Nieuws / Artikelen met het woord

ECB

3052 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 februari 2018

Dit wordt wellicht dé uitdaging van het jaar voor de Europese Centrale Bank

Het gaat de Europese economie en politiek voor de wind. De economische groei zet aardig door en op politiek vlak is de rust teruggekeerd, alleszins in vergelijking met de vorige jaren. Toch gaat de Europese Centrale Bank het dit jaar nog moeilijk hebben dankzij de sterke euro.

Mario Draghi, president van de ECB, staat dit jaar voor een bijzondere uitdaging. Eentje die hij indirect zelf heeft gecreëerd want door zijn monetaire beleid, is de Europese economie fors beginnen groeien. En dat heeft tot gevolg dat de euromunt sinds begin vorig jaar in waarde is beginnen stijgen t.o.v. andere wereldmunten. De munt is een beetje te hard gestegen zelfs…

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 februari 2018

Wat is het standpunt van de Europese Centrale Bank inzake cryptomunten?

Cryptomunten, zowel een geliefd als gehaat onderwerp. We weten dat overheden en financiële instellingen het goedje liever kwijt dan rijk zijn. Maar hoe staat de Europese Centrale Bank tegenover deze cryptorevolutie? Wel… volgens Daniele Nouy staat de regularisatie van cryptomunten niet hoog op het to-dolijstje. En dat is voorlopig goed nieuws vanuit Europa.

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft laten weten dat hun standpunt tegenover cryptogeld gemodereerd is. Dat wilt zeggen dat ze er op dit moment niet echt mee bezig zijn en zich voornamelijk richten op het rentebeleid en het herstel van de Europese economie .

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 7 februari 2018

Steeds meer banken werken aan uitbreiding in eurozone vanwege Brexit

Meer en meer banken die nu hun hoofdkantoor nog in het Verenigd Koninkrijk hebben, werken aan een uitbreiding van hun activiteiten in de eurozone vanwege de Brexit.

Meer dan vijftig banken hebben al gesprekken gehad met toezichthouders van de Europese Centrale Bank (ECB). Dat zei vicevoorzitter Sabine Lautenschläger van de toezichtstak van de centrale bank.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 26 januari 2018

Fuik

Het beleid van de centrale banken loopt niet meer synchroon met de economische groei. Zo houdt de ECB aan hun beleid vast, net zoals de centrale bank van Japan dat doet. BNR-macro-econoom Kees de Kort ziet vissen die keihard de fuik aan het inzwemmen zijn.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 25 januari 2018

ECB houdt rente op historisch laag niveau

De Europese Centrale Bank (ECB) houdt de rentetarieven in de eurozone onveranderd op hun historisch lage niveaus. Ook heeft de centrale bank in Frankfurt bij de beleidsvergadering van vandaag geen andere veranderingen aangebracht in zijn monetaire beleid.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$