Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3209 artikelen gevonden. Artikel 946 tot 950
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 oktober 2014

Komst van een volgende QE-ronde is zeker

John Williams is niet alleen de naam van een componist maar zo heet – toevallig – ook de voorzitter van de FEDeral Reserve in San Francisco. Die man heeft recent zijn mond voorbijgepraat, schrijft ZeroHedge: als de centrale bank er niet in slaagt om de inflatiedoelstellingen te halen, moeten de Verenigde Staten (VS) overwegen om een vierde QE-ronde te houden.

“Als de vooruitzichten nog steeds aantonen dat we met deflatie te maken gaan hebben, moeten we ernstig overwegen om terug activa aan te kopen”, heeft Williams gezegd in een interview met Reuters. Daarmee heeft hij geantwoord op de vraag wat de FED moet doen als Europa en andere economieën een risico vormen voor de VS.

Als dat plan doorgaan, meent ZeroHedge, is dat de doodsteek voor de middenklasse: als de FED nog meer geld bijdrukt, riskeert de bank de controle over de inflatie te verliezen of een hyperinflatie te veroorzaken door de val van de Amerikaanse dollar. “Er is geen tussenweg omdat de FED de enige is die de printer kan bedienen”, verduidelijkt de website zijn standpunt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 15 oktober 2014

Peter Thiel: “Een overheidsbubbel van gigantische proporties”

Peter Thiel, de succesvolle venture capitalist en hedge fund manager, sprak met CNBC over bubbels. Hij beheert 2,7 miljard dollar en was de eerste institutionele investeerder in Facebook. Als hij wat te zeggen heeft over investeringen kan je dus beter luisteren.

Omwille van zijn focus op technologie werd hij natuurlijk gevraagd wat hij van de waarderingen van technologiebedrijven vond. “Quantative Easing door de FED heeft de waarderingen van alle bedrijven de hoogte ingejaagd. Maar obligaties zijn het hardst overgewaardeerd.”

Thiel noemt het “een overheidsbubbel van gigantische proporties”. Een terechte opmerking, want overal in de wereld stijgen de overheidsschulden. Zelfs in landen waar men gedwongen is om te besparen slaagt men er enkel in de snelheid waarmee de schuldenberg stijgt te vertragen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 oktober 2014

Er komt nu ook deflatie dreiging in de Verenigde Staten

Tot op heden was er een groot verschil tussen Europa en de Verenigde Staten. Europa kent een groot deflatie gevaar en de Verenigde Staten had een gezond inflatie niveau. Maar steeds meer signalen wijzen op lage inflatie in de Verenigde Staten, zo begon het in Europa ook. De stap van lage inflatie naar deflatie is niet zo groot.

De FEDeral Reserve is al langer bevreesd voor deflatie door de lage groei van de lonen. Door het overaanbod op de arbeidsmarkt, kunnen de bedrijven de lonen nog steeds laag houden. De TIPS, Treasury Inflation Protected Securities, suggereren alvast dat er een periode van lage inflatie aankomt in de VS.

De globale economie vertraagt, met Europa op kop en de sterke dollar zorgt voor een daling van de olieprijs. Hierdoor hebben de TIPS bijna heel de stijging van de eerste 8 maanden van het jaar weer prijs gegeven. Treasury Inflation Protected Securities bieden beleggers bescherming tegen inflatie en dienen als het ware als een inflatie verwachting. Deze verwachting daalt nu zienderogen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 15 oktober 2014

Dieselprijs zakt nog lager

De dieselprijs blijft zakken en zal vanaf morgen op het laagste peil staan sinds februari 2011. Een liter kost dan maximaal 1,372 euro, of een daling met 2,6 eurocent. Dat meldt de FEDerale overheidsdienst Economie.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 15 oktober 2014

Zand in Duitse groeimotor: inflatie blijft laag, economie koelt af

Het gemiddelde prijspeil voor consumenten in Duitsland is in september met 0,8 procent op jaarbasis gestegen.

Dat bevestigen definitieve cijfers die het Duitse FEDerale statistiekbureau woensdag heeft gepubliceerd.

In augustus bedroeg de inflatie ook al 0,8 procent. Dat is het laagste niveau in meer dan 4 jaar. Ten opzichte van de voorgaande maand bleven de consumentenprijzen in de grootste economie van de eurozone stabiel. Dat cijfer wijkt evenmin af van de eerder gepubliceerde raming.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$