EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
48
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
35
kliks
23
kliks
Bron: BNR.nl
20
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord FED.
Artikel 1226 tot 1230 met de

betekenis van het woord FED

Geplaatst op: dinsdag 4 maart 2014

Rust op de Groeimarkten keert snel terug

De Groeimarkten zijn veel minder vatbaar voor de FED tapering dan veelal wordt aangenomen. En dat betekent dat de relatieve rust ook weer snel zal terugkeren. Goed nieuws voor beleggers dus!

Na een relatief rustig 2013 was het een vrij brutaal ontwaken in 2014: in de eerste weken van dit jaar brak al meteen een halve storm los op een aantal groeimarkten. Met de Turkse lira op kop gingen de koersen van een aantal valuta’s op de valutamarkten door de vloer. Het leek erop alsof het spel weer op de wagen zat.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 3 maart 2014

Economen waarschuwen beleggers voor de FED

Top economen in de VS waarschuwen beleggers voor de FED in een vrijdag verschenen rapport. En de boodschap liegt er niet om kunnen we u verzekeren. Een ‘wake up call‘.

Top economen in de VS waarschuwen beleggers voor de FED in een vrijdag verschenen rapport. En de boodschap liegt er niet om kunnen we u verzekeren. Een ‘wake up call‘.

Er is onderzoek gedaan naar de sell off van mei/juni vorig jaar, toen de FED voor het eerst overwoog haar quantitative easing programma af te bouwen. Door JPMorgan Chase econoom Michael Feroli, University of Chicago professor Anil Kashyap en nog een tweetal gerespecteerde economen. En de uitkomsten van dat onderzoek stemmen niet vrolijk. Er breken eerdaags woelige tijden aan op de financiële markten.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zaterdag 1 maart 2014

Standard & Poor's positief over Belgische economische maatregelen

De Belgische economie zit opnieuw in een opwaartse dynamiek. Dat heeft vicepremier Alexander De Croo gezegd in een reactie op de nieuwe kredietscore die het ratingbureau Standard & Poor’s voor België heeft bekend gemaakt. Het bureau handhaaft voor België een AA-score, maar aan die rating worden nu stabiele vooruitzichten gekoppeld. Daarmee acht Standard & Poor’s een nieuwe ratingverlaging in de nabije toekomst onwaarschijnlijk. Het bureau had de rating van België ruim twee jaar tot een AA-score verlaagd, waaraan toen echter ook echter negatieve vooruitzichten waren gekoppeld. Er wordt echter opgemerkt dat zowel de begrotingsmaatregelen van de Belgische regering als de staatshervorming duidelijk een positief effect hebben gehad op de economie. Ook FEDeraal minister van financiën Koen Geens had al gezegd op vergaderingen met zijn Europese ambtsgenoten veel respect te ervaren voor het beleid van de Belgische regering.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: zaterdag 1 maart 2014

Hoe je jezelf kan beschermen tegen de volgende crisis (Kijk op de Week)

De financiële markten weten het niet zo goed de laatste tijd. Nadat een correctie vakkundig de kop werd in gedrukt, blijven de aandelenmarkten de laatste tijd rond hetzelfde niveau hangen. Volgens mij zal dit zo blijven tot aan de volgende vergadering van de FEDeral Reserve in maart. Ondertussen kan je al wel een strategie bepalen voor de volgende crisis. Als de FED besluit om verder te gaan met tapering, kan die crisis er wel eens sneller komen dan we denken.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zaterdag 1 maart 2014

Waarom loopt de FED altijd achter de feiten aan?

Een recessie voorspellen was vroeger niet zo moeilijk, een inverse rentecurve is zo goed als altijd een voorlopende indicator voor een recessie. Helaas bestaan de complexe modellen van de FEDeral Reserve altijd uit achterblijvende indicatoren. Hierdoor voorspellen ze meestal een recessie als die recessie al ten einde is. De FED loopt zo altijd achter de feiten aan.

De Amerikaanse economie vertraagt dit jaar maar de FEDeral Reserve weet niet of dit aan het slecht weer ligt of dat er meer aan de hand is. Uit de vrijgegeven "minutes" van de FEDeral Reserve wist men in 2008 ook niet van welk hout pijlen te maken. Eerst zag men de recessie niet aankomen, daarna zou de recessie niet zo erg zijn en toen men liet weten hoe ernstig de situatie was, was de recessie al ten einde.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs