Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3210 artikelen gevonden. Artikel 896 tot 900
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 21 november 2014

Nederland haalt 130 ton goud terug uit de VS

De Nederlandsche Bank heeft in het diepste geheim een deel van haar goudvoorraad uit New York teruggehaald, zo bericht de Telegraaf vandaag. Met een geheime operatie werd 20% van de totale goudvoorraad (ongeveer 130 ton) overgebracht van de FEDeral Reserve in New York naar de goudkluis van de Nederlandsche Bank.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 november 2014

VS nog niet uit de problemen!

De FED heeft haar programma van verruimde monetaire politiek stopgezet, wat betekent dat ze denkt dat de economie momenteel sterk genoeg is om op eigen benen te staan. Of dat inderdaad zo is, zal in de komende maanden moeten blijken. In dat verband zal het gedrag van FED president Janet Yellen nauwlettend in de gaten gehouden worden. Zij zal nu namelijk moeten beslissen of en wanneer er ruimte kan gevonden worden om de rente te verhogen.

De meeste economen verwachten dat dit ergens in de helft van 2015 zal gebeuren, maar zekerheid daaromtrent is er uiteraard niet. Het laatste wat Yellen wil bereiken, is dat de economie de weg naar beneden opnieuw inslaat.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 november 2014

Greenspan en Yellen zijn tot inkeer gekomen. Het is tijd voor goud en tijd om wakker te worden

De spanningen tussen beleggers en de FEDeral Reserve lopen hoog op. Dat moet alvast blijken uit de aanhoudende geruchten op de handelsvloer dat Yellen de rente gaat verhogen. Bovendien staat de Amerikaanse dollar op het hoogste niveau staat van de voorbije vijf jaar, stelt Bloomberg.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

FED heeft zorgen over inflatieverwachtingen VS

Binnen het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de FEDeral Reserve, bestaan er zorgen over de afzwakkende inflatieverwachtingen van Amerikanen. 

Dat blijkt uit de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de FED die woensdag werden gepubliceerd.

Volgens die notulen moet nauw gekeken worden naar aanwijzingen voor afnemende inflatieverwachtingen voor de langere termijn. De FED hanteert een inflatiedoelstelling van circa 2 procent, maar de geldontwaarding in de Verenigde Staten ligt nu al 29 maanden op rij onder dat niveau.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 18 november 2014

Bouwsector verwacht verlies van 6.000 banen in 2015

De bouwsector is erg pessimistisch gestemd over de toekomst, zo bleek dinsdag bij de ConFEDeratie Bouw. Terwijl de bouwactiviteit in 2014 nog groeit als gevolg van de gunstige weersomstandigheden, wordt er voor 2015 uitgegaan van een stagnatie of zelfs daling van de activiteit. Die daling én aanhoudende sociale dumping zouden volgend jaar opnieuw 6.000 banen kosten aan de sector. "Tussen 2011 en 2019, het einde van het legislatuur, dreigt het verlies van 40.000 banen", verklaarde gedelegeerd bestuurder Robert De Mûelenaere.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$