Nieuws / Artikelen met het woord

dollar

5363 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 15 september 2017

Venezuela wilt afstand doen van DOLLAR

Oog om oog, tand om tand… zo zal de overheid van Venezuela gedacht hebben omtrent de nieuwe Amerikaanse sancties. Voor de olie die ze verkopen, willen ze voortaan euro’s in ruil krijgen in plaats van Amerikaanse DOLLARs. Oliehandelaren krijgen dit opgedragen van bovenaf, de grootste olieproducent van Venezuela spoort aan om actie te ondernemen tegen de Verenigde Staten van Amerika.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: donderdag 14 september 2017

Ook Venezuela wil olie in euro afrekenen

In reactie op de Amerikaanse sancties heeft Venezuela besloten om olie voortaan niet meer in DOLLARs, maar in euro’s af te rekenen. De grootste olieproducent van Venezuela heeft handelaren opgeroepen nieuwe bankrekeningen in euro’s te openen en hun volledige cash positie om te zetten naar de Europese munt. Met deze maatregel probeert Venezuela de sancties te omzeilen die de toegang tot het Amerikaanse banksysteem blokkeren en die het voor oliebedrijven in Venezuela nog lastiger maken om zaken te doen met de Verenigde Staten.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 14 september 2017

Crypto market cap maakt duikvlucht in september

September is vooralsnog geen goede maand voor de cryptocurrencies. Sinds het verbod op ICO’s in China is de totale crypto market cap gedaald van 180 miljard naar 135 miljard DOLLAR. Een daling van zo’n 25% in twee weken tijd. Zie hieronder de grafiek van de afgelopen weken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 13 september 2017

Noors staatsfonds voor het eerst meer dan 1.000 miljard DOLLAR waard

Het Noorse staatsinvesteringsfonds, het grootste ter wereld, heeft voor het eerst de waarde van zijn bezittingen zien stijgen tot meer dan 1.000 miljard DOLLAR.

Het fonds profiteert van de stijgende beurskoersen en de duurdere euro, waardoor de bezittingen in waarde toenemen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 11 september 2017

Rol van goud als traditionele beschermer van rijkdom is uitgespeeld

Goud doet het traditioneel goed in onzekere tijden. Nu de Geopolitical Risk Index (GRI) – een graadmeter voor geopolitieke spanningen – op zijn hoogste punt noteert sinds de invasie van Irak in 2003, zou in een ander tijdperk de goudprijs door het plafond zijn gegaan. Niet nu. Sinds het begin van augustus is de goudprijs lichtjes gestegen tot zo’n 1.344 DOLLAR per ounce, iets meer dan een jaar geleden, maar nog altijd ver verwijderd van zijn recordprijs van 1.898 DOLLAR in september 2011.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$