EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
53
kliks
31
kliks
28
kliks
Bron: Investing.com
27
kliks
Bron: Biflatie.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord Europa.
Artikel 16 tot 20 met de

betekenis van het woord EUROPA

Geplaatst op: dinsdag 23 juli 2019

Golf van renteverlagingen op komst

De VS, EUROPA, Azië, overal wordt er gesproken over renteverlagingen. En het idee is dat daarmee de economische groei ondersteund kan worden. 'Totale bullshit', vindt Kees de Kort. Monetair beleid moet volgens hem een defibrillator zijn en geen instrument om de economie te finetunen. 'De centrale banken houden zichzelf voor de gek en de bankiers treden op waar dat niet nodig is. Als je geen vertrouwen in de toekomst hebt, ga je de dingen zitten aankijken en als je wel vertrouwen hebt maakt de prijs van geld niets uit.'

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: donderdag 18 juli 2019

De slachtoffers van inflatie

De Federal Reserve, Amerikaanse centrale bank, staat op het punt de intrestvoet te verlagen. We schrijven juli 2019. De beurskoersen zijn er gek op. Beleggers zijn er gek op. Verslaafd als ze zijn aan immer meer goedkoop geld. Dat haast vanzelf zijn weg naar de aandelenbeurzen vindt. Maar ook in EUROPA wordt inflatie voorgesteld als een positief iets. Ze is te laag, heet het dan. (Zo laag dat de reële intrestvoet in meer en meer landen negatief is.) Maar zijn er dan geen negatieve effekten van inflatie? Is er niemand die de prijs betaalt van ‘gratis’ geld? Toch wel, en het zijn altijd weer dezelfden…

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: donderdag 11 juli 2019

'EUROPA moet zich voorbereiden op Amerikaanse importtarieven'

EUROPA moet zich voorbereiden op Amerikaanse importtarieven op verschillende vlakken, zegt Peter Beyer, een Duits parlementslid en coördinator voor trans-Atlantische samenwerkin.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 10 juli 2019

Afrikaanse vrijhandelszone een economische ‘gamechanger’

Het is de omschrijving die het IMF geeft aan de Afrikaanse Continentale Vrijhandelszone (AfCFTA). Het kostte de Afrikaanse Unie (AU) wel 17 jaar om deze tot stand te brengen. Die Unie betaat uit niet minder dan 55 landen en telt 1,25 miljard burgers. De potentie! Op zondag 7 juli 2019 was de vrijhandelszone een officieel feit. Die handel tussen de lidstaten telt nu nog maar voor 16 procent. Bedoeling en verwachting is dat dit binnen twee jaar tot 60 procent zal oplopen. Wie zegt dat eendracht geen macht betekent? (Antwoord: de tegenstanders van een Verenigd EUROPA.)

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 9 juli 2019

Nieuwe Griekse premier wil massale belastingverlaging doorvoeren

In Griekenland wil kersvers premier Kyriakos Mitsotakis een nieuwe economische strategie introduceren. Hij stuurt daarbij vooral aan op een grote belastingverlaging. Het beleid van Mitsotakis zou volgens waarnemers echter op verzet van de Europese leiders kunnen stuiten. EUROPA wil immers dat Griekenland budgetoverschotten als een prioriteit blijft hanteren. Dat zegt Catherine Chatignoux, hoofd van de Europese redactie van de Franse krant Les Echos.

Lees verder op Express.live
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs