Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3201 artikelen gevonden. Artikel 946 tot 950
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 13 oktober 2014

Een sterke dollar is niet per se slecht nieuws voor Europa

Beleggers die de euro en de Amerikaanse dollar nauwlettend in het oog houden, weten al langer dat het niet goed gaat met de Europese munt. Het beleid van de FEDeral Reserve en die van de Europese Centrale Bank lopen sterk uiteen: terwijl Draghi hopeloos en vruchteloos probeert om de reële economie van de zuurstofpomp te krijgen, heeft Yellen – naar verluid – besloten om op het einde van deze maand de QE-krukken af te nemen.

Dat is natuurlijk oud nieuws: de stappen en beslissingen die beide voorzitters dit jaar hebben genomen, zijn nogal doorzichtig te noemen. Daarom mag het ook geen verrassing heten als de euro 10% terrein op de dollar prijs heeft moeten geven. De genadeschot komt van Goldman Sachs; de bank beweert dat de euro zoveel als 20% in waarde kan dalen tegenover de dollar tegen het einde van 2017.

Al is dat nog relatief positief nieuws te noemen: Deutsche Bank ziet het nog zwartgalliger en noemt een daling van 25% of 0,95 USD/EUR een realistische mogelijkheid. Toch lijkt het erop dat de voorspellingen niet zomaar waarheid hoeven te worden: Japan bevindt zich, net zoals Europa, in een situatie waarin lage inflatie de economische omgeving beheerst.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 13 oktober 2014

Sterke dollar is het geheime Moneyprinting

De sterke dollar is het gevolg van de aantrekkende Amerikaanse economie. De FED heeft aangekondigd dat QE of quantetive easing stopgezet wordt in oktober. De FED heeft het gelddrukken gebruikt om de economie terug op gang te trekken.

Bij een sterke munt hebben activa en goederen de neiging om in prijs te dalen. Dit wil elke overheid vermijden want dan stort het financieel kaartenhuisje in elkaar. In een normale situatie is een sterke dollar deflatoir. Maar nu zijn er andere krachten aan het werk die dit tegenwerken.

Elke land wil groei creëren en doet dat door de rente te verlagen maar als dat bobijntje uitgewerkt is dan is de enige mogelijkheid zijn munt zo zwak mogelijk maken door een losser monetair beleid te voeren. Denken we ondermeer aan Japan en Europa met hun massale geldinjecties. Er is een monetaire oorlog aan de gang. Iedereen wil de zwakste munt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 oktober 2014

Amerika heeft de zaakjes op orde

Het verschil tussen de Amerikaanse en de Europese economie is de afgelopen tijd alleen maar grote geworden. Terwijl de Europese centrale bank er alles aan doet om deflatie te voorkomen heeft Amerika te maken met het luxe probleem van een te hoge inflatie.

Overigens hoeven ze in Amerika op dit moment ook niet meer te vrezen voor een te hoge inflatie. De CPI cijfers van de afgelopen maanden laten zien dat de inflatie weer tot rust is gekomen en we bewegen rond het FED-doel van 2 procent.

Dat de Amerikaanse economie sinds het jaar 2009 weer aan het groeien is kunnen we aflezen vanuit de macrocijfers. De Amerikaanse macrocijfers zijn vooral de afgelopen maanden flink verbeterd. In het begin van dit jaar hadden we nog te maken met de strenge winter die Amerika heeft geteisterd, maar sinds het tweede kwartaal is de economie uit de startblokken gekomen.

Op de grafiek hierboven is te zien dat de Amerikaanse economie op dit moment is uitgebroken. Deze grafiek heeft betrekking op het GDP-cijfer en de Non manufacturing ISM. We kunnen zien dat we de afgelopen jaren vooral in een zijwaartse trend bewogen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 10 oktober 2014

Wacht met tanken! Nóg goedkopere olie is een onheilspellend teken uit 2010

Gisteren was niet alleen voor aandelen een slechte dag. Ook op de oliemarkt hebben futures een slag te incasseren gehad. De prijs ervan is met 3 USD gedaald naar 84,06 USD per vat. Dat staat te lezen op de website van CNBC.

De druk op de olieprijzen bestaat natuurlijk al langer maar heeft gisteren pas echt zijn gewicht in de schaal gelegd.

CNBC:”(…) De euforie die op de beurs heerste, is volledig verdwenen na de laatste vergadering van de FEDeral Reserve.” De zenuwachtigheid die daarop is gevolgd, heeft zich vervolgens verspreid naar de verschillende markten – waaronder olie. Dat de FED zelf redelijk pessimistisch is over de binnenlandse groei is het laatste nieuwtje dat niemand wil horen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 9 oktober 2014

Column Kees de Kort | Profileringsdrang van vakbonden

Het verhaal van de wereldeconomie begint inmiddels ook door te dringen tot de FED. BNR's economiecommentator Kees de Kort. Resultaat, blijkt uit de notulen van een recente FED-vergadering: ze doen even niks. En dat was voor de financiële markten juist weer reden om het allemaal weer wat zonniger in te zien.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$