Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3204 artikelen gevonden. Artikel 936 tot 940
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 19 oktober 2014

Kass voorspelt een recessie in de Verenigde Staten

[...]

Volgens Doug Kass nemen de kansen op een recessie in de Verenigde Staten wel degelijk toe. Een inverse rentecurve kan geen recessie aanduiden omdat de FEDeral Reserve met de rentevoeten knoeit. QE en ZIRP zorgen voor heel andere risicoprofielen voor de beleggers. Het is moeilijk voor de rentecurve om een recessie te signaleren als de rente beïnvloed is door de monetaire strijd.

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: vrijdag 17 oktober 2014

Goud: Herstel zet in

Na de correctie omlaag van $ 1230 naar $1180 van vorige week is er de laatste dagen weer herstel te zien. De berichtgeving van vorige week wordt dan weer getemperd door uitlatingen van de FED dat er voorlopig niet aan een renteverhoging gedacht kan worden. Dit omdat cijfers laten zien dat er toch een langzamere economische groei waargenomen wordt. Daarbij komt ook de moeilijkheid voor de VS van een sterkere dollar die de handel belemmert.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 17 oktober 2014

Collectieve ontslagen bedreigen ruim 8.600 banen

In de eerste negen maanden van dit jaar werden bij collectieve ontslagen in totaal 8.651 banen bedreigd in België. In de periode januari-september van 2013 waren er dat 7.691, een duizendtal minder. Dat blijkt uit de recentste cijfers van de FEDerale overheidsdienst Werk waarover L'Echo vandaag bericht.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 17 oktober 2014

Marktcondities zijn goed voor Goud en Zilver

De FED heeft nog geen concrete plannen om haar obligaties van 4 biljoen dollar te gaan verkopen of om de rente te gaan verhogen. Alhoewel de meeste wel een rente verhoging verwachten midden 2015.

De FEDeral Reserve voorzitter Janet Yellen heeft duidelijk gesteld: ”Het beleid zal afgestemd worden op de economische ontwikkelingen. Als deze sneller verbetert dan verwacht dan zal de rente sneller verhoogd worden. Het omgekeerde geldt ook.”

Met andere woorden, als de economische cijfers slecht zijn in het bijzonder die met betrekking tot werk. De FED zal zich dan onthouden van rente verhogingen. Indien nodig zullen ze zelfs overgaan tot meer stimuleringsprogramma’s. Yellen heeft herhaaldelijk aangegeven dat het stimuleren van de groei en dus van de werkgelegenheid voorrang heeft op de bestrijding van de inflatie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 17 oktober 2014

De volgende crash zal niet te stoppen zijn

FED voorzitter Janet Yellen, Amerikaans minister van financiën Jack Lew en hun Britse tegenhangers Marc Carney en Brits minister van financiën George Osborne houden een oefening van wat te doen indien er een grote bank omvalt. De oefening wordt opeen geheime locatie georganiseerd door het FEDeral Deposit Insurance Corporation van Washington.

Ongetwijfeld kunnen ze nu een beter oefening doen dan in 2008. De banken zijn nog groter geworden.

Aan probleemgebieden in de wereld ook geen gebrek:Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$