EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord Europa.
Artikel 41 tot 45 met de

betekenis van het woord EUROPA

Geplaatst op: donderdag 15 augustus 2019

Duitse auto-industrie noteert op financiële crisisniveau

De Duitse economie kromp in het tweede kwartaal van 2019 met 0,1 procent. In de drie maanden daarvoor groeide de motor van EUROPA nog met 0,4 procent. Recessie? Als het aan de Duitse autoproductie ligt wel.

De economie van Duitsland is voor een aanzienlijk deel afhankelijk van de export. En de Duitse auto speelt daarin een belangrijk deel, want die zijn wereldwijd gewild. Bijvoorbeeld in de Verenigde Staten en China. Maar die zijn verwikkeld in een handelsoorlog. En hand in hand met de wereldwijde economische onzekerheid hebben Duitse autofabrikanten het moeilijk.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 14 augustus 2019

Kans op een "mondiale" handelsoorlog neemt toe

Door het gevoerde handelsbeleid van Donald Trump neemt de kans op een mondiale handelsoorlog toe. De president van de VS heeft tijdens de voorbijgaande maanden diverse importtarieven opgelegd die gevolgen hadden voor meerdere landen. Op dit moment wordt met name China hard geraakt, maar ook EUROPA kan in de toekomst last krijgen van het handelsconflict.

Trump is van mening dat Amerika jarenlang geconfronteerd is met ‘oneerlijke handel’. Met een beschuldigende vinger werd onder andere gewezen naar China die volgens de president van de VS zich schuldig maakt aan het stelen van intellectuele eigendommen. Daarnaast beschuldigde hij de Chinezen ook van ‘dumping’. Hier is sprake van wanneer goederen verkocht worden beneden de kostprijs om op die manier min of meer de concurrentie kapot te maken.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 14 augustus 2019

Beurzen wederom in de min, beleggers vrezen voor recessie

De aandelenbeurzen in EUROPA stonden woensdag in de min doordat handelaren steeds meer zouden vrezen voor een recessie van de wereldeconomie.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 14 augustus 2019

“Einde van een gouden decennium”: Duitse economie gekrompen in tweede kwartaal

De economie van Duitsland is in het tweede kwartaal gekrompen ten opzichte van een kwartaal eerder. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Duitse federale statistiekbureau. De grootste economie van EUROPA kampt met de impact van de internationale handelsconflicten en de vertraging van de wereldeconomie. ING-econoom Carsten Brzeski spreekt over het definitieve “einde van een gouden decennium” voor de Duitse economie.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: dinsdag 13 augustus 2019

Niets doen is ook iets doen

'Ervoor kiezen om nu niets te doen, is ook iets doen', zegt macro-econoom Kees de Kort. Nu heb je allerlei stille maar grote verliezers: spaarders, pensioengerechtigden en huizenbezitters. Zij worden geraakt door de lage rente, maar ze worden niet gehoord, zo klinkt het. De grote vraag voor Europese centrale bankiers en de politiek is dan: helpen ze met hun ingrepen de economie vooruit? 'Het vertrouwen in de economie wordt onder druk gezet. Geld is bijna gratis en toch wordt er niet meer geïnvesteerd of geleend.' Dus moeten de centrale bankiers van EUROPA even op hun handen gaan zitten, vindt Kees de Kort.

Lees verder op BNR.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs