Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3154 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 23 april 2017

Balansen centrale banken blijven oplopen

Chart of the Day via Jeroen Blokland - Bloomberg. De balansen van de centrale banken van Europa, De Verenigde Staten en Japan zijn in de afgelopen tien jaar meer dan verdubbeld. De balans van de FEDeral Reserve is gestegen van miljard tot 4,1 biljoen dollar. De balans van de Bank of Japan is gestegen 107 naar 490 triljoen Japanse Yen en de balans van de Europese Centrale Bank is toegenomen van 2 biljoen euro naar ruim 4 biljoen euro. Hold tight.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 23 april 2017

Verschuiving op obligatiemarkt kan slecht nieuws zijn voor de V.S.A.

Er zit een verschuiving op de obligatiemarkt aan te komen, meer bepaald voor staatsobligaties. Het is geen geheim dat de staatsobligaties van de Verenigde Staten van Amerika de afgelopen jaren aantrekkelijker zijn geworden door het strengere monetaire beleid van de FEDeral Reserve en de sterkere dollar, maar volgens economen komt er een ‘shift’ aan in staatsobligaties richting Europa en Japan.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 21 april 2017

Analisten voorzien stijging goudprijs naar $1350 per troy ounce

De goudprijs zou als gevolg van de geopolitieke spanningen in Syrië en Noord-Korea verder kunnen oplopen tot $1.350 per troy ounce, zo verwacht grondstoffenanalist Phillip Streible van RJO Futures. In een interview met Bloomberg zegt hij dat de verwachting van meer renteverhogingen door de FEDeral Reserve een neerwaartse druk geeft op de goudprijs, maar dat dit effect momenteel overschaduwd wordt door geopolitieke ontwikkelingen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 april 2017

Uitgaven overheid gestegen met 60 miljard euro in 10 jaar!

De FEDerale Regering wil zich ‘niet kapot bezuinigen’. Berekeningen leren dat de uitgaven van de Belgische staat in 10 jaar tijd zijn gegroeid met maar liefst 60 miljard. De uitgaven swingen dus de pan uit. Hoezo er kan niet meer drastisch worden bespaard? Een overzicht!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 19 april 2017

Werkelijke lek bij de FED lijkt nog niet gevonden

Op 23 maart sprak vice-voorzitter van de Amerikaanse FEDeral Reserve Stanley Fischer, een van de drie belangrijkste personen bij de FED, over het beleid van de FED tijdens een keynote-speech voor de in Washington gevestigde denktank the Brookings Institution.

Meestal zijn de FED speeches openbaar, maar dit keer niet. Ook notities ontbraken ditmaal. Pedro Nicolaci da Costa van Business Insider schreef:Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$