EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord dollar.
Artikel 31 tot 35 met de

betekenis van het woord DOLLAR

Geplaatst op: woensdag 20 februari 2019

Weet de DOLLAR de stijgende trend vast te houden?

De DOLLAR kende in 2018 een geweldig beursjaar. Tegenover alle belangrijke valuta’s in de wereld wist de DOLLAR in waarde te stijgen. Dit was ook wel hard nodig, want het jaar 2017 verliep niet zo vlekkeloos. De vraag is alleen of de DOLLAR de stijgende trend ook dit jaar weet vast te houden.

Donald Trump liet tijdens zijn verkiezingscampagne in 2016 meermaals weten dat de DOLLAR in zijn ogen veel te duur was. Hij betichtte andere landen er van dat ze bewust hun valuta lieten devalueren om daarmee een concurrentievoordeel te behalen. Hiermee doelde Trump met name op China. De Chinese export profiteert immers van een lagere munt. In dat geval wordt het namelijk voor buitenlanders interessanter om goederen uit China te halen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 19 februari 2019

Schuld Amerikaanse huishoudens stijgt naar nieuw record

De totale schuld van Amerikaanse huishoudens groeit alsmaar door. In het vierde kwartaal van 2018 was de totale schuld nog nooit zo hoog, namelijk 13,55 biljoen DOLLAR. Dat blijkt uit data van van de Federal Reserve Bank van New York.

De totale schuld is al een tijd hoger dan het hoogte punt in de financiële crisis. Vooral het aantal niet-hypotheekschulden groeit stevig. Deze bedragen momenteel 4,01 biljoen DOLLAR en krijgen daarmee een steeds groter aandeel.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 18 februari 2019

Tegenlicht Meetup: De Chinese DOLLAR

China kan binnen het huidige geldstelsel niet de status van wereldreservemunt bereiken, maar dat is ook niet haar ambitie. Dat zei politicoloog en publicist Sander Boon in de Meetup van het televisieprogramma Tegenlicht. Dit programma maakte onlangs een documentaire over China als nieuwe wereldmacht, meer specifiek op economisch en monetair gebied.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: maandag 18 februari 2019

In vijf jaar stroomde er nog nooit zoveel geld uit hedge fondsen

Investeerders trokken in december 2018 een record aan kapitaal terug uit hedge fondsen. Dat was een gevolg van de volatiliteit op de aandelenmarkten, wereldwijde economische onzekerheid, dalende grondstofprijzen en andere factoren.

Volgens de Barclay Fund Flow Indicator trokken investeerders namelijk 42,3 miljard DOLLAR terug uit hedge fondsen in december van 2018. Dat is de grootste maandelijkse uitstroom van kapitaal in vijf jaar. Tevens is het de vierde maand op rij dat er een netto uitstroom is.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 15 februari 2019

President Trump roept nationale noodtoestand uit

Onverwacht roept de president van de Verenigde Staten de noodtoestand uit in het land. Rond 17:00 onze tijd. “I didn’t need to do this”, zegt hij, maar… Die dekselse Democraten hé. Hij verwijst naar het voorstel dat zijn Republikeinse partij samen met de Democraten op tafel had liggen. Waar iedereen dacht dat het een fair deal is, blijkt Donald Trump daar anders over te denken. Hij heeft veel macht dus gebruikt hij die. Hij bezit deze nu ook in theorie, om zijn gelijk te krijgen. Een omheining van 1,6 miljard DOLLAR over 80 kilometer met de grens van Mexico, volstaat voor hem duidelijk niet. Het zal een Muur van 8 miljard DOLLAR worden. (Die is plots 2,3 miljard duurder geworden?!)

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs