Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3201 artikelen gevonden. Artikel 991 tot 995
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 september 2014

Het verschil tussen Europa en Amerika

Op dit moment is er een groot verschil ontstaan tussen Europa en Amerika. We zien dat de Amerikaanse economie een stuk beter presteert dan de Europese economie, maar daar is een verklaring voor te geven. De Amerikaanse centrale bank heeft namelijk wel op tijd gereageerd en dat kunnen we over de Europese centrale bank helaas niet zeggen.

Toen beide economieƫn te maken kregen met een crisis sloeg de centrale bank van Amerika direct toe. Het stimuleringsbeleid werd gelanceerd en door middel van geld printen wou de FED ervoor zorgen dat de Amerikaanse economie weer begon te draaien. We zijn inmiddels al een aantal maanden verder en we kunnen constateren dat de Amerikaanse economie inderdaad is gaan draaien.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 september 2014

FED trekt een mistgordijn boven de markten op

Naarmate de tijd vordert komt het moment dichterbij dat de Amerikaanse centrale bank haar politiek van een ruime monetaire politiek zal moeten herzien. Het taperen schiet aardig op en in de verte komt de eindmeet in zicht. Op een bepaald moment zal de FED moeten stoppen met het inkopen van staatsobligaties.

Dan zal het uur van de waarheid aanbreken. Zal de Amerikaanse economie kunnen standhouden zonder dat de FED een handje toesteekt of zal de groei afgeremd worden? Maar misschien nog belangrijker is de vraag of de centrale bank al dan niet inflatie in het leven geroepen heeft. Voorlopig kennen we het antwoord op die vraag nog niet.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 15 september 2014

Saneren begroting kost 47.000 jobs

Als Belgiƫ strikt het begrotingstraject volgt dat Europa voorschrijft, dan gaan er tegen 2017 47.000 jobs verloren. Dat heeft het FEDeraal Planbureau becijferd, zo meldt De Standaard. Ook Het Nieuwsblad bericht over de cijfers.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 13 september 2014

JP Morgan Chase gelooft in Rusland!

JP Morgan Chase gelooft in de groeimarkten en dan op de eerste plaats in Rusland, zo blijkt uit een rapport dat we onlangs in handen kregen.

Het team onder leiding van Adrian Mowat stelt namelijk vast dat de groeimarkten weinig hinder ondervinden van het taperen door de FED. Iets waar de waarnemers oorspronkelijk wel bevreesd voor waren geweest.

De World Bank is niet zo positief over de emerging markets maar daar is JP Morgan Chase het dus niet mee eens. Mowat en zijn team verwachten een groei die boven het wereldgemiddelde zal uitkomen en daarmee moeten ook de koersen van de beurzen uit die emerging markets een stevige duw in de rug krijgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 september 2014

Kunnen de Amerikanen zich gaan opmaken voor een Renteverhoging?

De situatie in Amerika is inmiddels wel bekend. De Amerikaanse economie is weer aan de betere hand en als gevolg daarvan is de centrale bank van Amerika druk bezig met het afbouwen van het stimuleringsbeleid. Dit stimuleringsbeleid zal waarschijnlijk in oktober volledig zijn afgebouwd en vanaf dat moment moeten we rekening gaan houden met een Amerikaanse renteverhoging. Of toch niet?

Dat is de vraag die iedereen in Amerika op dit moment stelt. FED president Janet Yellen was er duidelijk over. We zouden pas rond het midden van volgend jaar kunnen rekenen op een renteverhoging, eerder niet. Het is dus duidelijk dat de FED op die manier de Amerikaanse economie nog een extra zetje in de rug wil geven.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$