EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord ECB.
Artikel 36 tot 40 met de

betekenis van het woord ECB

Geplaatst op: vrijdag 11 oktober 2019

De geest is uit de fles door het ECB

De notulen van de ECB zijn bekend geworden. Er zijn meningsverschillen binnen het ECB-bestuur, ook over het optreden van scheidend ECB-president Mario Draghi. Kortom, het beleid van het ECB staat ter discussie. 'Op het moment dat de financiële markten gaan twijfelen aan het optreden van de centrale banken kan het zomaar zijn dat onrust op de financiële markten en daarna de kans op een recessie dichterbij komen', zegt macro-econoom Kees de Kort.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: vrijdag 11 oktober 2019

Is einde monopolyspel ECB in zicht?

De Europese Centrale Bank is waarschijnlijk het meest aangehaalde instituut in mijn columns. Ik denk namelijk dat de machtige ECB de meest vernietigende invloed heeft op onze samenleving. Niet alleen in Nederland maar in veel lidstaten van de EMU, de Europese Munt Unie. Met 19 landen doen we mee in de euro. “Onze” munt moet concurreren met de andere valutasoorten op onze aardkloot. Behalve de machtige dollar zijn er muntsoorten die graag politieke kracht willen toekennen aan hun munt om een sterke speler te zijn op het wereldtoneel van het globalisme.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 7 oktober 2019

Draghi: “ECB moet nieuwe ideeën als MMT bestuderen”

De ECB moet open staan voor nieuwe ideeën als Modern Monetary Theory (MMT). Dat zei Mario Draghi, de president van de centrale bank, in een hoorzitting bij de Europees Parlement. Hij voegde eraan toe dat dit meer tot het fiscale domein behoort en daarom een taak is voor overheden. De centraal bankier reageerde op een vraag van een parlementslid over helikoptergeld en de mogelijkheden om geld via de centrale bank in de economie te pompen.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: maandag 7 oktober 2019

Voormalig centraal bankiers kraken beleid ECB

Verschillende centraal bankiers hebben zich zeer kritisch uitgesproken over het monetaire beleid van de ECB. In een gezamenlijke verklaring waarschuwen zes voormalig centraal bankiers, waaronder ook Nout Wellink van de Nederlandsche Bank, voor de negatieve effecten van het ruime monetaire beleid.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: donderdag 3 oktober 2019

Klap voor spaargeld, goed voor woonleningen: ECB verlaagt depositorente

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de depositorente nog eens verlaagd. Ze hoopt op die manier de sputterende economische motor weer aan de praat te krijgen. De vraag is of dat ook in ons voordeel is.

Lees verder op HLN.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs