EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord ECB.
Artikel 36 tot 40 met de

betekenis van het woord ECB

Geplaatst op: donderdag 27 december 2018

ECB waarschuwt voor vertraging wereldeconomie

De groei van de wereldeconomie vertraagt in 2019, meldt de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag. Na 2019 zal de groei stabiliseren, voorspelt de centrale bank.

"Vooruitkijkend verwachten we dat de economische activiteit in 2019 zal afnemen en daarna zal stabiliseren", schrijft de ECB in een bulletin.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 18 december 2018

De echte opdracht voor de ECB begint nu pas…

Mario Draghi liet afgelopen donderdag weten dat er nog deze maand een einde zal komen aan het opkoopprogramma van de Europese centrale bank. Dit is conform de verwachtingen. De president van de ECB voegde er nog wel aan toe dat we niet hoeven te rekenen op een snelle renteverhoging. Pas na de zomer van 2019 zou een verhoging van de rentestand pas aan de orde kunnen komen.

Deze maand komt er een einde aan het fel bekritiseerde opkoopbeleid van de Europese centrale bank. Sinds maart 2015 heeft de ECB maandelijks zowel staats- als bedrijfsobligaties opgekocht. En volgens Draghi is het herstel van de Europese economie te danken aan het beleid van de ECB. Het stimuleringspakket en de lage rente hebben volgens hem de groei aangewakkerd. De vraag is alleen of we wel blij moeten zijn met de conclusie van Draghi.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 17 december 2018

Druk op Europese markten groot

Het Europese continent vertoeft momenteel in een onrustige periode, het heeft te maken met een Brexit, rellen in Parijs, een migratiecrisis, de ECB en de Italiaanse budgetteringsproblemen. Dit alles weegt uiteraard op de Europese beurzen en de druk neemt alsmaar toe.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 14 december 2018

ECB staat langs de kantlijn

Het opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank is klaar en het heeft ook totaal geen zin om die eventueel weer op te starten, zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort. 'De rente is al laag, bedrijven gaan niet investeren omdat het geld goedkoop is, maar als de afzetverwachtingen goed zijn.' 'Het resultaat van 'deze verdrietige affaire'? Weinig economische groei, géén inflatie van 2 procent wat toch de bedoeling was. 'Het allerergste: als de groei afzwakt, kan Draghi niks meer doen. Als het misgaat, staat de ECB met lege handen.'

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: vrijdag 14 december 2018

ECB zet geldtsunami stop... het uur van de waarheid nadert

De Europese Centrale Bank (ECB) zet zijn programma van monetaire versoepeling (Quantitive Easing of QE) stop. Dat heeft zo zijn gevolgen...

De Europese Centrale Bank (ECB) zet zijn programma van monetaire versoepeling (Quantitive Easing of QE) stop. Dat is geen verrassing, want dat werd eerder al zo aangekondigd. De bank houdt de huidige balans wel op peil, wat betekent dat leningen die worden afgelost opnieuw worden geïnvesteerd in financiële markten. Deze herinvesteringen zullen pas worden afgebouwd eens het renteniveau is verhoogd. Dat gebeurt vooralsnog niet. Banken die geld lenen bij de ECB betalen daarvoor een rente van 0 procent. Die rente gaat op zijn vroegst na de zomer van 2019 de hoogte in.

[...]

Lees verder op Express.live
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs