EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
56
kliks
32
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord FED.
Artikel 16 tot 20
Geplaatst op: vrijdag 16 februari 2018

Gaat de nieuwe FED-voorzitter zorgen voor een diepere correctie?

Er is een einde gekomen aan het tijdperk van Janet Yellen als voorzitter van de Amerikaanse centrale bank. Zij moest recent het stokje overgeven aan Jerome Powell die direct tijdens zijn eerste werkdag geconfronteerd werd met een daling van meer dan 4% bij de Dow Jones index. Niet bepaald een lekker begin mogen we dus wel zeggen.

Allereerst is het de moeite waard om in kaart te brengen hoe goed Wall Street gepresteerd heeft onder de hoede van Janet Yellen. LPL Research laat weten dat de oud-voorzitter van de FED tijdens haar vierjarige termijn wist te zorgen voor een stijging van de Dow Jones index met meer dan 60%. Op de bovenstaande staafgrafiek (LPL Research) is te zien dat Yellen door deze prestatie op plek 6 komt te staan.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 16 februari 2018

De V.S. speelt 'Va Banque'

In een recent artikel van de hand van Lance Roberts van Real Investment Report, een graag geziene gast op diverse financiële nieuwskanalen in de V.S. als de Wall Street Journal, CNBC, New York Times, Bloomberg etc. stond in de onderstaande kop van zijn laatste artikel deze “vlammende” waarschuwing afgedrukt. Hij is al lang niet meer de enige. Zo ook Bill White, OECD Chairman, David Stockman, voormalig Budget Director onder president Reagan, de Bank of America alsmede de FED zelf die met de “broodnodige” renteverhogingen hun hart beginnen vast te houden.

Lees verder op Edelmetaal-info.nl
Geplaatst op: vrijdag 9 februari 2018

Regering wil af van 1 en 2 eurocent

Economie De FEDerale regering wil het gebruik van de rosse muntjes van 1 en 2 cent aan banden leggen. Daarom wil minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) de sector verplichten om hun rekeningen aan de kassa af te ronden naar 0 of 5 eurocent, als er cash betaald wordt. 

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: donderdag 8 februari 2018

Voorspelt de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie een nieuwe crisis?

De rentes op de Amerikaanse staatsobligaties zitten al enkele maanden in de lift. Dit heeft voornamelijk te maken met de stijgende inflatie en de verwachtingen met betrekking tot de aankomende renteverhogingen. Naar verwachting zal de FED dit jaar 3 keer de rentestand optrekken. Of is het keerpunt nabij?

Lance Roberts, strateeg en econoom, laat via de site Real Investment Advice weten dat we een angstig punt hebben bereikt als het gaat om de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie. De rente op dit schatkistpapier wist tijdens de afgelopen maanden aanzienlijk in waarde te stijgen, maar het keerpunt lijkt bereikt te zijn. Maar, dat laatste is niet te hopen voor de Amerikaanse economie.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 23 januari 2018

Goud naar $10.000?

Vorige week kwam ik een wel zéér interessante analyse over de goudprijs tegen.

Vorige week kwam ik een wel zéér interessante analyse over de goudprijs tegen.

Myrmikan Research kijkt naar de hoeveelheid goud die de FEDeral Reserve bezit en zet dat af tegen haar totale schulden (passiva). En is daarmee zeer succesvol.

Ik bespreek hieronder even de belangrijkste conclusie.

Lees verder op Edelmetaal-info.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs