Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3204 artikelen gevonden. Artikel 2441 tot 2445
Bron: Aandelen.com
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

Goud vandaag even goedkoop als 10 jaar geleden

Om deze crisis het hoofd te bieden hebben centrale banken over heel de wereld massaal geld geprint.

Iedereen doet het. De FEDeral Reserve … de ECB … Bank of Japan … Bank of England … en zelfs the People’s Bank of China.

De reactie op de crisis is overal dezelfde. Er wordt gewoon geld geprint om het systeem recht te houden!

Hoeveel meer? Kijk maar even…

Er is vandaag ruwweg drie keer meer geld in omloop dan enkele jaren geleden. De kans is bovendien bijzonder groot dat we in de komende maanden nog meer stimulus krijgen waarbij de geldpersen in overdrive gaan.

Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

Wie gaat dit allemaal betalen?

Nu Europa de Amerikaanse weg op lijkt te gaan met ongelimiteerde fondsen om de crisis aan te pakken, kan men zich afvragen hoe dit allemaal betaald gaat worden. Geen enkele centrale bank kan oneindig veel geld “printen” zonder dat dit gevolgen heeft.

De balans van de ECB is met zijn € 2,5 biljoen momenteel al 45 % groter dan die van de FED ($ 1,8 biljoen). Het EFSF heeft nog maar $ 55 miljard in kas zitten na hulplijn van € 100 miljard aan de Spaanse banken. En voor het bestaan van het ESM is nog steeds wachten op groen licht van de Duitse rechtbank. Na de bailouts van Griekenland, Ierland, Portugal, Cyprus en Spanje heeft Europa al veel kruit verschoten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

Het begint: FED treft voorbereidingen voor de lancering van QE3 via de repo markt!

Vraagt u zich ook af waarom de markten almaar hoger kruipen? Wel, de centrale banken, zowel in Europa als in de VS, kondigden al in verdoken zinnen aan dat nieuwe monetaire acties op til zijn.

We voorspelden het hier al vaker, monetaire verruiming staat in de sterren geschreven!

Vorige week lanceerde de FED mogelijk het startsignaal voor de langverwachte QE3 via de repo markt,  net zoals de oorspronkelijke QE in 2009 gelanceerd werd.

Bij een repo transactie koopt de FED effecten van de 21 primary dealers, zodat deze banken hun balansen tijdelijk kunnen versterken met nieuwe liquiditeiten.

Afgelopen vrijdag vonden de eerste repo transacties plaats tussen de New York FED en de primary dealers voor 210 miljoen dollar. Afgelopen maandag zou het transactievolume al zijn gestegen tot meer dan 600 miljoen dollar!

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

Van desinflatie naar deflatie?

Zonder kwantitatieve verruiming van de FEDeral Reserve, de ECB, maar ook van de Bank of England, de Bank of Japan en de centrale bank van China, zou de wereld in een deflatoire scenario terecht zijn gekomen. Door het verschaffen van liquiditeiten, in vorm van bailouts aan banken en landen, kredietversoepelingen en het verlagen van de rentetarieven, werd een crash á la de jaren '30 van de vorige eeuw voorkomen. Het is echter de vraag of de verschillende interventies ook op lange termijn effect zullen hebben. Momenteel zien we dat er al weer sprake is van desinflatie in sommige landen. Desinflatie betekent letterlijk een daling van de inflatie. Deflatie daarentegen is de daling van het prijspeil, ofwel de waardestijging van het geld.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Hier komt de "Gouden" QE!

We lazen een interessante thesis over goud en de centrale banken op de blog Alphaville van de FT. Alhoewel de blogger van dienst, Izabella Kaminska, niet twijfelt aan een uiteindelijke monetaire interventie door de FED (via QE), lijken de consequenties steeds destructiever te werken op de Treasury markt van de VS.

Want in plaats dat beleggers aangezet moeten worden om de extra liquiditeiten te gaan investeren in risicogerelateerde activa, wordt de excessieve cash in Amerikaanse staatsobligaties belegt. Het gevolg kan leiden tot negatieve rentes, wat wel eens veel destructiever kan doorwerken dan deflatie op termijn.

Een studie uit 2012 van de St. Louis FED wees erop dat de FED tijdens de depressie van de jaren 30 met een vergelijkbaar probleem werd opgezadeld. De FED zag zich ook genoodzaakt om het opkoopprogramma van korte termijn staatsobligaties – QE – een halt toe te roepen in 1933.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$