Nieuws / Artikelen met het woord

bitcoin

1339 artikelen gevonden. Artikel 896 tot 900
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 17 maart 2014

BITCOIN een monetair Nirwana ?

Mocht u nog niet weten wat BITCOIN is, kijk dan maar eens rond op het internet en daar zult u genoeg informatie vinden. In het kort komt het erop neer dat BITCOIN in het leven is geroepen als een ‘medium of exchange’ (uitruilmiddel), zonder dat er een Centrale Bank of andere uitgevende bank aan te pas komt. Verder zouden BITCOIN transacties privé, d.w.z. anoniem moeten zijn. En wat heel opmerkelijk is, is dat BITCOINs niet echt fysiek bestaan; zij bestaan alleen in de computersoftware als een soort van virtuele realiteit. Het algemene idee erachter is dat BITCOINs worden gemijnd – een heel interessante benaming – door middel van het oplossen van een toenemend moeilijker op te lossen wiskundige formule. Dat betekent dat het steeds moeilijker wordt nieuwe BITCOINs aan het totaal uitstaande aantal toe te voegen. Voor computerfanaten een interessant probleem.

Bron: bitcoinweb.nl
Geplaatst: zaterdag 15 maart 2014

MoneyBird over BITCOIN

In de serie “Kennismaken met…” krijgen bedrijven die iets met BITCOIN doen de kans om zichzelf te presenteren aan de lezers van BITCOINWeb. Deze keer is het de beurt aan MoneyBird, een bedrijf gespecialiseerd in financiële software voor ZZPérs en MKBérs. Joost Diepenmaat, co-founder van Moneybird, legt uit hoe zij de administratie met betrekking tot het versturen en ontvangen van facturen in BTC vereenvoudigen.

Bron: coincourant.nl
Geplaatst: zaterdag 15 maart 2014

De Nederlandse Bank: BITCOIN is erg innovatief

Uit het jaarverslag van De Nederlandse Bank over 2013 ( PDF), dat deze week is uitgebracht, blijkt dat het instituut verschillende voordelen in BITCOIN ziet. Vooral de snelheid waarmee betalingen kunnen worden verricht, de lage kosten die er mee gemoeid gaan, en het ontbreken van landsgrenzen, worden in het rapport benoemd als interessante innovaties van de internetmunt.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zaterdag 15 maart 2014

Warren Buffett vindt BITCOIN een grote grap

"Blijf ervan weg", zo zei Buffett tegenover CNBC. "Het is eigenlijk een waanvoorstelling."

De investeerder noemt BITCOIN niet meer dan een manier om snel geld over te maken. "Een cheque kan ook geld overmaken. Is het daarom veel waard?", zegt Buffett.

Het idee dat BITCOIN veel waarde heeft noemt hij dan ook "één grote grap".

Bron: youtube.com
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

Openhartig gesprek met DNB over BITCOIN

English summary: Paul Buitink (@paulbuitink) talks to Remko Vellenga, spokesperson of the Dutch Central Bank about their upcoming article on virtual currencies. Remko stresses that financial stability, the lack of liability and money laundering his main concerns are. Paul and Remko talk about whether there is a need for central banks after cryptocurrencies are better developed and accepted and how the Dutch central bank can help foster financial innovation. Interview recorded on 13 March 2014.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$