EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord crypto.
Artikel 21 tot 25 met de

betekenis van het woord CRYPTO

Geplaatst op: woensdag 29 januari 2020

Een nieuwe stablecoin gedekt door fysiek goud

Een digitaal token gedekt door fysiek goud. ‘We’ve combined the best of both worlds,’ staat te lezen op de site van Tether. Tether, met USDT als symbool, is een zogenaamde stablecoin. Dat wil zeggen dat ze één op één de dollarkoers voorstelt of imiteert. Stablecoins, ‘stabiele munten’, zijn bij uitstek geschikt als ‘tussenstap’ of ‘verbinding’ tussen fiatgeld en CRYPTOmunten. Gesteld: uw CRYPTObezit is op een gegeven moment zodanig gestegen, dat u hoogtevrees krijgt. Want uw ADA of DASH of VET staat wel op een CRYPTObeurs in BTC genoteerd. Als er met bitcoin iets gebeurt, heeft dit ook een effect op uw wallet, online of offline. Dan kunt u tijdelijk uw munten en tokens parkeren in USDT.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 28 januari 2020

Koers bitcoin bereikt hoogste niveau sinds begin november

De koers van de bitcoin loopt stevig op. Vandaag steeg de waarde van de grootste CRYPTOmunt tot het hoogste niveau sinds begin november.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: maandag 27 januari 2020

Iran: intelligenter verweer tegen VS met CRYPTO in plaats van wapens

De Iraanse overheid heeft meer dan 1000 licencies uitgegeven om CRYPTOmunten te mijnen in het land. Stond de regering eerst nog wantrouwend tegenover de digitale wereld, is ze nu helemaal pro geworden. Er waren strubbelingen omdat de industrie teveel stroom verbruikte tegen een te lage prijs. Kunnen we ons voorstellen wanneer je sinds jaren als land onder Amerikaanse restricties en sancties zit. Maar dat lijkt nu opgelost want het groene sein (groen, de kleur van de Islam, btw) is gegeven. Het moet plots doorgedrongen zijn dat je de VS niet kan counteren met wapens (het machtigste leger ter wereld, zij het dan op de pof aangeschaft). Maar misschien wel door hun munt te ondergraven, de dollar.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 21 januari 2020

Grote centrale banken buigen zich samen over CRYPTOmunten

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat samen met een aantal andere grote centrale banken samenwerken op het gebied van CRYPTOmunten, om uiteindelijk ook te kijken of ze zelf wat zouden hebben aan een eigen digitale munt. Dat meldt Bank for International Settlements (BIS) dinsdag.

Naast de ECB zijn ook de centrale banken van het Verenigd Koninkrijk, Japan, Zweden en Zwitserland betrokken bij het experiment.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 20 januari 2020

Davos 2020: ook voor blockchain en CRYPTO

Het 50ste Wereld Economisch Forum (WEF) vindt plaats te Davos, Zwitserland. De meeting van wereldleiders en tal van prominenten duurt van 20 tot 24 januari 2020. Er is het hoofdpodium met de belangrijkste sprekers, en er vinden wel 200 nevenevenementen plaats. Tegelijk wordt in het besneeuwde bergdorpje het Blockchain Economic Forum gehouden. ‘LATOKEN (de inrichter) Blockchain Economic Forum (BEF) gathers government officials, investors and entrepreneurs to discuss potential structural change in capital markets and payments systems, to get vitalizing ideas, and explore partnership opportunities.’

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs