Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3210 artikelen gevonden. Artikel 2996 tot 3000
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 12 juli 2011

Gedragen Verenigde Staten zich als fiscaal hooligan?

De Verenigde Staten gedragen zich als een fiscale hooligan door de wereld te overspoelen met goedkope dollars. Dat heeft de Russische eerste minister Vladimir Poetin gezegd tegenover een gezelschap van economen aan de Russische Academie voor Wetenschappen. De Amerikaanse FEDeral Reserve zet volgens Poetin de drukpers op om zoveel mogelijk dollars over de wereld te verspreiden om de korte termijnproblemen van de Verenigde Staten op te lossen.

Bron: HB News
Geplaatst: maandag 11 juli 2011

Positieve cijfers consumentenkrediet zijn gekleurd

De FED had ook nog positief nieuws afgelopen vrijdag, want het uitstaande consumentenkrediet in de VS liet een snellere stijging zien dan verwacht. Het leek er even op dat de consumenten weer terugkwamen! Helaas, want zoals ik al vermoedde zijn deze cijfers niet echt vertrouwen. Studiefinanciering hoort nu ineens ook bij consumentenkrediet.

Bron: Amsterdamgold.com
Geplaatst: zaterdag 9 juli 2011

QE to infinity

De FEDeral Reserve begon op 10 november met Quantitative Easing 2 (QE2), het monetaire stimuleringsprogramma waarbij maandelijks zon $100 miljard aan Amerikaanse staatsobligaties met nieuw verzonnen geld werd aangekocht. Dit opkoopprogramma heeft niet alleen de balans van de FEDeral Reserve flink vergroot, ook bracht deze vorm van monetaire verruiming meer liquiditeit in de financiële markten. Als gevolg hiervan leefden de beurzen wereldwijd op en begonnen veel grondstoffen (zowel hard als soft commodities) aan een krachtige rally. Toch lijkt deze stimulering van korte duur te zijn, want sinds mei zijn de grondstofprijzen weer iets afgekoeld en doen ook de beurzen weer een klein stapje terug.

Bron: Goud Portal
Geplaatst: dinsdag 5 juli 2011

Economisch armageddon in het verschiet

Wanneer een dollar minder waard wordt (inflatie), en er tegelijkertijd minder dollars verdient worden  in termen van BPN (recessie), is er sprake van stagflatie. Amerika staat voor een dilemma. Belasting verhogen en uitgaven verminderen leidt naar recessie. Tegelijkertijd kan Amerika geen dollars bijdrukken zonder daarbij inflatie te verergeren. Geld lenen van investeerders of de FED is ook geen optie omdat Amerika al moeite heeft, enkel met het betalen van de rente op haar uitstaande schulden. Dit maakt een mogelijke bankroet enkel erger.

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 4 juli 2011

Jim Rogers: staatsleningen VS een van de weinige zeepbellen

Beursgoeroe Jim Rogers zit short in 30-jarige Amerikaanse staatsleningen. Hij overweegt ook short te gaan in 5- en 10 jaars leningen.

Gevaar dat FED toch doorgaat met monetaire verruiming
Beleggers die short gaan, dat wil zeggen: verkopen terwijl ze de belegging niet bezitten, speculeren op een prijsdaling. In dit specifieke geval gaat Rogers dus uit van stijgende rente voor Amerikaans schuldpapier. Beleggers die dit doen lopen natuurlijk het risico dat de FED verder gaat met monetaire verruiming. Rogers geeft toe dat de FED dit zou kunnen doen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$