Nieuws / Artikelen met het woord

REM

2517 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Geotrendlines
Geplaatst: donderdag 16 november 2017

Video: Laszlo Maracz over spanningen tussen Hongarije en EU

Eind augustus van dit jaar riep Hongarije haar ambassadeur uit Nederland terug. Aanleiding was het afscheidsinterview van de Nederlandse ambassadeur Gajus Scheltema in het blad ‘168 Ora’ waarin hij de regering van Orban van corruptie beschuldigt. Daarnaast stelt Scheltema tegenover het weekblad dat de regering van pREMier Orban op dezelfde manier vijandbeelden creëert als moslimextREMisten dat doen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 15 november 2017

Het Midden-Oosten stevent af op een nieuwe oorlog en de gevolgen voor de EU zullen kolossaal zijn

De Libanese pREMier Saad Hariri (foto) zorgde 10 dagen geleden voor een verrassing van formaat. In de Saoedische hoofdstad Riyad kondigde hij zijn ontslag aan ‘omdat hij vreest voor zijn leven’. Tegelijkertijd uitte hij zware beschuldigingen aan het adres van de door Iran gesteunde Hezbollah. Die maakt nochtans deel uit van zijn regering.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 15 november 2017

Britse pond onder druk door kritiek op May

De Britse pond verliest terrein ten opzichte van de dollar. De Britse pREMier Theresa May ligt zwaar onder vuur nu enkele ministers in een gelekte brief een harde brexit eisen. Daarnaast heeft ze te maken met seksschandalen van partijgenoten en een minister die op moest stappen wegens niet gemelde privécontacten met Israëlische politici.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 13 november 2017

Rajoy moet stoppen met Poetin te imiteren

De Spaanse pREMier Mariano Rajoy mag zich niet spiegelen aan de politiek van de Russische president Vladimir Poetin. Hij moet het concept van een verenigd Spanje verdedigen zonder tot arrestaties over te gaan.

Dat staat in een opiniebijdrage van de redactie van de Britse krant The Times. Opgemerkt wordt dat de Spaanse regering sterke argumenten moet opbouwen om de crisis in Catalonië te ontmijnen, maar zichzelf in de voet schiet.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 7 november 2017

De game changer II

Aan de hand van de voortgaande monetair/financieel/economische alsook de geopolitieke ontwikkelingen valt niet te ontkennen dat de invloed van de V.S. steeds meer onder druk is komen te staan. Of Trump dat met zijn uitspraak ‘America first’ ook zo bedoeld had, is evenwel zeer twijfelachtig.

Met de geclaimde overwinning op de nazi’s, resp. de Japanners in 1945 alsmede de Phyrrus overwinning in Korea begin jaren ’50, het openbreken van Bretton Woods (loskoppeling dollar/goud) in 1971 alsmede het min of meer afdwingen van de petrodollar (olie voor dollars) in 1974 heeft de supREMatie van de V.S. jarenlang bijna ongekende grenzen gekend.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$