Nieuws / Artikelen met het woord

Japan

1841 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 23 april 2017

Balansen centrale banken blijven oplopen

Chart of the Day via Jeroen Blokland - Bloomberg. De balansen van de centrale banken van Europa, De Verenigde Staten en JAPAN zijn in de afgelopen tien jaar meer dan verdubbeld. De balans van de Federal Reserve is gestegen van miljard tot 4,1 biljoen dollar. De balans van de Bank of JAPAN is gestegen 107 naar 490 triljoen JAPANse Yen en de balans van de Europese Centrale Bank is toegenomen van 2 biljoen euro naar ruim 4 biljoen euro. Hold tight.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 23 april 2017

Verschuiving op obligatiemarkt kan slecht nieuws zijn voor de V.S.A.

Er zit een verschuiving op de obligatiemarkt aan te komen, meer bepaald voor staatsobligaties. Het is geen geheim dat de staatsobligaties van de Verenigde Staten van Amerika de afgelopen jaren aantrekkelijker zijn geworden door het strengere monetaire beleid van de Federal Reserve en de sterkere dollar, maar volgens economen komt er een ‘shift’ aan in staatsobligaties richting Europa en JAPAN.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 19 april 2017

Amerikaanse staatsobligaties krijgen weer concurrentie uit Europa

Amerikaanse staatsobligaties waren de laatste twee jaar de veilige haven bij uitstek. Niet alleen vanwege een vlucht richting de dollar, maar ook omdat de zogeheten ‘Treasuries’ een hoger rendement opleverden dan Europese en JAPANse staatsobligaties. Dat laatste zou wel eens kunnen veranderen, omdat de rente daar sinds een paar maanden weer aan het stijgen is.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 18 april 2017

Column: Wat gebeurt er als de FED insolvabel is?

Begin 2015 was het balanstotaal van de Federal Reserve opgelopen tot $4,5 biljoen. De Federal Reserve had op dat moment een positie in Amerikaanse staatsobligaties groter dan dat van China, JAPAN en Saudi-Arabië samen! Het eigen vermogen van de centrale bank bedraagt momenteel $40 miljard, dit is dus 0,9% van het balanstotaal. Dit betekent dus dat wanneer de bezittingen van de centrale bank 0,9% minder waard worden, ze in theorie insolvabel is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 april 2017

De waarde van Bitcoin stijgt meer dan $1 miljard dankzij JAPAN en Rusland

De prijs voor 1 Bitcoin steeg meer dan $100 de laatste week. In JAPAN werd Bitcoin officieel goedgekeurd als betaalmiddel en ook Rusland werkt aan een wetgeving om de cryptomunt legale status te geven. Dit gaf de grootste digitale munt opnieuw een duw in de rug. De stijging verhoogde de marktkapitalisatie opnieuw met meer dan $1miljard.

Bitcoin kent een wat hobbelig parcours de laatste weken en maanden. De cryptomunt die 6 van de afgelopen 7 jaren de beste munt op aarde was, kende heel wat problemen na een opnieuw fantastische start van het jaar. Maar JAPAN en Rusland steken nu de munt een hart onder de riem.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$