EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord FED.
Artikel 16 tot 20 met de

betekenis van het woord FED

Geplaatst op: dinsdag 28 april 2020

Grafiek: De exponentiële stijging bij de FED-balans in beeld gebracht

De centrale banken lanceerden een aantal weken geleden een indrukwekkend stimuleringspakket. De Amerikaanse centrale bank gaat daarin wel heel erg ver. Zonder twijfel zet de FED op dit moment de meeste financiële middelen in om een harde val van de economie te voorkomen. En die keuze heeft in enkele weken tijd geleid tot een exponentiële stijging bij de FED-balans.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 28 april 2020

Wanneer overheden zelfs aandelen opkopen/De schaamte voorbij/De Zombiemarkt

Wanneer een overheid de eigen nationale aandelenindex wanhopig tracht op te peppen. Wanneer een bepaald land de grootste aandeelhouder is op de eigen, nationale aandelenbeurs. In welke surrealiteit bewegen dan beursgenoteerde bedrijven? Elke band met het echte economische leven is immers doorgeknipt. Wat reflecteren de beurskoersen dus nog? Dat de Staat op termijn niet alleen hoofdaandeelhouder wordt? Het lijkt wel op een soort van verdoken nationalisatie. Dan is dat wat heet: het begin van het einde. We hebben het over Japan. En er gaan stemmen op dat andere centrale banken misschien wel precies dat voorbeeld zullen volgen. De FEDeral Reserve. De ECB…

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: woensdag 22 april 2020

Er zal een nieuw monetair systeem moeten worden opgetuigd

Nu de FED onder het toeziend oog van “autocraat” Trump alle bankketens van zich heeft afgeschud, is hiermee de teerling van het internationale monetaire systeem definitief geworpen. Een mogelijk langer uitblijven van economische groei als gevolg van de corona lockdown vormt daarbij een allerbelabberdst elixer voor de toekomst. Resteert de vraag wat ‘da boyz’ op de COMEX nog klaar weten te spelen. Het leidt geen twijfel dat “de bull” op Wall Street straks kan worden vervangen door “de koe met de gouden horens”.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 21 april 2020

‘De FED kan geen goud printen’/Op naar de $3.000

Dat is de titel van een rapport van Bank of America. In ‘The FED can’t print gold’ geeft de bank een koersdoel af van maar liefst $3.000 in 2021. De ‘Ultimate Store Of Value’ noemt zij het gele edelmetaal. Het ultieme waardebehoud, zouden we dat kunnen vertalen. Zerohedge.com sneert dat de bank overneemt wat de (sublieme, kritische, zeer goed geïnformeerde) website 9 jaar geleden schreef. Zerohedge:

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 20 april 2020

“Het wordt nooit meer zoals voorheen”: econoom Koen Schoors over de impact van corona

Economie Volgens het IMF wordt de Grote Lockdown de ergste wereldwijde recessie sinds de Tweede Wereldoorlog. “Hoog tijd dat onze politici een échte FEDerale regering vormen”, vindt econoom Koen Schoors. “De speeltijd is voorbij; de school staat in brand.”

Lees verder op HLN.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs