Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3211 artikelen gevonden. Artikel 951 tot 955
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 15 oktober 2014

Dieselprijs zakt nog lager

De dieselprijs blijft zakken en zal vanaf morgen op het laagste peil staan sinds februari 2011. Een liter kost dan maximaal 1,372 euro, of een daling met 2,6 eurocent. Dat meldt de FEDerale overheidsdienst Economie.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 15 oktober 2014

Zand in Duitse groeimotor: inflatie blijft laag, economie koelt af

Het gemiddelde prijspeil voor consumenten in Duitsland is in september met 0,8 procent op jaarbasis gestegen.

Dat bevestigen definitieve cijfers die het Duitse FEDerale statistiekbureau woensdag heeft gepubliceerd.

In augustus bedroeg de inflatie ook al 0,8 procent. Dat is het laagste niveau in meer dan 4 jaar. Ten opzichte van de voorgaande maand bleven de consumentenprijzen in de grootste economie van de eurozone stabiel. Dat cijfer wijkt evenmin af van de eerder gepubliceerde raming.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 14 oktober 2014

QE4 komt eraan

Hier gaan we weer. Zopas heeft de FED het stoppen van QE3 nog maar aangekondigd, hij is zelfs nog bezig tot eind oktober, of hier is zijn mogelijke opvolger al: QE4. Je zou ook kunnen zeggen QE5 of QE6 afhankelijk hoe je telt. Er is immers ook al Operation Twist en het uitbreiden van QE3 geweest.

Het hoofd van de San Francisco FEDeral Reserve Bank John Williams heeft dinsdag gezegd dat hij open staat voor een andere ronde van het aankopen van activa als de inflatie aanzienlijk minder is dan de doelstelling van de Amerikaanse centrale bank.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 14 oktober 2014

Benzineprijs daalt naar laagste peil in meer dan drie jaar

De prijs van benzine daalt morgen naar het laagste niveau sinds juni 2011. De maximumprijs van benzine daalt met 4,5 eurocent. Voor super 95 betaal je dan maximaal 1,569 euro per liter, voor super 98 is dat 1,614 euro. Dat meldt de FEDerale overheidsdienst Economie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 oktober 2014

Wat wil Alan Greenspan vertellen?

De voormalige FEDeral Reserve chairman Alan Greenspan is een merkwaardig man. Jarenlang werd er nauwelijks nog iets van hem vernomen. Hij hield zich op de vlakte en leidde een rustig leven na jarenlang in de kijker te hebben gelopen. Maar het bloed kruipt blijkbaar waar het niet gaat want Greenspan is helemaal terug van weg geweest.

Hij is in zijn pen gekropen en heeft een boek geschreven. De nu stilaan bejaarde ex centrale bankier laat daarin eigenlijk geen spaander heel van zijn opvolger Ben Bernanke. Helikopter Ben heeft inderdaad de markten besproeid met grote hoeveelheden vers gedrukt geld. En daar moeten we nu de gevolgen van dragen.

In een interview met Bloomberg TV verklaarde Greenspan, die geestelijk nog altijd een frisse indruk maakt, dat we nu de pijn zullen moeten uitzitten die Bernanke heeft veroorzaakt door de rente zo lang zo laag te houden en in één adem de markten met gratis geld te voeden. Want dat geld is een eigen leven gaan leiden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$