EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord ECB.
Artikel 41 tot 45 met de

betekenis van het woord ECB

Geplaatst op: donderdag 24 januari 2019

ECB: Kans op recessie in eurozone is laag

De president van de Europese Centrale Bank Mario Draghi houdt vertrouwen in het bereiken van het inflatiestreven. In de afgelopen twee maanden daalde de inflatie in de eurozone, maar volgens Draghi zal de inflatie op de middellange termijn stijgen. Het ECB-bestuur was unaniem in de verwachting dat de kans op een recessie laag is.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: zaterdag 19 januari 2019

ECB kocht bijna alle Italiaanse staatsschulden sinds 2015

De ECB was de afgelopen jaren de belangrijkste koper van Italiaanse staatsobligaties, zo blijkt uit onderzoek van Deutsche Bank. De centrale bank haalde sinds 2015 met haar opkoopprogramma voor meer dan €350 miljard aan schuldpapier uit de markt. Dat terwijl Italiaanse banken per saldo bijna geen obligaties kochten en particulieren meer dan €100 miljard verkochten.

[...]

Lees verder op GoudStandaard.com
Geplaatst op: zaterdag 19 januari 2019

Fed-notulen: het gaat om één woord!

Habemus notula! Afgelopen dagen hebben onder meer de Amerikaanse Fed en de Europese Centrale Bank (ECB) de verslagen van hun laatste bestuursvergaderingen gepubliceerd. Die bieden een aardig inkijkje in de monetaire glazen bollen van de centrale banken voor 2019. Wat ik het meest spectaculair vond, was een tweeletterig woord!

[...]

Lees verder op GoldRepublic
Geplaatst op: maandag 14 januari 2019

Kan de Eurozone wel zonder de steun van de ECB?

De leden van de Europese centrale bank besloten tijdens de afgelopen maand unaniem over het einde van het stimuleringspakket. Daarmee kwam er na bijna vier jaar een einde aan het opkopen van staats- en bedrijfsobligaties. De vraag is alleen of de Eurozone wel zonder deze economische injectie kan.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 11 januari 2019

Rust op de financiële markten, het allerbelangrijkste voor de Fed

Onrust op de financiële markten voorkomen gaat voor de Fed boven alles, ook boven de gezondheid van de economie. Uit de notulen van de Fed en uit wat Powell afgelopen vrijdag vertelde blijkt voor de zoveelste keer dat de Fed volkomen op z'n rug is gaan liggen voor de financiële markten. Het beleid dat ingezet was om weer in het speelveld te komen, dat de Fed iets zou kunnen doen als de Amerikaanse economie weer zou keren, is on hold gezet. En Europa? Heeft de Fed nog wat speelruimte, daar kan de ECB niets meer doen als het mis gaat. Die staat naast het speelveld.

Lees verder op BNR.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs