EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
28
kliks
19
kliks
16
kliks
14
kliks
Bron: Goudverzekerd.nl
14
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord FED.
Artikel 566 tot 570 met de

betekenis van het woord FED

Geplaatst op: vrijdag 13 november 2015

FED-bestuurders blijven verdeeld over rente

De beleidsbepalers van de FEDeral Reserve blijven verdeeld over het moment waarop de Amerikaanse centrale bank de eerste renteverhoging sinds 2006 moet doorvoeren. Van de vijf bestuurders die donderdag een toespraak gaven, pleitten er drie voor een verhoging op korte termijn.

FED-president Janet Yellen gaf vorige week expliciet aan dat een verhoging dit jaar tot de mogelijkheden behoort. De bank vergadert in december. Charles Evans, de baas van de FEDeral Reserve Bank of Chicago, wil eerst meer bewijs zien dat de inflatie oploopt naar het gewenste niveau van 2 procent voordat het tarief wordt opgekrikt van het huidige niveau van 0 tot 0,25 procent.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: dinsdag 10 november 2015

Laat maar komen die renteverhoging!

Het vooruitzicht dat de FED de rente in december zou verhogen, doet goudbeleggers huiveren van schrik.

Het vooruitzicht dat de FED de rente in december zou verhogen, doet goudbeleggers huiveren van schrik.

Geen idee waarom eigenlijk.

De grootste goudrally van de voorbije 100 jaar gebeurde nota bene in een periode van stijgende rentevoeten!

De rente ging van minder dan 3% naar bijna 16%.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 10 november 2015

Gundlach waarschuwt de FED: renteverhoging = blunder

Het regent de laatste tijd waarschuwingen van grote beleggers. Carl Icahn blijft bezorgd over een mogelijke crash op de financiële markten. Ook Stanley Druckenmiller ziet gevaarlijke bubbel in kortetermijndenken door het beleid van de centrale banken. Volgens obligatiekoning Jeff Gundlach dreigt een bloedbad in junk bonds, oftewel hoogrentende bedrijfsobligaties. En Gundlach waarschuwt nu de FED. Een renteverhoging in december kan desastreuze gevolgen hebben, zo stelt de man achter DoubleLine Capital.

Gundlach trekt een vergelijking met de blunder die de Seattle Seahawks eerder dit jaar de Super Bowl kostte. In plaats van een simpele touchdown te scoren liet Seahawks coach Pete Carroll de bal gooien, waarna deze vlak voor de lijn onderschept werd. Dit staat in de VS nu al bekend als één van de grootste sportblunders ooit. En op dezelfde manier dreigt Yellen nu een zwak economisch herstel om zeep te helpen, net voordat het eindelijk echt op gang komt, zo stelt Gundlach:

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 9 november 2015

België bij traagste groeiers in Europa. Waar ligt de groei?

Er is iets vreemd met de uitleg van de FEDerale regering aan de hand. Die extra jobs waarvan sprake is, zouden er komen dankzij de structurele maatregelen waardoor de groei aantrekt. Vreemd, want zowat nergens in de Europese Unie is de groei lager dan in België…

De groeiprognose voor België, voor 2016, komt uit op iets meer dan een procent/BBP (+1,3%). Zelfs Frankrijk, met zijn gebrek aan competitiviteit, doet beter (+1,4%). Enkel Finland (+0,7%) en Griekenland (-1,3%) doen slechter dan het Belgische koninkrijk.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 6 november 2015

Peter Schiff: Japan via QE op weg naar communistische heilstaat

Peter Schiff is altijd goed voor reuring. De voorman van Euro Pacific Capital zag aan de ene kant de crisis in 2008 aankomen. Aan de andere kant is zijn voorspelling van een ineenstorting van de Amerikaanse dollar, door het hardnekkige handelstekort van ‘s wereld grootste debiteur, de VS, nog niet uitgekomen.

In zijn laatste opiniestuk gaat de strateeg in op de effecten van kwantitatieve verruiming, ofwel QE. Hoewel de FED de rente lijkt te willen verhogen, waarschuwen grootheden als Ray Dalio dat er eerder een nieuwe grote QE komt dan een significante cyclus van renteverhogingen. En ECB-president Mario Draghi denkt er over na het opkoopprogramma wellicht te op te schroeven in december.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs