Nieuws / Artikelen met het woord

Japan

1855 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 16 juli 2017

Schaduwbankieren: JAPANners verkopen biljetten van 10.000 yen voor 13.000 yen

In JAPAN worden online geregeld transacties opgemerkt met geldbiljetten die worden verkocht aan prijzen die gevoelig hoger liggen dan de nominale waarde van het betaalmiddel.

Nochtans hebben de transacties geen betrekking op zeldzame of historische biljetten, maar heeft de verkoop te maken met geld dat ook in het normale circuit kan worden aangetroffen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 11 juli 2017

Het Grote Raadsel

Op veel plekken in de wereld is dit Het Grote Raadsel Waar Economen Zich Over Buigen: waarom stijgen de lonen niet terwijl er minimale werkloosheid is? BNR-macro-econoom Kees de Kort weet het ook (nog) niet.

JAPAN en Duitsland hebben bijvoorbeeld minimale werkloosheid, maar ook daar stijgen de lonen niet. Met de Amerikaanse economie lijkt het beter te gaan nu de Amerikaanse werkgevers het werven van nieuwe werknemers flink hebben opgevoerd. Maar met de loonontwikkeling schiet het ook daar niet op. Zo steeg het aantal banen, maar de banen zelf stelden niet zoveel voor: hospitality en burgers flippen. ‘Maar goed, een baan is beter dan geen baan.’ Daar komt bij dat veel ouderen ingezet worden, dus opgeteld maakt De Kort weer aantekeningen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 7 juli 2017

'vrijhandelsovereenkomst tussen JAPAN en EU'

JAPAN en Europa gaan handelsbarrières uit de weg ruimen. Een principeakkoord over een vrijhandelsdeal werd donderdag in Brussel bezegeld door de JAPANse premier Shinzo Abe, Europees Commissievoorzitter Jean Claude Juncker en EU-president Donald Tusk.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 9 juni 2017

Jim Rogers: Zo verdien je gemakkelijk 10%

De legendarische belegger Jim Rogers is doorgaans bijzonder negatief over de toekomst van het financiële systeem. Maar In tegenstelling tot andere doemdenkers ziet hij altijd ergens wel enkele lichtpuntjes. Momenteel zijn dat Rusland en JAPAN.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 5 juni 2017

JAPANse centrale bank blaast balans op tot 90% van het BBP!

In de race naar hyperinflatie neemt de JAPANse centrale bank weer het voortouw. De stimulusprogramma’s waarbij miljarden yen worden bijgedrukt hebben ervoor gezorgd dat de balans van de bank even groot is als die van de Fed. In de komende maanden haalt ze de Amerikaanse centrale bank in.

De centrale bank van JAPAN heeft een nieuw record bereikt: haar totale balans bedraagt nu 500 BILJOEN yen. Dat is 4 biljoen euro.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$