EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
34
kliks
Bron: BNR.nl
29
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord FED.
Artikel 1776 tot 1780
Geplaatst op: maandag 27 mei 2013

Vergeet die haviken, Bernanke trekt aan de touwtjes bij de FED!

Sla geen acht op de haviken binnen de FED, Bernanke trekt aan de touwtjes. Die haviken zijn uiteraard de bestuurders van de Amerikaanse centrale bank die regelmatig oproepen om het programma van monetaire verruiming (beter bekend als qe) af te bouwen.

De voormalige vice chairman van de FED Alan Binder verklaarde aan CNBC relativeert echter de macht van die haviken. FEDeral Reserve Chairman Ben Bernanke heeft te veel schrik dat een vroegtijdig terugschroeven van de maatregelen de economie in de U.S. zal tonen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 27 mei 2013

De echte waarde van goud ligt momenteel op $ 10.783/oz

In een recent rapport, "Do Industrialized Countries Hold the Right Foreign Exchange Reserves?”, gepubliceerd door The FEDeral Reserve Bank of New York, komen 2 belangrijke feiten aan bod: 1) De recente en ongeziene opbouw van deviezenreserves bij de centrale banken, 2) Hoe gaan deze centrale banken deze reserves terugdraaien zonder het monetair systeem te ontregelen. Het antwoord staat niet in het artikel van de FED, maar is duidelijk volgens

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zondag 26 mei 2013

'Twijfel slaat toe op beurzen'

Nu duidelijk is dat de FEDeral Reserve zijn stimuleringsbeleid afbouwt als de economie aantrekt, kunnen tekenen van herstel het enthousiasme op de aandelenmarkten temperen.

Afgelopen week bleek duidelijk hoe sterk de recente aandelenrally steunt op het stimuleringsbeleid van de Amerikaanse centrale bank. Nadat FED-president Ben Bernanke woensdag had aangegeven dat het beleid kan worden teruggeschroefd als de economie verbetert, zakten de koersen wereldwijd in.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 24 mei 2013

Procter & Gamble houdt Dow Jones overeind

De aandelenbeurzen op Wall Street stonden vrijdag overwegend op een klein verlies. Beleggers proberen hun strategie te bepalen, nu de aantrekkende economie het einde van het stimuleringsbeleid van de FEDeral Reserve mogelijk dichterbij brengt. Een bestuurswissel bij Procter & Gamble hield de verliezen van de hoofdgraadmeters beperkt.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: vrijdag 24 mei 2013

Waarom manipuleren de centrale banken de goudprijs niet hoger?

In een interview op Financial Sense vraagt Marc Faber zich af waarom de centrale banken de goudprijs niet hoger manipuleren, in de veronderstelling dat ze de goudprijs nu naar beneden manipuleren. Er zijn vele theorieën over de manipulatie van de goudprijs, maar daar distantieert Faber zich van. Hij vraagt zich wel af wie bevoordeeld is bij een lagere goudprijs.

Faber zegt dat volgens Eric Sprott de goudvoorraden in de Verenigde Staten verdwenen zijn. De FEDeral Reserve zou daarom de goudprijs naar beneden manipuleren. Maar waarom zou de FEDeral Reserve de goudprijs naar beneden manipuleren en daardoor China, Rusland en India de kans geven om goedkoop goud in te slaan.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs