EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
28
kliks
27
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord FED.
Artikel 1826 tot 1830 met de

betekenis van het woord FED

Geplaatst op: woensdag 22 mei 2013

Bernanke zet Wall Street op winst

De beurzen in New York zetten de opmars woensdag voort, gesteund door de Amerikaanse centralebankpresident Ben Bernanke. Hij waarschuwde in het Amerikaanse Congres voor de nadelige gevolgen als het ruime monetaire beleid van de FEDeral Reserve te snel zou worden afgebouwd.

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussentijdse handel 0,4 procent hoger op 15.443 punten. De brede S&P 500 klom 0,3 procent tot 1673 punten. De technologiebeurs Nasdaq ging 0,1 procent omhoog naar 3503 punten.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: woensdag 22 mei 2013

Bernanke: voortijdig afbouwen steun risicovol

Het voortijdig afbouwen van het monetaire steunbeleid van het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de FEDeralReserve (FED), kan het herstel van de Amerikaanse economie in gevaar brengen. Dat heeft FED-voorzitter Ben Bernanke woensdag gezegd tegen de economische commissie van het Amerikaanse Congres.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: woensdag 22 mei 2013

Dr. Paul Craig Roberts: Goud zit niet in een berenmarkt

Een dalende goudprijs beschermt de waarde van de dollar, deze moet hoog genoeg blijven zodat de FEDeral Reserve geld kan blijven printen aan een tempo van ongeveer $ 1 biljoen per jaar. De daling van de goudprijs moet er ook voor zorgen dat het goud verhuisd van de zwakke handen naar de elite. Goud concentreert zich in steeds minder handen, en het zijn die handen die het hardste roepen om goud zo snel mogelijk te dumpen, dat zegt Dr. Paul Craig Roberts.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 22 mei 2013

Column Kees de Kort | De baas der bazen wil hervormingen zien

Het gaat niet goed met de Amerikaanse economie, zegt Kees de Kort. Waarom? De FED is aan het stimuleren en zegt hier nog wel een tijd mee door te gaan. "Kortom, de FED zegt eigenlijk: zonder ons zal de Amerikaanse economie niet lekker draaien."En daar komt volgens De Kort nog een schepje bovenop. "James Bullard, president van de FEDeral Reserve Bank van st. Louis, heeft gezegd in een toespraak in Europa, dat de ECB er verstandig aan doet om ook eens zwaar te gaan kopen. Want als de ECB dat niet doet, zal Europa richting een Japans scenario gaan van magere groei en deflatie.""Het komt toch niet vaak voor dat de ene monetaire autoriteit zich heel nadrukkelijk uitlaat over wat een ander doet", gaat De Kort verder. Nog opmerkelijker, volgens de macro-econoom: "Jaime Caruana, de grote baas van de BIS, de centrale bank van de centrale banken, werpt de vraag op of het wel slim is om door te gaan met het ongelimiteerd steunen door de monetaire autoriteiten. Hij zegt: jongens, jullie doen heel veel om de centrale banken te helpen, zoals kopen, rente verlagen. Maar de resultaten vallen tegen. Want er wordt niet veel aan hervorming gedaan. Niet in Amerika, Japan en niet in de Eurozone.""Dus Caruana, de topman, de baas der bazen, de echte meneer in de monetaire wereld, zegt gewoon keihard dat de effectiviteit van het monetaire beleid toch wel erg tegenvalt. In ieder geval nu, omdat het niet wordt gecombineerd met hervormingen."

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: woensdag 22 mei 2013

Goud de hoogte in door positieve woorden FED

Goud is dol op nieuws wat vanuit de FED naar buiten komt. Ook dit keer is het niet anders. De goudkoers steeg op het nieuws dat de FED voorlopig niet gaat stoppen met het stimuleringsprogramma. Op dit moment staat de goudprijs op een stand van 1382 dollar per troy ounce, wat een stijging is van 0,4 procent. Daarnaast kan goud misschien nog een opkrikker verwachten, aangezien Ben Bernanke binnenkort voor het Congres gaat vertellen wat de verwachtingen zijn voor de economie in Amerika.

De dollar is wat afgezwakt door het bericht van de FED dat het nog niet van plan is om te stoppen met de opkoopprogramma’s, omdat het herstel van de economie nog niet zo stabiel is als men eerder dacht. De afgelopen zwakte goud juist af door geluiden in de markt dat een verzwakking van de stimuleringsmaatregelen eraan zat te komen.

Lees verder op prijsvangoud.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs