Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3204 artikelen gevonden. Artikel 1776 tot 1780
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

Bernanke: voortijdig afbouwen steun risicovol

Het voortijdig afbouwen van het monetaire steunbeleid van het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de FEDeralReserve (FED), kan het herstel van de Amerikaanse economie in gevaar brengen. Dat heeft FED-voorzitter Ben Bernanke woensdag gezegd tegen de economische commissie van het Amerikaanse Congres.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

Dr. Paul Craig Roberts: Goud zit niet in een berenmarkt

Een dalende goudprijs beschermt de waarde van de dollar, deze moet hoog genoeg blijven zodat de FEDeral Reserve geld kan blijven printen aan een tempo van ongeveer $ 1 biljoen per jaar. De daling van de goudprijs moet er ook voor zorgen dat het goud verhuisd van de zwakke handen naar de elite. Goud concentreert zich in steeds minder handen, en het zijn die handen die het hardste roepen om goud zo snel mogelijk te dumpen, dat zegt Dr. Paul Craig Roberts.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

Column Kees de Kort | De baas der bazen wil hervormingen zien

Het gaat niet goed met de Amerikaanse economie, zegt Kees de Kort. Waarom? De FED is aan het stimuleren en zegt hier nog wel een tijd mee door te gaan. "Kortom, de FED zegt eigenlijk: zonder ons zal de Amerikaanse economie niet lekker draaien."En daar komt volgens De Kort nog een schepje bovenop. "James Bullard, president van de FEDeral Reserve Bank van st. Louis, heeft gezegd in een toespraak in Europa, dat de ECB er verstandig aan doet om ook eens zwaar te gaan kopen. Want als de ECB dat niet doet, zal Europa richting een Japans scenario gaan van magere groei en deflatie.""Het komt toch niet vaak voor dat de ene monetaire autoriteit zich heel nadrukkelijk uitlaat over wat een ander doet", gaat De Kort verder. Nog opmerkelijker, volgens de macro-econoom: "Jaime Caruana, de grote baas van de BIS, de centrale bank van de centrale banken, werpt de vraag op of het wel slim is om door te gaan met het ongelimiteerd steunen door de monetaire autoriteiten. Hij zegt: jongens, jullie doen heel veel om de centrale banken te helpen, zoals kopen, rente verlagen. Maar de resultaten vallen tegen. Want er wordt niet veel aan hervorming gedaan. Niet in Amerika, Japan en niet in de Eurozone.""Dus Caruana, de topman, de baas der bazen, de echte meneer in de monetaire wereld, zegt gewoon keihard dat de effectiviteit van het monetaire beleid toch wel erg tegenvalt. In ieder geval nu, omdat het niet wordt gecombineerd met hervormingen."

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

Goud de hoogte in door positieve woorden FED

Goud is dol op nieuws wat vanuit de FED naar buiten komt. Ook dit keer is het niet anders. De goudkoers steeg op het nieuws dat de FED voorlopig niet gaat stoppen met het stimuleringsprogramma. Op dit moment staat de goudprijs op een stand van 1382 dollar per troy ounce, wat een stijging is van 0,4 procent. Daarnaast kan goud misschien nog een opkrikker verwachten, aangezien Ben Bernanke binnenkort voor het Congres gaat vertellen wat de verwachtingen zijn voor de economie in Amerika.

De dollar is wat afgezwakt door het bericht van de FED dat het nog niet van plan is om te stoppen met de opkoopprogramma’s, omdat het herstel van de economie nog niet zo stabiel is als men eerder dacht. De afgelopen zwakte goud juist af door geluiden in de markt dat een verzwakking van de stimuleringsmaatregelen eraan zat te komen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

"Stoppen met stimulering door FED zeer risicovol"

De Amerikaanse centrale bank kan niet zomaar stoppen met haar stimuleringsprogramma, zo waarschuwen verschillende centrale bankiers. De meest recente waarschuwing komt van de gouverneur van de Zuid-Koreaanse centrale bank. Hij vreest voor een sterk stijgende rente en dalende obligatiekoersen. Dat zal banken, overheden en huishoudens treffen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$