Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3204 artikelen gevonden. Artikel 966 tot 970
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 oktober 2014

De belangrijkste reden om nu goudmijnaandelen te kopen

Als we terug kijken naar de dotcom periode eind jaren ’90, is er een uitspraak van een toen 70 jaar oude man die er bovenuit steekt. Op 5 december 1996 had FEDeral Reserve voorzitter Alan Greenspan het over “irrational exuberance” – irrationele overdrijving. Hoewel zijn speech 4.322 woorden lang was en deze twee woorden pas vielen na ¾ van de tekst, blijven deze woorden bij de beleggers het langste hangen. Hoe komt dat?

Dat komt omdat Nobelprijs winnaar Robert Shiller een boek schreef getiteld “irrational exuberance”, over de overwaardering van de aandelenmarkten. Dit boek verscheen een eerste keer in 2000 in dezelfde maand dat de internetbubbel begon leeg te lopen. In 2005 publiceerde Robert Shiller een nieuwe editie van zijn boek “irrational exuberance”, maar nu over de overwaardering van de huizenmarkt. We weten allemaal hoe dat is afgelopen.

Volgens diezelfde Robert Shiller zijn de aandelenbeurzen momenteel opnieuw in een fase van “irrational exuberance”. Volgens zijn wereldberoemde CAPE (cyclically adjusted price-to-earnings) ratio is de huidige aandelenmarkt overgewaardeerd net zoals in 1929, 2000 en 2007. De CAPE staat momenteel boven 26 wat dus nog maar 3 keer eerder voor viel in de geschiedenis.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 1 oktober 2014

Alan Greenspan: Valuta zijn geen substituut voor goud

In een ingezonden stuk voor Foreign Affairs schrijft voormalig FED-voorzitter Alan Greenspan over de goudmarkt en over de razendsnelle opmars van China. In zijn stuk geeft hij aan dat centrale banken een goudreserve aanhouden, omdat ze weten dat het de ultieme verzekering is in een valutacrisis. Lees het volledig vertaalde artikel op Marketupdate.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 oktober 2014

Bedreigt de dollar de Amerikaanse economie?

De laatste tijd hebben we veelbelovende macrocijfers vanuit Amerika ontvangen. Het is duidelijk dat de Amerikaanse economie aan de betere hand is en veel waarnemers zouden dat het liefst van de daken willen schreeuwen. Misschien is het de hoogste tijd om uit deze droom te ontwaken. We hebben weliswaar te maken met een aantrekkende Amerikaanse economie, maar zo denderend is het allemaal nog niet.

Want laten we niet vergeten dat de Amerikaanse centrale bank al maandenlang bezig is met het stimuleren van de Amerikaanse economie. We hebben de afgelopen maanden te maken gekregen met meerdere geldinjecties en het is logisch dat deze geldinjecties een keer werking gaan krijgen.

Als resultaat zien we een mooi groen plusje in het Beige Book van de FED. Maar hoe ziet het er over een aantal maanden uit? Uiteraard hebben wij geen glazenbol waar we doorheen kunnen kijken, maar de Amerikaanse toekomst is nog steeds onzeker.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: woensdag 1 oktober 2014

Herstel? 60% van de Grieken leeft op of onder armoedegrens

While Greek government yields (and political leaders) proclaim the troubled peripheral European nation is 'recovering', the risk of major political upheaval in Greece has not gone away ahead of next year's presidential vote next year. As Reuters notes, under growing pressure from anti-bailout leftists, Greek Prime Minister Antonis Samaras desperately needs a new narrative to get the backing of lawmakers and rally Greeks FED up with four years of austerity. We wish him luck as Keep Talking Greece notes, it is high time that the real data of the economic situation of the Greek society come to the surface and so it did this week. A report from Greece's State Budget Office found that three in every five Greeks, or some 6.3 million people, were living in poverty or under the threat of poverty in 2013 due to material deprivation and unemployment.

Four years after a messy descent into emergency funding to stave off bankruptcy, Greece’s government is trying to pull the plug on a deeply unpopular bailout program to secure its own survival.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 oktober 2014

Kan de FED een stijging van de goudprijs afremmen?

Op de Amerikaanse beurzen wordt met een waakzaam oog richting de Amerikaanse centrale bank gekeken. De FED heeft namelijk in niet mis te verstane bewoordingen te kennen gegeven dat de rente binnen afzienbare tijd opgetrokken kan worden. Die afzienbare tijd zou zich ergens in de loop van volgend jaar situeren.

Natuurlijk hebben de markten alle tijd van de wereld om zich voor te bereiden op een stijging van de rente, maar toch zijn er hier en daar alarmbelletjes gaan rinkelen. Hoe gaan de industrial metals bijvoorbeeld reageren op een stijging van de rente? De kans bestaat namelijk dat de economie gaat vertragen.

Zelfde vraag voor het goud. Algemeen wordt aangenomen dat hogere rentevoeten en gestegen goudprijzen onmogelijk hand in hand kunnen gaan. Wanneer de rente stijgt worden vastrentende waarden opnieuw interessant als alternatief en dat kan een mogelijke stijging van de goudprijs in de weg staan.

Ook de goudhandelaren houden dus nauwlettend in de gaten wat de FED zegt en doet. Richard Ross, global technical strategist bij Auerbach Grayson, laat zich echter daardoor niet afschrikken. De hogere rente kan de dollar natuurlijk een duwtje in de rug geven maar daar ligt Ross niet echt wakker van. Hij gelooft niet in een grote correctie voor het goud.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$