EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord ECB.
Artikel 41 tot 45 met de

betekenis van het woord ECB

Geplaatst op: donderdag 13 december 2018

Europese Centrale Bank stopt definitief met opkoopbeleid

De Europese Centrale Bank (ECB) stopt zoals verwacht definitief met het opkoopprogramma dat de centrale bank begin 2016 startte. De bank houdt de huidige balans wel op peil. Dit betekent dat leningen die worden afgelost opnieuw worden geïnvesteerd in financiële markten.

De ECB zegt daarnaast deze herinvesteringen ook voor langere tijd vol te houden. De bank zegt pas de balans af te bouwen als het renteniveau is verhoogd. 

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 13 december 2018

ECB-stimulus ten einde, wat nu?

De markten kijken halsstarrig uit naar de volgende zet van de Europese Centrale Bank. Donderdag loopt de stimulus officieel ten einde en beleggers vragen zich af wat er verder staat te gebeuren. Een belangrijke kwestie vooral omdat de Federal Reserve zijn beleid waarschijnlijk gaat aanpassen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 19 november 2018

'Hier worden ze wel nerveus van'

De inflatie in de eurozone is gestegen tot boven de 2 procent, dus volgens de statuten van de ECB kan de korte rente worden verhoogd.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: zaterdag 3 november 2018

Tekenen van stagflatie

[...]

Als die trend doorzet, en de ECB zich genoodzaakt ziet om de rente op 0% te houden en om de geldpersen weer volop te laten draaien, dan ga je als spaarder héél blij zijn als je fysiek goud bezit.

Lees verder op Edelmetaal-info.nl
Geplaatst op: donderdag 1 november 2018

De ECB is niet blij

De inflatie in Europa is opgelopen tot boven de 2 procent, volgens macro-econoom Kees de Kort een onprettig dilemma voor de ECB: de inflatierealiteit gaat immers omhoog, maar de economische realiteit gaat omlaag. 'Ze zijn niet blij. Want rente verhogen, wat gunstig is voor de ene realiteit, is niet echt best voor de andere realiteit'.

Lees verder op BNR.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs