Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3201 artikelen gevonden. Artikel 2416 tot 2420
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

Wall Street in de min

De beurzen op Wall Street stonden woensdag in de min. Beleggers wachten op de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Amerikaanse FEDeral Reserve (FED). Verder kwamen tegenvallende cijfers binnen over de Japanse export, die de zorgen over de internationale economie aanwakkerden.

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussenhandel 0,5 procent lager op 13.137 punten. De brede S&P 500 daalde 0,3 procent tot 1408 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 0,2 procent tot 3062 punten.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

Stop de geldcreatie, een liquiditeitsval dreigt

De Amerikaanse centrale bank Heeft in de afgelopen maanden op grote schaal geld in het financieel systeem gepompt. Dat gebeurde onder andere via de fases van quantative easing, maar ook door Operation Twist. Laatstgenoemde werd in september van vorig jaar ingezet.

Concreet kwam Operation Twist er op neer dat de FEDeral Reserve obligaties met korte looptijden verkocht om in de plaats daarvan obligaties met langere looptijden te kopen. Uiteindelijk was het objectief om de rente naar omlaag te duwen en zo bedrijven en gezinnen aan te sporen om meer te lenen.

Liquiditeitsval dreigt

Bij BlackRock is Global Head of Fixed Income Peter Fisher van mening dat het nu stilaan welletjes is geweest en dat de FEDeral Reserve mag stoppen met Operation Twist, het effect van de operatie is uitgewerkt. Nog meer van hetzelfde zal niet meer leiden tot meer kredietverstrekking.

Integendeel zelfs, er dreigt een liquiditeitsval te ontstaan. Fisher gaat nog een stapje verder en spreekt van het einde van een bull run in kredietcreatie die 30 jaar heeft geduurd. Er is een overdaad gebeurt en daarom is het hoog tijd dat er een streep onder Operation Twist wordt getrokken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

Wall Street begint lager

In New York zijn de Amerikaanse beurzen woensdag licht lager begonnen. Beleggers wachten op de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Amerikaanse FEDeral Reserve (FED), die later op de dag worden vrijgegeven. Mogelijk worden daarin aanwijzingen gegeven over een mogelijke nieuwe steunronde van de FED.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,1 procent lager op 13.195 punten. De brede S&P 500 daalde 0,1 procent tot 1411 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor ook 0,1 procent tot 3063 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

'Lagere opening Wall Street'

De beurzen in New York zullen woensdag waarschijnlijk lager openen. Beleggers wachten op de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Amerikaanse FEDeral Reserve (FED), die later op de dag worden vrijgegeven. Mogelijk dat daarin aanwijzingen worden gegeven over een mogelijke nieuwe steunronde van de FED.

Daarnaast wordt uitgekeken naar de verkopen van bestaande woningen in de Verenigde Staten. Het huizencijfer over juli wordt een halfuur na opening van de beurs gepubliceerd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

Pensioenfondsen gaan niet in op hypotheekplan

De belangrijkste taak van pensioenfondsen is het zo goed mogelijk beheren van het geld van hun deelnemers. Maatschappelijke taken staan niet voorop.

Een woordvoerder van de PensioenFEDeratie, de koepel van 350 pensioenfondsen, heeft dat gezegd in reactie op een pleidooi van de werkgeversorganisaties. Die willen dat pensioenfondsen op grote schaal hypotheken opkopen van banken, zodat die meer lucht krijgen. Dat zou goed zijn voor de economie en de woningmarkt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$