Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3201 artikelen gevonden. Artikel 2391 tot 2395
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

Beurzen wachten op centrale banken

De Europese beurzen lieten maandag een gemengd beeld zien. Beleggers wachten op bevestiging dat de centrale banken nieuwe stimuleringsmaatregelen zullen nemen. De hoop op acties van de centrale bankiers zorgde in de afgelopen weken voor een zomerrally op de Europese en Amerikaanse beurzen.

,,Er gebeurt heel weinig. Het tempo is eruit en de spanningen zullen in de komende tijd toenemen. Vrijdag krijgen we mogelijk meer duidelijkheid over wat de FED gaat doen. Daarna is het wachten op de vergadering van de ECB op 6 september. Ook de Nederlandse verkiezingen op 12 september zullen in de gaten worden gehouden", aldus handelaar Erik Nugteren van Hof Hoorneman Bankiers.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het einde van de ochtend 0,2 procent hoger op 330,17 punten. De MidKap-index steeg 0,3 procent tot 505,67 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt verloren respectievelijk 0,3 en 0,1 procent. De beurs in Londen was gesloten. De omzetten op de Europese aandelenmarkten waren daardoor zeer laag.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

'Lagere opening AEX'

De beurs in Amsterdam zal maandag naar verwachting vlak tot licht lager openen. Ook de andere Europese beurzen zullen met kleine verliezen aan de nieuwe handelsweek beginnen. De stemming wordt gedomineerd door de aanhoudende onzekerheid over de mogelijke acties van de centrale banken. De omzetten op de beurzen zullen daarbij laag blijven aangezien de beurs in Londen is gesloten.

Beleggers kijken deze week vooral uit naar de speech van FED-voorzitter Ben Bernanke tijdens de jaarlijkse bijeenkomst met centrale bankiers in Jackson Hole op vrijdag. De markt hoopt dat Bernanke dan meer duidelijkheid geeft over een eventuele derde ronde van stimuleringsmaatregelen om het herstel van de Amerikaanse economie te ondersteunen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

'Licht hogere opening AEX'

De beurs in Amsterdam zal maandag naar verwachting licht hoger openen. Ook de andere Europese beurzen zullen met kleine plussen aan de nieuwe handelsweek beginnen. De omzetten op de beurzen zullen naar verwachting laag blijven aangezien de beurs in Londen maandag is gesloten.

,,De AEX opent ongeveer een half punt hoger. We gaan nog een tikje omhoog na het goede nieuws van de FED op vrijdag. De volumes zullen wederom laag zijn. Het is de laatste week van de vakantie en daarnaast is deLondonse beurs dicht. Volgende week gaat het weer echt beginnen. Voor de rest zal maandag worden gelet op het ondernemersvertrouwen in Duitsland", aldus marktanalist Ingrid Eltink van IG Markets Netherlands.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 26 augustus 2012

Beleggers focussen op de FED

De ogen van beleggers zullen deze week wederom gericht zijn op de centrale banken. Vooral van een speech van FED-voorzitter Ben Bernanke vrijdag, tijdens een jaarlijkse bijeenkomst met centrale bankiers in Jackson Hole, wordt veel verwacht.

Al weken is er een rally gaande op de Europese en Amerikaanse beurzen, vanwege hooggespannen verwachtingen van beleggers dat de Amerikaanse FEDeral Reserve met nieuwe stimuleringsmaatregelen zal komen en dat de Europese Centrale Bank (ECB) met een oplossing komt voor de hoge rentes op staatspapier van Spanje en Italiƫ.

Bron: gelderlander.nl
Geplaatst: zaterdag 25 augustus 2012

Opmars schijnzelfstandige in de bouw

Bouwondernemers zetten op grote schaal het vaste dienstverband van personeel om in een betrekking als zelfstandige zonder personeel (zzp'er). Met deze schijnzelfstandigheid willen zij dure cao-regelingen als scholings- en pensioenkosten ontwijken. In de meeste gevallen doen bouwbedrijven dit om na een faillissement een doorstart te maken, maar steeds vaker ook zien ondernemers de zzp-regeling als enige manier om het hoofd boven water te houden.

In de transportsector sommeerden werkgevers hun personeel al eerder om de vrachtwagen te leasen en als eigen rijder hun loopbaan voort te zetten. Voor de bouwwereld is dit fenomeen nieuw. Hoe vaak het voorkomt in die sector is niet bekend. Wel weten AannemersFEDeratie en FNV Bouw dat het veel gebeurt en dat het vooral om bouwbedrijven gaat tot vijftig personeelsleden, bedrijven die een band hebben opgebouwd met het personeel.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$