Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3201 artikelen gevonden. Artikel 1826 tot 1830
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 30 april 2013

Mohamed El-Erian heeft slapeloze nachten

Mohamed El-Erian, CEO van Pimco, heeft slapeloze nachten van de monetaire programma's over heel de wereld, maar die van de FEDeral Resserve in het bijzonder. El-Erian is bezorgd over het exit-programma van de FED. Volgens hem kan de FED zijn monetaire versoepeling niet terugdraaien zonder de nodige 

Bron: beursduivel.be
Geplaatst: zondag 28 april 2013

ECB en FED domineren beurshandel

AMSTERDAM (AFN) - De wereldwijde aandelenmarkten zullen deze week met spanning uitkijken naar de Europese Centrale Bank (ECB) en de Amerikaanse FEDeral Reserve (FED). De beurskoersen gingen de afgelopen week omhoog door de hoop dat de ECB de rente gaat verlagen om zo de zwakke Europese economie te stimuleren.

De ECB maakt donderdag het rentebesluit bekend. Volgens analisten is de kans toegenomen dat de ECB de rente gaat verlagen na tegenvallende cijfers over de Europese economie die vorige week naar buiten kwamen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 27 april 2013

'Bad Bank' Fortis verkocht: 1 miljard euro voor staatskas

Royal Park, de 'bad bank' van Fortis die in de handen was van Ageas, BNP Paribas en de Belgische staat, is verkocht aan het Amerikaanse investeringsfonds Lone Star. Dat brengt een miljard euro op voor de FEDerale regering. Dat weet de website van de krant De Tijd.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 25 april 2013

Ron Paul: De dollar is het probleem, niet goud

De prijsdaling van goud maakte op Ron Paul weinig indruk. In de jaren zeventig halveerde de goudprijs op een gegeven moment ook, om vervolgens te stijgen naar $850 per troy ounce. Volgens het oud-congreslid is de dollar het probleem, omdat de FED maandelijks $85 miljard nieuw geld in de economie pompt en daarmee zorgt voor nieuwe bubbels.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 24 april 2013

Doet de Verenigde Staten een Cyprus? Het lijkt er wel op.

Recent zei FEDeral Reserve gouverneur Jeremy Stein: 

If systemically important financial institutions or SIFI, does fail, the losses would fall on its shareholders and creditors, and taxpayers would have no exposure ... Perhaps more to the point for TBTF (too big to fail), if SIFI does fail, I have little doubt that private investors will, in fact, bear the losses -- even if this leads to an outcome that is messier and more costly to society than we would ideally like.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$