EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
53
kliks
31
kliks
28
kliks
Bron: Investing.com
27
kliks
Bron: Biflatie.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord FED.
Artikel 41 tot 45 met de

betekenis van het woord FED

Geplaatst op: donderdag 20 juni 2019

FED handhaaft rente, maar hint op eerste renteverlaging sinds 2008

Het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de FEDeral Reserve, houdt de belangrijkste rentestand ongewijzigd. Dat maakt de FED woensdag bekend. Wel lijkt het stelsel van centrale banken bereid te zijn tot mogelijke renteverlagingen in 2019.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 20 juni 2019

Kans op Amerikaanse renteverlaging in juli stijgt naar 100%

De Amerikaanse centrale bank besloot gisteren om de rentestand, conform de verwachtingen, onveranderd te laten. Wel liet Jerome Powell tijdens de aansluitende persconferentie duidelijk weten dat de FED zal ingrijpen indien dat nodig is. En daarmee steeg de kans op een renteverlaging in juli naar 100%.

In een halfjaar tijd is er behoorlijk wat veranderd als het gaat om het monetaire beleid. Zo voerde FED-voorzitter Jerome Powell in december nog de negende renteverhoging door sinds 2015. Tevens liet hij in december nog weten dat de Amerikaanse centrale bank ook in 2019 de rente zou blijven optrekken. Dat kwam hem destijds op veel kritiek te staan, want Wall Street kende haar slechtste decembermaand in jaren tijd. Mede daardoor opende Donald Trump het monetaire vuur op Powell.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 20 juni 2019

Goudprijs stijgt naar hoogste niveau in 5 jaar

De goudprijs is gestegen tot het hoogste niveau in meer dan vijf jaar, nadat de Amerikaanse FEDeral Reserve heeft aangegeven bereid te zijn de rente te verlagen. Voor een troy ounce goud (31,1 gram) moest op de termijnmarkt in Singapore meer dan 1394 dollar betaald worden, het hoogste punt sinds september 2013.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: dinsdag 18 juni 2019

Wanneer gaat de FED de rente verlagen?

Morgen staat het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank op het programma. De verwachting is dat de FED morgen de rente onveranderd zal laten. Volgens economen is de kans groot dat Jerome Powell tijdens het volgende rentebesluit, in juli, een renteverlaging zal aankondigen. En dat zou wel opvallend zijn, want maar weinig analisten hadden daar drie maanden geleden op gerekend.

Tijdens de afgelopen weken zijn er wat tegenvallende macrocijfers verschenen over de Amerikaanse economie. Toch was er afgelopen vrijdag wel sprake van een lichtpuntje. De cijfers over de detailhandelsverkopen zagen er namelijk redelijk goed uit. Tevens werden de cijfers van de twee maanden daarvoor naar boven toe bijgesteld. Mede daardoor kende de dollar vrijdag een uitstekende handelsdag.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 13 juni 2019

Is het beleid van centrale banken nutteloos?

De afgelopen jaren hebben centrale banken wereldwijd enorm veel geld in het systeem gepompt. De balansen van bijvoorbeeld de Europese centrale bank (ECB), maar ook van de Amerikaanse centrale bank (de FED) zijn sinds de crisis met biljoenen euro’s en dollars uitgebreid. Maar wat heeft het geholpen?

Het doel van het bijdrukken van geld door centrale banken is natuurlijk het stimuleren van de economie. Volgens centrale banken hoort hierbij een inflatie die stabiel is, rond de 2 procent. Althans dat is het mandaat van de ECB.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs