Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3201 artikelen gevonden. Artikel 1226 tot 1230
Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 12 januari 2014

BP lijdt nederlaag bij rechtszaak olieramp

Oliemaatschappij BP heeft een gevoelige nederlaag geleden bij een rechtszaak over de schadevergoedingen die het bedrijf moet betalen in verband met de olieramp in de Golf van Mexico in 2010. De FEDerale rechtbank in New Orleans verwierp gisteren het verzoek van BP om de schadevergoedingen aan banden te leggen. De claims zijn volgens BP in veel gevallen "fictief en absurd", maar omdat haar verzoek is verworpen dreigt de oliemaatschappij miljarden te moeten betalen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 11 januari 2014

7 miljoen euro boete na fraude bij 200 apothekers

Ruim 200 Belgische apothekers moeten samen 7 miljoen euro betalen aan de fiscus omdat ze jarenlang zwarte inkomsten hebben opgestreken. Dat zegt de woordvoerder van de FEDerale overheidsdienst Financiën, Francis Adyns, vandaag in De Tijd. De apothekers manipuleerden hun kassasysteem om dagelijks een deel van de inkomsten uit magistrale bereidingen, schoonheidsproducten en andere niet-RIZIV-gebonden producten verborgen te houden voor de fiscus.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 8 januari 2014

FED blijft voorzichtig bij afbouw van steun

Dat blijkt uit de woensdag gepubliceerde notulen van de meest recente beleidsvergadering van het Amerikaanse stelsel van centrale banken (de FED).

De FED besloot bij die bijeenkomst deze maand te beginnen met de afbouw van zijn steunmaatregelen. Die bestonden er tot op heden uit dat de FED maandelijks voor 85 miljard dollar aan obligaties opkoopt van banken. Vanaf deze maand wordt dat bedrag verlaagd tot 75 miljard dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 januari 2014

België heeft structureel probleem met (jeugd)werkloosheid

Het is niet gemakkelijk om iets te veranderen in een land als België, maar willen we de werkloosheid efficiënter kunnen aanpakken, is dit broodnodig. Wallonië en Vlaanderen kennen andere soorten van werkloosheid die op een andere manier aangepakt moeten worden, maar toch blijft alles onder 1 FEDeraal beleid. Dit zorgt er dan ook voor dat België met een structureel probleem kampt op de arbeidsmarkt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 7 januari 2014

Geen indexering van ambtenarenlonen en sociale uitkeringen in 2014

De volgende overschrijding van de spilindex zou maar plaatsvinden in december 2014. Dat blijkt uit de laatste prognoses van het FEDeraal Planbureau. De verschuiving is volledig op naam te schrijven van de verlaging van de btw-voet op elektriciteit.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$