Nieuws / Artikelen met het woord

Japan

1875 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 15 september 2017

Pyongyang vuurt opnieuw een raket richting JAPAN

Voor de tweede keer in drie weken tijd heeft Noord-Korea een raket afgevuurd die over JAPAN is gevlogen. Eerder deze maand al had Pyongyang zowel JAPAN als de VS bedreigd omdat beide landen een VN-resolutie steunden die het land nieuwe sancties moest opleggen. Die sancties waren een gevolg van een nieuwe atoomtest begin deze maand.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 12 september 2017

Bank of JAPAN bezit driekwart JAPANse ETF’s

De Bank of JAPAN heeft inmiddels driekwart van de JAPANse markt voor exchange traded funds (ETF‘s) in handen. Dat is opvallend, want tot eind 2010 had de centrale bank nog helemaal geen ETF’s op haar balans staan. Om voor eens en voor altijd af te rekenen met de kwakkelende economie en de dreiging van deflatie besloot de centrale bank op dat moment structureel aandelen en ander schuldpapier uit de markt te halen, met als resultaat dat de centrale bank nu de grootste speler is in de markt voor ETF’s.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 11 september 2017

Een forse neerwaartse bijstelling

Macro-econoom Kees de Kort ziet mondiaal kleine plusjes, maar is tegelijkertijd niet verbaasd over de grove correctie in JAPAN, waar ze terug moesten komen op het geweldige nieuws dat JAPAN de hardst groeiende economie van de rijke landen zou zijn.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 5 september 2017

JAPAN bereidt evacuatie landgenoten uit Zuid-Korea voor

De JAPANse regering bekijkt hoe het landgenoten uit Zuid-Korea kan evacueren mocht het straks tot een oorlog in de regio komen. Dat meldt de Nikkei Asian Review. Mochten de luchthavens in Zuid-Korea worden gesloten dan is de beste optie voor JAPANse burgers om via de haven van Busan, in het zuidoosten van Zuid-Korea, huiswaarts te keren. JAPAN voert momenteel gesprekken met de Amerikaanse militaire diensten in Zuid-Korea om zich van de nodige hulp te verzekeren om geƫvacueerden van Seoul tot in Busan te brengen.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 1 september 2017

De pensioenen: het gat van 400.000 miljard

De verhoogde levensverwachting heeft een cruciale impact op de wereldwijde pensioenreserves. Dat blijkt uit een rapport van het World Economic Forum (WEF) en consulent Mercer over de pensioenen in de Verenigde Staten, China, Groot-Brittanniƫ, Canada, JAPAN, Nederland, Australiƫ en India.



Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$