Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3204 artikelen gevonden. Artikel 1231 tot 1235
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 8 januari 2014

FED blijft voorzichtig bij afbouw van steun

Dat blijkt uit de woensdag gepubliceerde notulen van de meest recente beleidsvergadering van het Amerikaanse stelsel van centrale banken (de FED).

De FED besloot bij die bijeenkomst deze maand te beginnen met de afbouw van zijn steunmaatregelen. Die bestonden er tot op heden uit dat de FED maandelijks voor 85 miljard dollar aan obligaties opkoopt van banken. Vanaf deze maand wordt dat bedrag verlaagd tot 75 miljard dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 januari 2014

België heeft structureel probleem met (jeugd)werkloosheid

Het is niet gemakkelijk om iets te veranderen in een land als België, maar willen we de werkloosheid efficiënter kunnen aanpakken, is dit broodnodig. Wallonië en Vlaanderen kennen andere soorten van werkloosheid die op een andere manier aangepakt moeten worden, maar toch blijft alles onder 1 FEDeraal beleid. Dit zorgt er dan ook voor dat België met een structureel probleem kampt op de arbeidsmarkt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 7 januari 2014

Geen indexering van ambtenarenlonen en sociale uitkeringen in 2014

De volgende overschrijding van de spilindex zou maar plaatsvinden in december 2014. Dat blijkt uit de laatste prognoses van het FEDeraal Planbureau. De verschuiving is volledig op naam te schrijven van de verlaging van de btw-voet op elektriciteit.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 7 januari 2014

Monetaire stimulering zorgt niet voor hoge inflatie!

Velen denken dat het stimuleringsprogramma van de Amerikaanse centrale bank zorgt voor hoge inflatie, omdat het geld dat de FEDeral Reserve 'bijdrukt' vroeg of laat in de economie terecht zal komen. Maar banken kunnen dit geld helemaal niet uitlenen aan consumenten en bedrijven! Weten hoe het zit? Lees dan verder op Marketupdate.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 7 januari 2014

Column Kees de Kort | Yellen laat zich niet gek maken

De Amerikaanse Senaat is akkoord gegaan met de benoeming van Janet Yellen als het nieuwe hoofd van de FEDeral Reserve. Sommige commentatoren denken dat zij een speelbal kan worden van belangengroepen, maar Kees de Kort denkt daar anders over.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$