EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord ECB.
Artikel 16 tot 20 met de

betekenis van het woord ECB

Geplaatst op: dinsdag 28 april 2020

Wanneer overheden zelfs aandelen opkopen/De schaamte voorbij/De Zombiemarkt

Wanneer een overheid de eigen nationale aandelenindex wanhopig tracht op te peppen. Wanneer een bepaald land de grootste aandeelhouder is op de eigen, nationale aandelenbeurs. In welke surrealiteit bewegen dan beursgenoteerde bedrijven? Elke band met het echte economische leven is immers doorgeknipt. Wat reflecteren de beurskoersen dus nog? Dat de Staat op termijn niet alleen hoofdaandeelhouder wordt? Het lijkt wel op een soort van verdoken nationalisatie. Dan is dat wat heet: het begin van het einde. We hebben het over Japan. En er gaan stemmen op dat andere centrale banken misschien wel precies dat voorbeeld zullen volgen. De Federal Reserve. De ECB

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: donderdag 23 april 2020

Heeft het steunpakket van de ECB nog wel zin?

De centrale banken proberen er op dit moment alles aan te doen om de economieën aan de praat te houden. Het is echter nog maar sterk de vraag of deze monetaire steun wel effectief is. De ECB pompt bijvoorbeeld al jaren geld in het Europese economische systeem. En tijdens die jaren bleef een indrukwekkende groei uit.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 20 april 2020

Coronacrisis veroorzaakt explosieve vraag naar cash

De vraag naar cash steeg de afgelopen weken het hardst sinds de financiële crisis van 2008. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de ECB. In de vier weken tot 10 april steeg de waarde van alle bankbiljetten in omloop met €41,2 miljard naar een totaal van €1,33 biljoen. Dat was de grootste vierwekelijkse stijging sinds oktober 2008, kort na de val van Lehman Brothers. De hoeveelheid cash steeg toen met €41,4 miljard. Deze cijfers zijn opvallend. We betalen steeds minder met contant geld, zeker sinds de coronacrisis. Niet alleen zijn er veel minder transacties door lockdowns, ook wordt iedereen aangemoedigd zoveel mogelijk elektronisch te betalen.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: vrijdag 17 april 2020

Duitse centraal bankier: Schulden moeten weer omlaag na coronacrisis

Overheden moeten nu geld uitgeven om hun economie te ondersteunen, maar niet vergeten de schulden daarna ook weer te verlagen. Dit zegt Jens Weidmann, de president van de Duitse centrale bank en lid van het bestuur van de Europese Centrale Bank (ECB), vrijdag tegen persbureau Bloomberg.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 9 april 2020

ECB wil er alles aan doen om banen te behouden

De Europese Centrale Bank (ECB) zal er alles aan doen om de werkgelegenheid en productiviteit in Europa te behouden. Dit schrijft centralebankpresident Christine Lagarde in een donderdag gepubliceerd opiniestuk in de Volkskrant.

Lees verder op nu.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs