Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3209 artikelen gevonden. Artikel 561 tot 565
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 1 september 2015

De onzichtbare vijand: inflatie

In Europa, dankzij de Europese Centrale Bank, en in Amerika, dankzij de FEDeral Reserve, staan de geldpersen al geruime tijd te draaien tegen hoge snelheid. De centraal bankiers drukken geld bij in de hoop de economie zo aan te zwengelen.

De rentes bevinden zich al enkele jaren op een dieptepunt. Doordat geld goedkoop geleend kan worden, hopen de ECB en FED dat zo meer investeringen plaatsvinden en dat de consumptie aantrekt. Quod non.

Links begrijpt blijkbaar niet dat haar roep om meer geldcreatie en lage rentes, inflatie in de hand zal werken. En laat inflatie nu net de vijand zijn van de lagere sociale klassen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 1 september 2015

Hevige valutaschommelingen in het verschiet bij ‘rate hike’

De onrust op de valutamarkten begint stilaan grotere proporties aan te nemen met als ‘trigger’ de devaluatie van de yuan. De opschudding die de Chinese centrale bank heeft veroorzaakt is nog maar het prille begin van wat er ons te wachten staat.

Want zoals we ondertussen allemaal weten, staat de FEDeral Reserve klaar met een eerste renteverhoging na een jarenlang soepel monetair beleid. De grote vraag blijft nog altijd wanneer Janet Yellen bereid is om haar plan tot uitvoering te brengen.

Volgens Gina Sanchez, analist bij Chantic Global, zal een ‘rate hike’ hoe dan ook zorgen voor flinke schommelingen op de valutamarkten waarbij de dollar vooral in waarde zal stijgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 september 2015

“Renteverhoging leidt tot flinke onrust op valutamarkten”

De financiële wereld wacht in spanning op een mogelijk rentebesluit van de FED. Indien er inderdaad wordt besloten tot een renteverhoging, dan zal dat volgens analist Gina Sanchez leiden tot hevige schommelingen op de valutamarkten.

De FED discussieert al sinds begin 2015 over een mogelijke renteverhoging van 0,25 procent. Nog altijd is er onduidelijkheid over de exacte datum van de eerste renteverhoging sinds de financiële crisis. Maar een andere vraag is minimaal net zo interessant: welke markten zullen het sterkst reageren op een rentebesluit van de FED?

Volgens Gina Sanchez, analist bij Chantic Global, zullen met name de valutamarkten te maken krijgen met flinke onrust indien de FED besluit tot een renteverhoging.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 31 augustus 2015

Taleb: “Zeer moeilijk voor FED om rente te normaliseren”

De FED staat voor een haast onmogelijke taak om haar monetaire beleid te normaliseren. Voorzitter Yellen en haar mede-bestuurders hebben nauwelijks ammunitie tot hun beschikking. Dit zei academicus en schrijver Nassim Taleb in een gesprek met CNBC.

Taleb, vooraanstaand academicus op het gebied van onzekerheid, staat bekend om zijn kritiek op bankiers en risicomanagers. Hij hekelt hun middelmaat en gebrek aan verantwoordelijkheid. Ook afgelopen vrijdag bij CNBC’s ‘Power Lunch’ stelde hij kritische noten bij het beleid van de FED.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 27 augustus 2015

Peter Schiff: "Ik moest liegen op TV"

Peter Schiff is een graag geziene gast op economische TV-programma’s. Hij neemt geen blad voor de mond en zijn publiek kan dat appreciëren. Maar soms mag hij blijkbaar niet alles zeggen wat hij denkt op TV.

Hoewel Schiff steeds verschijnt op TV-stations als CNBC, Bloomberg, Fox Business, etc. is hij geen grote fan van traditionele media. Hij is een goudkever en een FED-hater, terwijl je op TV niets positiefs hoort over goud en men een en al lof is over de FED.

Hij gaat meestal als een van de weinigen in tegen de meningen van de mainstream economisten. Het liefst haalt hij uit naar Ben Bernanke, Janet Yellen en Nobelprijswinnaar Paul Krugman.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$