EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
28
kliks
19
kliks
16
kliks
14
kliks
Bron: Goudverzekerd.nl
14
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord Europa.
Artikel 11 tot 15 met de

betekenis van het woord EUROPA

Geplaatst op: donderdag 8 november 2018

'Nieuwe Zijderoute vormt bedreiging voor positie van Schiphol'

De Nieuwe Zijderoute, een reeks treinverbindingen van China naar EUROPA, vormt een bedreiging voor de positie van Schiphol, denkt het Economisch Bureau van ING. De haven van Rotterdam krijgt minder last van de nieuwe treinverbindingen. 

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: zondag 4 november 2018

‘Point of no Return’ is reeds lang gepasseerd

Onzekerheid en waarschuwingen omtrent de huidige ontwikkelingen blijven aan de orde van de dag maar dat impliceert niet dat nu al voor de uitgang gekozen wordt. Een uiting als ‘irrational exuberance’ (uitspraak van ‘good old’ Fed president Alan Greenspan in 1997) leidde evenmin direct tot een vertwijfeling. Sterker, de dotcom implosie volgde pas drie jaar nadien. Intussen verkeren we in een tijdsbestek van ongeëvenaard hoge schulden en diverse (geopolitieke) spanningen – verzwakte positie van Mrs. EUROPA, Angela Merkel, internationale handel, emerging markets, Brexit, Italië en niet te vergeten Trump.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: vrijdag 2 november 2018

‘Waarom het oorlog gaat worden’

‘Worden ook wij op een dag wakker in een oorlog? Koert Debeuf vreest van wel.’ Debeuf is EUROPA- en Midden Oosten-kenner en schreef er een nieuw, opzienbarend boek over. ‘Tribalization. Why War is Coming.’ Tribalisering is stamdenken en de auteur ziet het overal in de wereld terugkeren. “Zonder tegenstrategie gaat het uit de hand lopen, sowieso, daar twijfel ik niet aan”, waarschuwt hij. Hier wordt het mooi, wrang, zelfs literair uitgedrukt: ‘(…) in het Brusselse hart van de EU ziet hij geesten scheiden terwijl men aan nieuwe grenzen timmert.’ De motor van de globalisering sputtert, aldus Debeuf. “Als goederen de grens niet overschrijden, dan zullen legers dat doen.”

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: donderdag 1 november 2018

De ECB is niet blij

De inflatie in EUROPA is opgelopen tot boven de 2 procent, volgens macro-econoom Kees de Kort een onprettig dilemma voor de ECB: de inflatierealiteit gaat immers omhoog, maar de economische realiteit gaat omlaag. 'Ze zijn niet blij. Want rente verhogen, wat gunstig is voor de ene realiteit, is niet echt best voor de andere realiteit'.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: dinsdag 30 oktober 2018

Eerste digitaks komt eraan: Belasting voor techreuzen

Groot Brittannië voert als eerste een digitale belasting in. De zogenaamde ‘digitaks’ geldt enkel voor techreuzen zoals Google, Facebook en Apple. De nieuwe belasting moet ingaan in 2020 en jaarlijks een klein half miljard euro opleveren. De Britten zoeken waarschijnlijk nieuwe inkomsten voor het economische verlies dat ze na de Brexit zullen leiden. Eerder werd in september 2018 reeds een tijdelijk akkoord binnen de EU afgesloten. Maar over die Europese digitaks voor internetbedrijven moet nog gestemd worden. Geen sinecure met tal van lobbygroepen die extra belasting proberen tegen te gaan. EUROPA spreekt erover maar het VK doet het.

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs