EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
34
kliks
Bron: BNR.nl
29
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord FED.
Artikel 1246 tot 1250
Geplaatst op: maandag 13 januari 2014

Het grote bitcoin-misverstand

“Bitcoins zijn erger dan de Tulpenmanie. Toen kreeg je tenminste nog een tulp. Nu krijg je niks.” Dit zei de voormalig president van De Nederlandsche Bank Nout Wellink recentelijk tijdens een discussiebijeenkomst met studenten van de Universiteit van Amsterdam. Ook de voormalige president van de FEDeral Reserve Alan Greenspan brandt de digitale munt volledig af: “Je moet wel heel veel fantasie hebben om de intrinsieke waarde van bitcoin te zien. Het is mij niet gelukt.” Zelfs Paul Krugman, voormalig Nobelprijswinnaar in de economie, vraagt zich in een van zijn wekelijkse columns voor de New York Times af of de bitcoin niet per definitie “slecht” is. En ook gisteren op Marketingfacts werden door Edwin Abee in zijn artikel " Waarom de Bitcoin nooit een wettig betaalmiddel zal worden" grote vraagtekens bij de digitale valuta gezet.

Lees verder op marketingfacts.nl
Geplaatst op: maandag 13 januari 2014

'FED mengt zich in onderzoek wisselkoersen'

De Amerikaanse FEDeral Reserve (FED), het stelsel van centrale banken in de VS, onderzoekt of handelaren van enkele van 's werelds grootste banken zich schuldig hebben gemaakt aan manipulatie van wisselkoersen.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: zondag 12 januari 2014

BP lijdt nederlaag bij rechtszaak olieramp

Oliemaatschappij BP heeft een gevoelige nederlaag geleden bij een rechtszaak over de schadevergoedingen die het bedrijf moet betalen in verband met de olieramp in de Golf van Mexico in 2010. De FEDerale rechtbank in New Orleans verwierp gisteren het verzoek van BP om de schadevergoedingen aan banden te leggen. De claims zijn volgens BP in veel gevallen "fictief en absurd", maar omdat haar verzoek is verworpen dreigt de oliemaatschappij miljarden te moeten betalen.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: zaterdag 11 januari 2014

7 miljoen euro boete na fraude bij 200 apothekers

Ruim 200 Belgische apothekers moeten samen 7 miljoen euro betalen aan de fiscus omdat ze jarenlang zwarte inkomsten hebben opgestreken. Dat zegt de woordvoerder van de FEDerale overheidsdienst Financiën, Francis Adyns, vandaag in De Tijd. De apothekers manipuleerden hun kassasysteem om dagelijks een deel van de inkomsten uit magistrale bereidingen, schoonheidsproducten en andere niet-RIZIV-gebonden producten verborgen te houden voor de fiscus.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: woensdag 8 januari 2014

FED blijft voorzichtig bij afbouw van steun

Dat blijkt uit de woensdag gepubliceerde notulen van de meest recente beleidsvergadering van het Amerikaanse stelsel van centrale banken (de FED).

De FED besloot bij die bijeenkomst deze maand te beginnen met de afbouw van zijn steunmaatregelen. Die bestonden er tot op heden uit dat de FED maandelijks voor 85 miljard dollar aan obligaties opkoopt van banken. Vanaf deze maand wordt dat bedrag verlaagd tot 75 miljard dollar.

Lees verder op nu.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs