EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord FED.
Artikel 41 tot 45 met de

betekenis van het woord FED

Geplaatst op: woensdag 27 februari 2019

763 bankkantoren sloten in 2018 de deuren

Eind vorig jaar waren er in België 763 bankkantoren minder dan een jaar eerder. Maar met 5.133 kantoren hebben we er nog steeds veel in vergelijking met andere Europese landen, zo blijkt uit cijfers van bankenFEDeratie Febelfin.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: donderdag 21 februari 2019

Centrale banken weer in de startblokken

Wat de FED doet is geen verrassing meer voor macro-econoom Kees de Kort. De eerder gedachte verhoging van de korte rente is uitgesteld, de bank wil eerst kijken hoe de Amerikaanse economie zich ontwikkelt (en als het nodig is actie ondernemen). Maar wat ook speelt: het weer terug verkopen van hypotheken en obligaties die ze eerder gekocht hebben - ook daarvan denkt de FED dat het beter is om even mee te stoppen.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: woensdag 20 februari 2019

Verhoogt de FED dit jaar geen één keer de rentestand?

Afgelopen week zijn er wat teleurstellende macrocijfers verschenen over de Amerikaanse economie. Als gevolg van de shutdown kwamen deze cijfers wat later dan normaal binnen. Met name de tegenvallende detailhandelsverkopen baren zorgen. De kans op een nieuwe renteverhoging is in ieder geval fors afgenomen.

Donald Trump liet tijdens de afgelopen maanden meermaals weten dat de FED moet stoppen met het optrekken van de rentestand. Het gevoerde monetaire beleid is volgens Trump een bedreiging voor de Amerikaanse economie. Toevallig of niet besloot de FED tijdens de afgelopen maand om de rentestand niet verder op te trekken. FED-voorzitter Jerome Powell liet zelfs doorschemeren dat het einde van een reeks renteverhogingen mogelijk nabij is.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 20 februari 2019

‘Studentenbubbel’ in de maak?

De totale schuld van studenten in de Verenigde Staten is enorm gestegen sinds de financiële crisis. Momenteel bedraagt deze 1,46 biljoen dollar. Alleen tegelijkertijd is ook het aantal wanbetalers gestegen. De totale schuld van studenten met een betalingsachterstand van 90 dagen of meer neemt toe.

Het totaal aantal wanbetalers was in het vierde kwartaal van 2018 goed voor 166,4 miljard dollar volgens data van de FEDeral Reserve Bank van New York. Omdat zowel de totale uitstaande studentenschuld, als het aantal wanbetalers steeg, blijft het ratio wanbetalers gelijkt op zo’n 11 procent.

Ira Jersey van Bloomberg gaf aan waarom het aantal wanbetalers stijgt:

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 19 februari 2019

Schuld Amerikaanse huishoudens stijgt naar nieuw record

De totale schuld van Amerikaanse huishoudens groeit alsmaar door. In het vierde kwartaal van 2018 was de totale schuld nog nooit zo hoog, namelijk 13,55 biljoen dollar. Dat blijkt uit data van van de FEDeral Reserve Bank van New York.

De totale schuld is al een tijd hoger dan het hoogte punt in de financiële crisis. Vooral het aantal niet-hypotheekschulden groeit stevig. Deze bedragen momenteel 4,01 biljoen dollar en krijgen daarmee een steeds groter aandeel.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs