EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord Japan.
Artikel 46 tot 50 met de

betekenis van het woord JAPAN

Geplaatst op: maandag 19 augustus 2019

Ook JAPANse export lijdt onder handelsoorlog

Verschillende economieën lijden onder de strubbelingen tussen de Verenigde Staten van Amerika en China. Alsook de JAPANse economie heeft het moeilijk en ziet zijn export nu voor de achtste maand op rij dalen. Erger nog, het vertrouwen van de ondernemers was voor het eerst negatief in juli. Deze data voeden de angst en vrees voor een nakende wereldwijde recessie.

De JAPANse economie ondervindt hinder door de handelsoorlog, hun export is nu al voor de achtste maand op rij gedaald. In juli gingen de exportcijfers met 1,6 procent naar beneden in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De JAPANse beleidsmakers maken zich zorgen dat de zwakke economische cijfers op termijn nog meer schade zullen aanrichten aan de binnenlandse economie.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 16 augustus 2019

Balanspositie Bank of JAPAN is groter dan het JAPANse BBP

De Bank of JAPAN heeft net als veel andere centrale banken de afgelopen jaren een ruimhartig monetair beleid gevoerd. In de volksmond wordt regelmatig het ‘printen van geld’ of het ‘creëren van geld’ genomen. En dat is niet vreemd, want volgens sommige economen hebben de centrale banken een nieuwe zeepbel gecreëerd die gevoed is door al het ‘goedkope’ geld.

De acties van de Bank of JAPAN zijn verbazingwekkend. In zeven jaar tijd is de waarde van het totale bezit gestegen van 150 triljoen JAPANse Yen naar 550 triljoen JAPANse Yen. Een duizelingwekkend bedrag. In amper zeven jaar tijd is het balanstotaal gestegen met meer dan 266%!

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 1 augustus 2019

FED verlaagt de rente: wereld heeft snel nood aan loodgieters

OPINIE – De Amerikaanse centrale bank Federal Reserve verlaagt de belangrijkste rentevoet in de VS met 0,25%. Het is de eerste keer in 10 jaar dat de FED de rente naar omlaag haalt. Ook ECB-voorzitter Mario Draghi had eerder deze maand al aangekondigd dat hij de geldkraan in september opnieuw zal opendraaien. De Bank of JAPAN kondigde dinsdag aan dat er nieuwe renteverlagingen aankomen. Einstein had een naam voor mensen die steeds opnieuw hetzelfde doen en toch een ander resultaat verwachten. De gevolgen voor de wereldeconomie zijn straks niet meer te overzien.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: vrijdag 26 juli 2019

Schaduw van ‘JAPANisering’ hangt boven de eurozone

ECB-voorzitter Mario Draghi heeft donderdag aangekondigd dat de bank klaar staat om vanaf september een nieuw pakket stimulusmaatregelen door te voeren die de inflatie in de eurozone moeten aanzwengelen. Alles lijkt er op dat de de eurozone steeds verder in de richting van ‘JAPANisering’ strompelt.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: maandag 22 juli 2019

Zet JAPAN de geldpers aan?

De centrale bank van JAPAN is bereid het nieuw stimuleringsprogramma van de overheid te financieren. Dat zei Hideo Hayakawa, de voormalig directeur van de Bank of JAPAN, onlangs in een interview met Bloomberg. De regering zal naar verwachting in oktober nieuwe stimuleringsmaatregelen nemen om het effect van de geplande btw-verhoging te verzachten. Door rechtstreeks staatsobligaties op te kopen kan de Bank of JAPAN het signaal afgeven dat de overheid en de centrale bank bereid zijn samen te werken om de economie te ondersteunen, aldus de voormalig centraal bankier.

Lees verder op Geotrendlines.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs