstige recessies.

Bank of America Merrill Lynch econoom Michelle Meyer liet eerder deze maand weten dat werkloosheidsclaims verreweg de meest betrouwbare indicator is voor het voorspellen van recessies. Zij liet in een brief aan haar klanten weten dat tijdens de laatste zeven recessies het 6-maandelijkse groeipercentage van werkloosheidsclaims, gemiddeld gezien, verdubbelde op weg naar een recessie. Deze constatering is op de bovenstaande illustratie, afkomstig van Yahoo Finance, in beeld gebracht.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 3 december 2018

Wordt de blockchain een zegen voor de juwelenindustrie?

In de wereldwijde luxesector wordt de blockchain door vele partijen beschouwd als een technologie die belangrijke knelpunten kan oplossen. Dat zegt Elizabeth Paton, specialist mode en luxeproducten bij de AMERIKAanse krant The New York Times. Het blockchain-platform kan volgens insiders immers een sluitend antwoord garanderen op vragen over onder meer authenciteit, herkomst en waarde, die voor de handel vaak bijzonder cruciaal blijken.

[...]

Lees verder op express.live
Geplaatst op: zondag 2 december 2018

Trump dreigt ermee uit handelsakkoord NAFTA te stappen

De AMERIKAanse president Donald Trump dreigt uit het vrijhandelsakkoord NAFTA te stappen als de Democraten niet instemmen met het nieuwe handelsakkoord dat Trump ter vervanging van NAFTA sloot met Canada en Mexico. Dat schrijft The New York Times.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: zondag 2 december 2018

Trump en Jinping akkoord over ‘wapenstilstand’

De G-20 top is dan toch vruchtbaar geweest voor de Verenigde Staten van AMERIKA, China en dus ook de wereldeconomie en de financiële markten. President Trump en Jinping zijn namelijk overeengekomen om een soort van ‘wapenstilstand’ in te lassen. Dat wil zeggen dat de importheffingen op 1 januari niet verhoogd zullen worden van 10 procent naar 25 procent.

Een behoorlijke opluchting voor de financiële markten en de wereldeconomie. De situatie tussen China en de Verenigde Staten van AMERIKA lijkt iets minder grimmig te worden na de ontmoeting tussen president Trump en president Jinping op de G-20 top te Buenos Aires.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zaterdag 1 december 2018

De AMERIKAanse dollar versus bitcoin (deel 2)

In deel 1 beschreven we de standpunten van de AMERIKAanse hoogleraar Paul Krugman. Zijn afkeer van bitcoin (en de meeste andere cryptomunten) komt neer op twee soorten kritiek. Bitcoin is te duur om te mijnen. De energie is duur bijvoorbeeld. Stroom. Maar Krugman bedoelt vooral wat de transactiekosten betreft. En BTC mist ‘tethering’, wat zoveel is als ‘connectie’, terug kunnen vallen op. We gaan nu deze kritiek beantwoorden. Iedereen mag kritiek leveren, maar daar kan ook op gereageerd worden. Maar tegelijk is en blijft de professor een eeuwige supporter van de AMERIKAanse dollar. ‘Zijn’ munt. Daar hebben we het reeds uitvoerig in deel 1 over gehad. De dollar zal niét de wereldreservemunt blijven. De dollar gaat eraan, vroeg of laat.

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs