EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord FED.
Artikel 631 tot 635 met de

betekenis van het woord FED

Geplaatst op: zaterdag 22 augustus 2015

Is de goudprijs aan haar opmars begonnen?

Donderdag schoot de goudprijs wakker. Eindelijk. Futures op september worden weer boven de 1150 dollar per ons verhandeld. Ruim 6 procent boven het absolute vriespunt van 5 augustus. Is de gouden winter definitief voorbij?

Nu de storm rond de Chinese devaluatie is gaan liggen laat de FED weten dat de beloofde rate hike in september wellicht niet zal doorgaan. Anticiperend op een nieuwe currency war is de exodus uit de dollar ingezet. Daarvan lijkt goud nu te profiteren.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 21 augustus 2015

Greenspan waarschuwt voor bubbel in obligatiemarkt

Alan Greenspan luidt de alarmbel. De wereldwijde obligatiemarkt is tot een enorme bubbel opgebouwd en staat op knappen, waarschuwt de voormalig FEDeral Reserve-voorzitter.

Alan Greenspan luidt de alarmbel. De wereldwijde obligatiemarkt is tot een enorme bubbel opgebouwd en staat op knappen, waarschuwt de voormalig FEDeral Reserve-voorzitter.

In een recent televisieoptreden zegt Greenspan dat de rente omhoog kan schieten, zodra de obligatiebubbel knapt. En als de rente plots stijgt, zal dat de economie flink ontwrichten.

Greenspan, momenteel voorzitter van Greenspan Associates LLC, stelt dat de huidige situatie op de obligatiemarkt vergelijkbaar is met wat er gebeurt bij een bubbel in de aandelenmarkt.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 20 augustus 2015

Wanneer renteverhoging VS ?

Woensdag 20u. was een tijdstip dat door vele beleggers nauw in het oog werd gehouden. De FEDeral Reserve zou notulen vrijgeven van hun laatste rentevergadering op 29 juli. Veel wijzer zijn we er niet door geworden.

De beleidsrente in de VS staat al sinds 2006 op bijna nul procent. Nu de Amerikaanse economie almaar meer aantrekt zit er een renteverhoging aan te komen. Over het exacte tijdstip bestaat zeer veel speculatie, weinig zekerheid.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 20 augustus 2015

Inflatiezorgen schoven rentebesluit vooruit

Het scheelde niet veel of de beleidsmakers bij het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de FEDeral Reserve (FED), hadden het belangrijkste rentetarief in de VS in juli al verhoogd. Dat blijkt uit de notulen van de beleidsvergadering van vorige maand die woensdag openbaar werden. Wel nadert het moment waarop de rente omhoog zal gaan, zo valt te lezen.

Met name de verbetering van de arbeidsmarkt was voor de FED reden een renteverhoging te overwegen. Er bleven tegelijkertijd echter zorgen bestaan over de achterblijvende inflatie en de zwakke toestand van wereldeconomie.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: woensdag 19 augustus 2015

Greenspan verwacht zwakke economische groei

Volgens voormalig FED-voorzitter Alan Greenspan gaat het nog steeds niet goed met de Amerikaanse economie. De productiviteit neemt amper toe en dat betekent dat we voorlopig ook geen sterke economische groei hoeven te verwachten. Ook blijven de investeringen achter, omdat de besparingen van de Amerikaanse huishoudens amper toenemen.

Lees verder op Marketupdate
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs