EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord ECB.
Artikel 441 tot 445 met de

betekenis van het woord ECB

Geplaatst op: donderdag 18 augustus 2016

ECB tempert verwachtingen over nieuwe maatregelen

De Europese Centrale Bank (ECB) blijft scherp letten op alle onzekerheden in de economie, maar wil tegelijkertijd geen al te hoge verwachtingen wekken rond stimuleringsmaatregelen die nog kunnen worden genomen.

De Europese Centrale Bank (ECB) blijft scherp letten op alle onzekerheden in de economie, maar wil tegelijkertijd geen al te hoge verwachtingen wekken rond stimuleringsmaatregelen die nog kunnen worden genomen.

Dat blijkt uit de notulen van de meest recente rentevergadering van de ECB, die donderdag zijn gepubliceerd.

Tijdens hun bijeenkomst op 21 juli concludeerden de centrale bankiers van de eurolanden dat het nog te vroeg was om de gevolgen van de Brexit in te schatten.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 12 augustus 2016

Duitse bank introduceert negatieve rente (-0,4%) op grote spaartegoeden

Raiffeisenbank Gmund, een kleine coöperatieve bank in de Duitse deelstaat Beieren, gaat vanaf september als eerste Duitse bank een negatieve rentevergoeding van -0,4% heffen op spaartegoeden boven de 100.000 euro. Dat heeft bestuurslid Josef Paul bevestigd tegenover het persbureau Reuters.

In de praktijk betekent dit dat wie na september van dit jaar nog 200.000 euro op een spaarrekening heeft staan bij Gmund, daar in september 2017 nog 199.600 euro aan overhoudt. (Op de eerste 100.000 euro wordt namelijk geen negatieve rente gerekend). De rente correspondeert met wat de bank aan de ECB betaalt om daar ‘s nachts geld te stallen.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: vrijdag 12 augustus 2016

Deutsche Bank komt €19 miljard kapitaal tekort in Amerikaanse stresstest!

De meeste banken zijn weer met glans geslagen in de stresstests van de ECB. Niet moeilijk, de lat werd opzettelijk laag gelegd. Maar wat als we de criteria van de Fed zouden hanteren voor de Europese stresstest?

De stresstests die de centrale banken af en toe uitvoeren hebben maar één doel: het publiek geruststellen. Dat blijkt nog maar eens na de publicatie van de laatste resultaten.

Enkel de banken die reeds gewantrouwd werden door de markten kregen slechte punten: de Italiaanse banken die beleggers al maanden kopzorgen geven.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 10 augustus 2016

Negatieve rente : een grote bedreiging voor geld en economie

De centrale banken hebben een doorslaggevende rol gespeeld in het stabiliseren van de financiële crisis in 2008. Daarbij namen ze hun toevlucht tot onconventionele maatregelen. Eén daarvan is de zogenaamde nulrentepolitiek, die geëvolueerd is naar een beleid van negatieve rente. Die strategie heeft echter bijzonder nefaste gevolgen voor het functioneren van het financieel-economisch systeem.

Wat is negatieve rente ? De kredietcrisis zette centrale banken ertoe aan om de officiële rentevoeten agressief te verlagen. Hierdoor werd het aantrekkelijker om geld te lenen voor investeringen of consumptie. De Zweedse nationale bank was in 2009 de eerste om negatieve rente te introduceren. Maar ook Zwitserland, Japan en de Europese Centrale Bank (ECB) hanteren momenteel deze aanpak. Waarom drukken de centrale banken de rentestanden naar beneden ?

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 10 augustus 2016

Nu is er inflatie. Is het weer niet goed.

Het is ook nooit goed. Al vier jaar tracht de Europese Centrale Bank ondertussen de inflatie aan te zwengelen – zonder succes overigens. Volgens de ECB moet het stijgende prijzenniveau schommelen “dicht bij, maar onder 2 procent”.

Het is ook nooit goed. Al vier jaar tracht de Europese Centrale Bank ondertussen de inflatie aan te zwengelen – zonder succes overigens. Volgens de ECB moet het stijgende prijzenniveau schommelen “dicht bij, maar onder 2 procent”.

In België is die doelstelling ondertussen bereikt. Het is zowat het enige land in de eurozone waar de inflatie boven 1,5 procent uitkomt. Maar, nu wordt meteen weer aan de alarmbel getrokken.

Wat is het nu? Is inflatie nu goed of slecht nieuws? Wij bij Beurs.com zijn er doorgaans, op zijn zachtst gezegd, geen voorstander van. Ook de Federale Minister van Economie ziet vooral nadelen.

Lees verder op Beurs.com
" ... Everything is in a bubble ..." — Peter Schiff

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/usergp/domains/goudportal.nl/public_html/gp3_def/includes/c_allesover.php on line 34
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs