EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
32
kliks
32
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
15
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord bitcoin.
Artikel 711 tot 715 met de

betekenis van het woord BITCOIN

Geplaatst op: donderdag 7 juli 2016

Politieke en economische onzekerheid drijft belegger naar BITCOIN

Transacties met de virtuele munt BITCOIN kennen een duidelijke opstoot in periodes van politieke en economische onzekerheid. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Juniper Research.

Transacties met de virtuele munt BITCOIN kennen een duidelijke opstoot in periodes van politieke en economische onzekerheid. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Juniper Research.

De resultaten van de studie geven aan dat de BITCOIN door steeds meer beleggers in periodes van onrust en onzekerheid als een veilige toevluchtshaven wordt bestempeld.

Verwacht wordt dat dit jaar in totaal voor 92 miljard dollar aan BITCOIN-transacties zal worden geregistreerd, tegenover minder dan 27 miljard dollar vorig jaar.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 23 juni 2016

De BITCOIN koers daalt en stijgt weer hard: tijd voor de beroepszeikerds en fanboys!

Zoals de meesten van jullie ondertussen wel gezien hebben is de koers van BITCOIN de afgelopen twee dagen weer bezig met een flinke correctie. Na de stijging van de laatste weken was de prijs vanaf afgelopen donderdag t/m maandag redelijk stabiel gevolgd door een flinke duikeling. Fluctuerende koersen horen wat mij betreft bij BITCOIN maar ze hebben helaas de neiging om twee groepen mensen te activeren, ik noem ze de beroepszeikerds en de fanboys.

Business as usual. Ik wil hier niet perse de cynische BITCOIN-opa uithangen maar als je eenmaal een jaar of vijf met BITCOIN bezig bent dan beginnen bepaalde patronen toch wel op te vallen. Het patroon van een stijgende en dalende BITCOIN koers bijvoorbeeld. Voorspellen blijft altijd lastig, vooral als het om de toekomst gaat, maar wat mij betreft kon je deze correctie wel zien aankomen. Mijns inziens was er de afgelopen dagen het volgende aan de hand: Eerst een flinke stijging, gebaseerd op wat goed nieuws of vaak gebaseerd op niks anders dan de koersstijging zelf. Als alle kopers vervolgens uitgekocht zijn blijft daarna iedereen even hangen om te wachten of de prijs verder omhoog gaat. Als dat niet gebeurt beginnen de eersten met winst pakken waarna de rest volgt en de koers weer daalt. Business as usual.

Lees verder op BitcoinSpot.nl
Geplaatst op: woensdag 22 juni 2016

Populariteit BITCOIN baart zorgen

Een groep Amerikaanse toezichthouders maakt zich zorgen dat de toenemende populariteit van de BITCOIN en andere digitale valuta's de financiële stabiliteit in gevaar kan brengen. Het is de eerste keer dat de club potentiële risico's van het 'internetgeld' zo expliciet aankaart. Dat schrijft zakenkrant Financial Times vandaag.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: woensdag 22 juni 2016

Robeco: impact blockchain vooral op lange termijn

Blockchain zal eerder evolutionair dan revolutionair zijn en vooral een innovatief effect hebben dan een ontwrichtende kracht zijn, zeggen Patrick Lemmens, portefeuillemanager van Robeco New World Financial Equities en Jeroen van Oerle, trendanalist bij het beleggingsfonds.

Blockchain is de techniek achter de digitale, virtuele munt BITCOIN, maar is ook bruikbaar voor andere toepassingen. De verzamelnaam is ‘distributed ledger technology’ of ‘gedeelde administratie’ die nog het best te vergelijken is met een grootboek waarin alle transacties of het eigendom worden bijgehouden. Gewoonlijk is een digitale grootboek een centrale, afgesloten database die niet vrij toegankelijk is.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 21 juni 2016

BITCOIN “uitvinder” totaal ongeloofwaardig

Eerst claimt hij de uitvinder van BITCOIN te zijn, na de nodige kritiek trekt hij in een nogal emotionele verklaring de conclusie dat hij niet de moed heeft (om wat eigenlijk?) en nu wilt hij “zijn uitvinding” patenteren.

De Australische zakenman Craigh Wright lijkt de nodige narcistische trekjes te vertonen. Of hij echt de uitvinder van de BITCOIN is wordt nog steeds zwaar betwijfeld, maar hij heeft in ieder geval de ballen weten te groeien om de digitale munt te willen patenteren.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs