Nieuws / Artikelen met het woord

dollar

5237 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 24 april 2017

Uitslag Franse verkiezingen stuwt euro de hoogte in

De euro is vanochtend (plaatselijke tijd) sterk gestegen tegenover de DOLLAR en de yen in Azië, na de publicatie van de exitpolls na de eerste ronde van de presidentsverkiezing van zondag. De centrumkandidaat Emmanuel Macron en de extreemrechtse Marine Le Pen zullen het tegen elkaar opnemen in de tweede ronde op 7 mei.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 23 april 2017

Balansen centrale banken blijven oplopen

Chart of the Day via Jeroen Blokland - Bloomberg. De balansen van de centrale banken van Europa, De Verenigde Staten en Japan zijn in de afgelopen tien jaar meer dan verdubbeld. De balans van de Federal Reserve is gestegen van miljard tot 4,1 biljoen DOLLAR. De balans van de Bank of Japan is gestegen 107 naar 490 triljoen Japanse Yen en de balans van de Europese Centrale Bank is toegenomen van 2 biljoen euro naar ruim 4 biljoen euro. Hold tight.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 23 april 2017

Verschuiving op obligatiemarkt kan slecht nieuws zijn voor de V.S.A.

Er zit een verschuiving op de obligatiemarkt aan te komen, meer bepaald voor staatsobligaties. Het is geen geheim dat de staatsobligaties van de Verenigde Staten van Amerika de afgelopen jaren aantrekkelijker zijn geworden door het strengere monetaire beleid van de Federal Reserve en de sterkere DOLLAR, maar volgens economen komt er een ‘shift’ aan in staatsobligaties richting Europa en Japan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 23 april 2017

Amerikaanse schuld blijft gevaarlijk stijgen (IMF)

De Verenigde Staten zijn al decennia lang de belangrijkste economie ter wereld. Dit door tal van factoren waarbij de Amerikaanse munt, de DOLLAR de wereldmunt bij uitstek was en is. Wat echter vaak over het hoofd gezien wordt is de enorme schuld opgebouwd door de Verenigde Staten welke enkel beheersbaar blijft door de kracht van de DOLLAR. Het IMF waarschuwt nu echter expliciet voor het oplopen van deze schulden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 april 2017

Venezuela plots goede vriendjes met de VS? Doneert $500.000 voor Trump-inauguratie

Een bijzonder opmerkelijk feit kwam vandaag aan het licht: Venezuela doneerde een half miljoen DOLLAR voor de inauguratie van president Trump! Hoe kwam deze deal tot stand en waarom?

Het land ziet de VS sinds jaar en dag als aartsvijand nummer één. Chavez noemde ex-president Bush de duivel, Hitler, een ezel… Obama was dan weer een clown.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$