EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
56
kliks
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord FED.
Artikel 566 tot 570
Geplaatst op: woensdag 16 september 2015

Hoe werkt de FEDeral Reserve eigenlijk?

De FEDeral Reserve is de centrale bank van de Verenigde Staten, zoiets als onze Europese Centrale Bank. De FEDeral Reserve heeft als mandaat prijsstabiliteit te verzekeren en de werkloosheidgraad van de economie zo laag mogelijk te houden. Hoe bereikt de FED deze doelstellingen?

De FEDeral Reserve heeft als belangrijkste middel de kortetermijnrentevoet. De FEDeral Reserve bepaalt deze rentevoet niet zoals veel mensen denken maar ze beïnvloed deze rentevoet. Door deze rentevoet te beïnvloeden, kan het de economie mee sturen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 15 september 2015

“Er is maar 1 ding erger dan een globale deflatoire crisis”

Het lijkt alsof er niets anders meer belangrijk is dan de rentebeslissing van de FEDeral Reserve. Een hogere rente zorgt in theorie voor een tragere economische activiteit, een sterkere Amerikaanse dollar en lagere inflatie. Met andere woorden: de deflatoire druk neemt toe, net als de kans op een nieuwe globale crisis.

Albert Edwards is een notoire pessimist, permabeer en criticaster van het beleid van de FEDeral Reserve. Toch juicht hij een renteverhoging toe. In tegenstelling tot de oproep van het IMF of de Wereldbank denkt Edwards dat het beter is om de rente zo spoedig mogelijk te verhogen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 14 september 2015

Beleggers halen goud uit ETFs in aanloop naar rentebesluit FED

In aanloop naar de verwachte renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank bouwden beleggers en vermogensbeheerders hun positie in goud ETF’s af. Door de daling van de goudkoers en de uitstroom van goud daalde het totaal beheerde vermogen van deze beleggingsproducten de afgelopen drie weken met meer dan $2,6 miljard.

Lees verder op Doijer & Kalff
Geplaatst op: vrijdag 11 september 2015

Albert Edwards: “Crisis is onvermijdelijk, verhoog die rente nu maar gewoon!”

Hebben we dan niets van 2008 geleerd? Dat vraagt een vertwijfelde Albert Edwards zich af. Hij leest overal dat als de FED volgende week de rente verhoogt, we getroffen zullen worden door een reeks vreselijke plagen en eeuwigdurende deflatie. Maar zelfs Edwards, die al tijden een deflatoire klap aan ziet komen, vindt dat de rente omhoog moet. Alles is beter dan de huidige excessen nog verder te laten groeien, zo stelt de SocGen strateeg.

De markt focust inmiddels op de valuta’s van opkomende landen. Die zakken al sinds vorig jaar weg tegen de dollar. Met name de laatste weken valt op dat, terwijl de valuta’s van de G-10 zonder de grondstoffenexporteurs vrij stabiel blijven, emerging markets maar door blijven vallen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 10 september 2015

10 september: renteverhoging FED steeds onwaarschijnlijker en 7 andere dingen die je moet weten

Gaat de Amerikaanse FEDeral Reserve volgende week de rente eindelijk verhogen? Beleggers denken van niet, economen van wel. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Lees verder op z24.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs