EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
53
kliks
31
kliks
28
kliks
Bron: Investing.com
27
kliks
Bron: Biflatie.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord FED.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord FED

Geplaatst op: donderdag 22 augustus 2019

Kyle Bass: Amerikaanse rente zal ook naar nul gaan; het is bizar

Centrale banken wereldwijd voeren weer een soepel monetair beleid. Ze verlagen bijvoorbeeld rentestanden. Deze zijn in veel delen van de wereld, zoals Europa en Japen, al in negatief gebied terechtgekomen. Maar ook in de Verenigde Staten zal de rente dalen, tenminste naar nul.

Dat gelooft Kyle Bass, hedgefondsmanager bij Hayman Capital Management. Op het moment is de Verenigde Staten nog de place to be, als je rente wil op je staatsobligatie. Maar binnenkort niet meer. Want Bass gelooft dat politici het overheidstekort zullen blijven negeren en de Europese en Chinese economie afkoelt. Dat zal ertoe leiden volgens Bass dat de Amerikaanse FED de rente wel moet verlagen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 21 augustus 2019

Totaal omvang Amerikaanse hypotheekleningen opnieuw groter dan voor de financiële crisis

In de Verenigde Staten weegt op het vastgoed van de particuliere bevolking inmiddels een schuld van 9.400 miljard dollar. Daarmee is een nieuw hoogtepunt bereikt sinds de instorting van de Amerikaanse hypotheekmarkt elf jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse FEDeral Reserve. Het rapport wijst erop dat alleen al tijdens het jongste kwartaal het cumulatieve volume van de Amerikaanse hypothecaire leningen met 162 miljard dollar is opgelopen.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: woensdag 21 augustus 2019

De Twitterkoning slaat weer toe: FED moet rente veel lager zetten en wellicht QE

President Donald Trump heeft weer eens zijn kritiek naar de FED geuit. In een tweet stelde de machtigste man ter wereld dat de Amerikaanse centrale bank dit jaar nog de rente met minimaal 100 basispunten zou moeten verlagen. Ook moet de centrale bank wellicht wat monetaire verruiming (QE) doorvoeren.

Als de FED deze stappen zou nemen, is dat een flinke koerswijziging. Momenteel verwacht de markt dat de FED de rente dit jaar met 50 basispunten zal verlagen. 25 in september en 25 later in het jaar.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 16 augustus 2019

Renteverhoging brengt FED terug op speelveld

De FED kan beter zijn tengels van de financiële markten afhouden, zegt Kees de Kort. 'Het is veel te vroeg om nerveus te worden. Recessie en krimp, daar zijn we voorlopig niet aan toe. En de FED kan beter terugkomen op het speelveld, door de rente te verhogen.'

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: woensdag 14 augustus 2019

“Einde van een gouden decennium”: Duitse economie gekrompen in tweede kwartaal

De economie van Duitsland is in het tweede kwartaal gekrompen ten opzichte van een kwartaal eerder. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Duitse FEDerale statistiekbureau. De grootste economie van Europa kampt met de impact van de internationale handelsconflicten en de vertraging van de wereldeconomie. ING-econoom Carsten Brzeski spreekt over het definitieve “einde van een gouden decennium” voor de Duitse economie.

Lees verder op HLN.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs