EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
41
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
28
kliks
Bron: AmsterdamGold
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord bitcoin.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord BITCOIN

Geplaatst op: vrijdag 7 december 2018

Crypto Whales verdubbelen bijna hun Ethereum holdings

Met een daling van 80% voor BITCOIN en 90% of meer voor andere cryptomunten is 2018 een jaar om snel te vergeten voor de cryptomarkt. Steeds meer beleggers gooien de handdoek in de ring en verlaten de sector. Zelfs diegene die begin 2017 kochten en nu nog op winst staan, beginnen te verkopen. Maar niet de zogenaamde Whales van Ethereum. Die verhogen steeds meer hun Ethers.

Een ‘Whale’ in de cryptostector is een belegger of instelling met een groot aantal cryptomunten in zijn bezit. Volgens onderzoeksbureau Diar zijn er momenteel 500 actieve Ethereum adressen onder de 1.000 grootste. Die hebben sinds januari hun aantal Ethers met 80% verhoogd. Eind november hadden deze actieve ‘Whales’ bijna 25 miljoen ETH in hun wallets.

Dit heeft een waarde van zo’n $2 miljard of 20% van het totaal aantal Ethers in omloop.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 7 december 2018

BITCOIN 80 procent minder waard dan jaar geleden

Cryptomunt BITCOIN verloor vrijdag weer stevig aan waarde. Met een koers rond de 3400 dollar per stuk is nu sprake van het laagste prijsniveau sinds september vorig jaar.

BITCOIN, qua marktwaarde nog altijd de grootste crypto, is nu 80 procent minder waard in vergelijking met de piek een jaar geleden.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 3 december 2018

‘Iedere dag dat BITCOIN niet sterft, is een dag dichter bij de status van digitaal goud’

Volgens professor Alex Gurevich, voormalig topman bij JP Morgen, komt BITCOIN iedere dag een stap dichter bij de status van digitaal goud. De forse correctie van 2018 is niet de eerste. En iedere correctie die BITCOIN overleeft, versterkt de weg naar digitaal goud. Tijd werkt in het voordeel van BITCOIN, niet het nadeel.

“Every day it doesn’t disappear, it gets one step closer to a permanent status of digital gold,” schrijft Gurevich in een op-ed op Yahoo Finance. Hij verwijst hiervoor naar de geschiedenis van goud. Het gele edelmetalen is ook al eeuwen een veilige haven doordat het niet gemakkelijk oxideert en niet nagemaakt kan worden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zaterdag 1 december 2018

De Amerikaanse dollar versus BITCOIN (deel 2)

In deel 1 beschreven we de standpunten van de Amerikaanse hoogleraar Paul Krugman. Zijn afkeer van BITCOIN (en de meeste andere cryptomunten) komt neer op twee soorten kritiek. BITCOIN is te duur om te mijnen. De energie is duur bijvoorbeeld. Stroom. Maar Krugman bedoelt vooral wat de transactiekosten betreft. En BTC mist ‘tethering’, wat zoveel is als ‘connectie’, terug kunnen vallen op. We gaan nu deze kritiek beantwoorden. Iedereen mag kritiek leveren, maar daar kan ook op gereageerd worden. Maar tegelijk is en blijft de professor een eeuwige supporter van de Amerikaanse dollar. ‘Zijn’ munt. Daar hebben we het reeds uitvoerig in deel 1 over gehad. De dollar zal niét de wereldreservemunt blijven. De dollar gaat eraan, vroeg of laat.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: zaterdag 1 december 2018

Crypto insider: ‘BITCOIN is nog steeds de beste belegging van de laatste 10 jaar’

Volgens crypto insider Anthony Pompliano kan de prijs voor ’s werelds grootste cryptomunt BITCOIN nog terugvallen naar 3.000 BTC/USD. Dat is een daling van 85% ten opzichte van de piek in december 2017. Maar ondanks die daling, is BITCOIN nog steeds de beste belegging van de laatste 10 jaar, aldus Pompliano.

Op zich moet je dergelijke uitspraken altijd met een korreltje zout nemen. BITCOIN bestaat nog maar juist 10 jaar. Zo goed als niemand was er vanaf het begin bij. Maar BITCOIN staat vandaag wel nog steeds ongeveer 400% hoger dan 2 jaar geleden. Dat is beter dan goud, de S&P 500, de Nasdaq en vele andere beleggingen.

Zelfs na een daling van +/- 80% blijft BITCOIN de beste leerling van de klas.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs