Nieuws / Artikelen met het woord

REM

2465 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 mei 2017

Rusland gaat cryptocurrencies formeel erkennen als betaalmiddel in 2018

De Russische overheid zal vanaf 2018 cryptocurrencies (wellicht) formeel erkennen als legal tender (wettig betaalmiddel).

Door de volatiele roebel is de vraag naar crypto in Rusland explosief toegenomen en goed ingeburgerd geraakt bij de jongere generaties. De overheid lijkt gewonnen voor het idee van crypto. Zo hoopt het KREMlin om illegale transacties tegen te gaan.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 19 mei 2017

Narrige Japanners

De Japanse economie groeit sneller dan de Nederlandse. ‘Dat zou je toch niet zeggen, als je mij elke dag hoort’, zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort.

Opgeteld staat er een hogere plus dan in Nederland, zegt De Kort, maar opmerkelijk genoeg willen de Japanners er totaal niet aan: de consumenten blijven narrig. En het verhaal van de lage lonen duurt al langer voort. ‘De Japanse pREMier heeft al duizend keer gevraagd: bedrijven, betaal eens wat meer lonen!’ Het probleem met macro-economie blijft volgens De Kort: opgeteld verbergt het een heleboel in die economie.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 18 mei 2017

Italiaanse pREMier: Nieuwe sancties Rusland niet vanzelfsprekend

Volgens de Italiaanse pREMier Paolo Gentiloni is het niet vanzelfsprekend om de Europese sancties tegen Rusland opnieuw met een half jaar te verlengen, omdat Rusland een belangrijke speler is op het internationale toneel. Die boodschap zal hij aanstaande zaterdag bij het eerstvolgende overleg van de G7 in de Siciliaanse stad Taormina proberen over te brengen op zijn collega’s. Eerder deze week was hij nog in Moskou voor een bezoek aan president Poetin.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 16 mei 2017

Brexit werd op 1 dag 38 keer complexer

Een uitspraak van het Europees Hof van Justitie zou wel eens kunnen uitmonden in zeer slecht nieuws voor de Britse pREMier Theresa May. Het Hof oordeelde vandaag dat een handelsverdrag dat de Europese Unie in 2013 met Singapore sloot niet kan worden ondertekend zonder de goedkeuring van alle lidstaten. Dat zijn er 38 of 10 meer dan het aantal landen dat lid is van de EU.

Hof van Justitie van de Europese Unie:

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 16 mei 2017

Brexit: Helft EU-bedrijven op zoek naar leveranciers buiten het VK

Bijna de helft van de Europese bedrijven is op zoek naar een alternatief voor zijn Britse toeleveranciers. Dat blijkt uit een enquête van het Britse Chartered Institute of ProcuREMent and Supply.

De resultaten tonen volgens de onderzoekers dat de brexit een belangrijke bedreiging kan worden voor de Britse exportsector.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$