Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3162 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 29 mei 2017

Centrale banken zetten euro hoger

De dollar staat de laatste weken onder druk. Pariteit tussen de Europese eenheidsmunt en de greenback lijkt even uit zicht verdwenen. De centrale banken zijn uiteraard hoofdrolspelers in het verhaal. 

Volgende maand verhoogt de FEDeral Reserve waarschijnlijk de rente tot 1/1,25 procent. De zogenaamde FEDeral Funds Rate werd reeds drie maal verhoogd sinds de financiële crisis, waarbij centrale banken de economie en inflatie terug wilden opkrikken aan de hand van massale stimulus.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 mei 2017

Jim Rickards: De FED gaat obligatieportefeuille van $2,5 biljoen afbouwen!

De FED staat op het punt haar obligatieportefeuille af te bouwen. zo meent Jim Rickards, econoom en zeer goed voorspeller van macro-economische ontwikkelingen. Dat kan rampzalige gevolgen hebben!

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 16 mei 2017

Column: Benoemd, maar niet gekozen

Vorige week was er weer een rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank, de FEDeral Reserve, momenteel de belangrijkste centrale bank van de wereld. Een aantal keer per jaar komt de zogenaamde FEDeral Open Market Committee (FOMC) bijeen om de monetaire politiek te bespreken en te bepalen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 8 mei 2017

Zwitserse centrale bank koopt voor recordbedrag aan Amerikaanse aandelen!

Hoewel de Amerikaanse beurs al jaren overgewaardeerd is, heeft het shorten van deze gigantische aandelenzeepbel nog niets opgeleverd. De beurzen blijven er maar stijgen en één van de verantwoordelijken daarvoor is een centrale bank.

Nee, we hebben het niet over de FED deze keer, maar over de Zwitserse centrale bank!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 mei 2017

Enorme schuldenberg VS enkel (nog) houdbaar door (voorlopig) vertrouwen in dollar

Met het goedkeuren van de financiering van de FEDerale regering in de Verenigde Staten tot eind september is alvast een nieuwe shutdown van de Amerikaanse overheidsinstellingen vermeden. Desondanks dit positief bericht toont is de achtergrond van dit alles negatief, namelijk het aanpakken van de Amerikaanse overheidsschuld.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$