EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
27
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord FED.
Artikel 871 tot 875 met de

betekenis van het woord FED

Geplaatst op: donderdag 15 januari 2015

Waarom de outlook voor banken somber is

Sinds de financiële crisis zijn hebben de lage rentes de marges van banken enorm gedrukt. In de Verenigde Staten was er een opleving van de hypothekenmarkt en later die van de leningenmarkt, maar dit was allemaal te danken aan de FEDeral Reserve die de rentes op staatsobligaties op all time lows lieten. Zonder die verrassingen, was er voor bankinvesteerders weinig positiefs te vinden. De gemiddelde omzet van is namelijk maar amper gestegen en juridische kosten rezen juist de pan uit. Veel banken werden dan ook gedwongen om met kostenbesparingen hun winstdoelstellingen te behalen.

Maar de winstcijfers over 2014 kunnen nog meer haken en ogen met zich meebrengen. ‘De grote banken zullen problemen blijven houden met juridische kosten en kapitaal’, denkt Anton Schutz, investeerder in banken bij Mendon Capital.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 15 januari 2015

Duitse economie groeit 1,5 procent in 2014

Dat maakte het Duitse FEDerale statistiekbureau donderdag bekend op basis van een voorlopige raming.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 14 januari 2015

FED: lage olieprijs kan slecht uitpakken voor Amerikaans herstel

De dalende olieprijzen kunnen op termijn een negatief effect hebben op de herstellende Amerikaanse economie. Die zorg van de FED, de Amerikaanse centrale bank, blijkt woensdag uit het zogenoemde Beige Book.

Uit dit maandelijkse economische rapport van de Amerikaanse centrale banken valt op te maken dat energiebedrijven in Texas het inhuren van personeel op een laag pitje zetten en zelfs ontslagrondes voorbereiden. In Kansas worden lagere investeringen in de olie en oliegerelateerde sector voorzien, terwijl bedrijven daar steeds moeilijker krediet krijgen van banken.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: woensdag 14 januari 2015

Benzineprijs daalt naar laagste peil in bijna zes jaar

De maximumprijs van benzine gaat morgen opnieuw omlaag, en nadert de grens van 1,3 euro per liter. Dat meldt de FEDerale overheidsdienst Economie. Het is van begin mei 2009 geleden dat de benzineprijs zo laag stond, zo blijkt uit gegevens op de website van de Belgische PetroleumFEDeratie.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: maandag 12 januari 2015

FED-lid: Rente wordt niet voor 2016 verhoogd

Veel beleggers verwachten dat de Amerikaanse FEDeral Reserve halverwege dit jaar nog de rente verhoogt. Volgens Chicago’s FED-president Charles Evans – die een stem heeft binnen het comité van de bank – moet er met wat meer geduld gewacht worden op een eerste renteverhoging. Voor 2016 ziet hij het in ieder geval niet gebeuren.

Dat zei Evans tegenover CNBC. Het FED-lid gaf afgelopen vrijdag een interview kort nadat het banencijfer uit de Verenigde Staten een beter dan verwachte groei liet zien. Het werkloosheidspercentage in de Verenigde Staten kwam hiermee uit op 5,6 procent, tevens beter dan was voorspeld.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs