EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
33
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
32
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord FED.
Artikel 1231 tot 1235 met de

betekenis van het woord FED

Geplaatst op: maandag 24 februari 2014

Het belangrijkste dat je moet weten over obligaties

De meeste obligatiebeleggers kan je in 3 categorieën onderverdelen: de angstige, de vergeetachtige en de slimme beleggers. Het is dan ook niet evident deze dagen om te investeren in obligaties. De Amerikaanse 10-jarige rentevoet steeg van een dieptepunt van 1,68 % naar 3 % om daarna weer terug te vallen rond 2,6 %. De acties van de FEDeral Reserve hebben een grote impact op de rentevoet en dus ook op de waarde van de obligaties.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zondag 23 februari 2014

De wet van de onbedoelde gevolgen

De wet van de onbedoelde gevolgen zal menig belegger bekend voorkomen. Iedereen die ingrijpt in complexe systemen. wat het financiële systeem nu eenmaal is, loopt het risico daar tegenaan te lopen.

Andrew Huszar, voormalig managing director bij Morgan Stanley én voormalig medewerker van de FED (t/m 2011) verantwoordelijk voor de uitvoering van quantitative easing I, vreest momenteel voor die wet van de onbedoelde gevolgen. In een interview met King World News (niet voor tere zieltjes!) maakte hij een aantal interessante observaties.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 21 februari 2014

Steden en gemeenten trekken (opnieuw) aan de alarmbel over pensioenlast

De Vlaamse steden en gemeenten vragen dat de volgende Vlaamse en FEDerale regering een oplossing zoeken voor de pensioenlast van hun statutaire ambtenaren. De lokale besturen zeggen dat ze die in de toekomst niet meer zelf zullen kunnen betalen. Dat zegt Luc Martens, de voorzitter van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG).

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: vrijdag 21 februari 2014

FED worstelde met ondergang Lehman Brothers

Beleidsmakers van de FEDeral Reserve (FED) hadden in de dagen na de val van de Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers geen goed zicht op de consequenties daarvan voor de economie. Dat blijkt uit de notulen van de beleidsvergaderingen van de FED uit 2008, die vandaag zijn gepubliceerd.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: vrijdag 21 februari 2014

Dit is de impact van QE op de bankbalans

Door QE kunnen banken staatsobligaties en hypotheekleningen bij de FEDeral Reserve omruilen voor tegoeden bij de centrale bank. Er wordt dus geen geld gedrukt om dit schuldpapier van banken over te nemen. Deze grafieken van Soberlook geven meer inzicht.

Lees verder op MarketUpdate.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs